• 9.369.458 stemmen

Geregisseerd door: Ernesto Contreras

Met onder meer: Cecilia Suárez, Enrique Arreola en Ana Ofelia Murguía

Gesproken taal: Spaans

Plot Párpados Azules

De verlegen Marina Farfán wint een reis voor twee personen naar een paradijselijk strand. Ze wordt geconfronteerd met haar eenzaamheid als ze beseft dat ze niemand heeft die haar kan vergezellen. In een café wordt ze aangesproken door een volslagen onbekende, Víctor. Hij beweert haar te herkennen van school en geeft zijn telefoonnummer. Een paar dagen later belt Marina hem op en vraagt of hij haar reispartner wil zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Marina Farfán

Víctor Mina

Recepcionista Seguros Colinda

Intendente Seguros Colinda

Agente de Bienes Raíces

avatar van dimi303

dimi303

Dit debuut enkele jaren terug voor het eerst mogen zien op het Cinema Novo Festival in 2008. Sindsdien al enkele malen terug gezien en dit speelfilmdebuut van Ernesto Contreras blijft zijn kracht behouden. Ernesto heeft zijn kijk op eenzaamheid, liefde en de zoektocht naar warmte en tederheid in een metropool als Mexico City. Het acteerwerk tussen beide hoofdpersonages is van een zéér hoogstaand niveau. Een film die ik bij iedere kijkbeurt steeds beter ga vinden.

avatar van SimonSav

SimonSav

Deze film gaat vooral over 2 mensen die heel gelijkaardig zijn, maar toch ook weer heel verschillend. Zowel Marina als Victor leven een vrij eenzaam bestaan, heel erg op zichzelf afgestemd. Hoewel er geen klik is tussen hen proberen ze allebei toch een soort connectie te forceren, wat enerzijds wat ongemakkelijke momentjes oplevert, maar anderszijds zeker ook wel wat herkenbaar is (wie onder ons heeft namelijk zelf nog nooit die pijnlijke stiltes meegemaakt op een date?). Die herkenbaarheid, plus een zekere tristesse die over de film hangt, maakt het wel een mooi menselijk portret van twee personen die meer verlangen in hun leven maar heel veel moeite hebben om daaraan te komen.