• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Hasan Karacadag

Met onder meer: Ayça İnci, Burak Hakki en Cem Kurtoğlu

Gesproken taal: Turks

Plot Semum

De 27-jarige Canan Karaca en haar man Volkan Karaca verhuizen naar het huis dat ze net gekocht hebben. Terwijl alles heel goed gaat, gebeuren er op een dag opeens vreemde dingen met Canan. Ze verandert langzaam in iets anders, in een beest die haar volledig onder controle heeft.

avatar van Burak18

avatar van tomthumb

tomthumb

Burak18 schreef:

Turkije moet niet beginnen aan horror films ze bakken er niks van

Daar blijken ze op imdb heel anders over te denken...

avatar van haydar82

haydar82

prima film

een dikke 5

avatar van spinnerxx

spinnerxx

hmmm de cover ziet er goed uit...nu ff de film nog checken

Tonypulp

Hij krijgt op imdb een verbazingwekkend hoge score..ik ben erg benieuwd!!

EDIT:

Trailer

Ziet er toch erg vet uit hoor!

Tonypulp

Net bekeken, en het zag er naar uit een erg sterke film te worden...maar toch niet!

Het begon allemaal erg rustig, maar al snel kwamen de eerste tekenen al van dat er iets niet goed is, vanaf daar werd de film erg sterk!

Er zitten aardig wat leuke, verassende scéne's in die vooral de eerste helft van de film zeer aangenaam maken!

Er word redelijk geacteerd, de 1 wat beter dan de ander.

De 2e helft van de film neemt een wending waardoor het net the excorcist word, de kracht van de aanpak van de eerste helft valt weg, en dan blijft er een saaie uitwerking van het verhaal over..

Het einde (Laatste 15minuten) Gaan ook helemaal nergens meer over! erg verveeld tijdens het einde..

Het begon dus goed, maar het laatste half uur was gewoon niet goed, kan niet hoger geven dan een 3*

Erg jammer, want het zag er zo veel belovend uit !!

avatar van Grunner

Grunner

Ziet er niet slecht uit de trailer maar een film in het Turks hoef ik niet te zien, geen cijfer want ik kan geen oordeel geven...

Grunner schreef:

De taal maakt toch niets uit? Een goede film is een goede film

avatar van Diesel

Diesel

Grunner schreef:

avatar van Ottoman

Ottoman

Eigenlijk best een goede script en een mooi verhaal. het had veel mooier uitgewerkt kunnen worden. 2 dingen hebben de film totaal verpest, 1; verkeerde keuze van hoofdrolspelers 2; de effecten waren gewoon uit een video game geript, zo leek het tenminste.

avatar van sammieTR

sammieTR

Begin was inderdaad spannend maar het werd al snel de turkse excorsist en het einde was echt bagger

avatar van schurk

schurk

zeker een dikke 5..

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Mijn eerste horror uit Turkije, geen idee wat ik moest verwachten, maar ik was benieuwd. Ook was ik gewaarschuwd voor een doodenge film door een vriend van Turkse komaf, hij raadde mij ook 'D@bbe' aan, deze zou nóg enger zijn dan Semum.

Helaas werd Semum echter nooit echt eng, het eerste uur van Semum is sfeervol, onheilspellend en op zich leuk om te zien. Maar eng wordt het nergens. De film duurt echter een kleine 2 uur, dus was er nog een uur om eng te worden.

In dit 2e uur van de film komt de Turkse exorcist naarboven, en af en toe doet de film een poging eng te worden, maar deze mislukken allemaal jammerlijk. Toch is de film wel interessant om te volgen, en ondanks de belachelijk slechte special effects in de laatste 20 minuten verpestte dit de film uiteindelijk niet. Want de laatste 20 minuten waren ietwat belachelijk te noemen, het maakte het verhaal wel een aardig kloppend geheel.

Uiteindelijk is Semum best een aardige film die ondanks de lange speelduur absoluut niet (te) lang aanvoelt, gelukkig maar. Ook wordt er aardig geacteerd, vooral Canan is goed gespeeld, Volkan iets minder.

Het eerste uur was erg interessant, het tweede uur wordt meer horror maar nooit echt eng. De special effects zijn helaas verschrikkelijk slecht, nog net 3 sterren voor Semum.