• 9.376.040 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Durst

Met onder meer: Anthony Richmond, Rosalind Gourgey, John Pike

Plot One Wish Too Many

Door het vinden een toverknikker kan een jongetje ineens alles wensen wat zijn hartje begeert. Hij gebruikt de knikker om wraak te nemen op kinderen die hem altijd pesten en om populairder te worden op school. Als hij echter een stoomwals wenst beginnen dingen uit de hand te lopen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik heb deze film als (klein) kind twee maal gezien en ik was er weg van! Het verhaal is dan ook leuk en als kind heb je ook het gevoel dat dit jou allemaal óók zou kunnen overkomen. Ik weet wel dat ik na het zien van deze film mijn hele knikkerverzameling nog eens goed onder de loep heb genomen in de hoop dat er zo'n toverknikker tussen zou zitten!!!!

De film is veel ouder dan ik dacht en Brits i.p.v. Oosteuropees (tja, Oosteuropa zag er in de jaren zeventig net zo uit als Londen in de jaren vijftig, dus niet gek dat ik mij als kind daarin vergiste!). In mijn herinnering was de film ook (deels) in kleur. Misschien een ingekleurde versie????

Het wordt tijd voor een remake?????

Het thema van de film zie ik daarentegen in veel hedendaagse films terug (d.w.z.: iets van dat je niet persé gelukkig wordt als je alles kunt krijgen wat je je wenst).

Films als: Bernard and the Genie, Bruce Almighty, Evan Almighty en Bedazzled zijn waarschijnlijk deels schatplichtig aan deze film!

Waarschijnlijk zou ik de film tegenvallend vinden als ik die nu zou zien, maar dat is vrijwel onmogelijk. Nergens te krijgen en wordt bij mij weten nooit meer uitgezonden? Doodzonde!

Vanwege jeugdsentiment (het is mijn favoriete film uit mijn jeugd!)en het feit dat ik me deze film na al die jaren nog weet te herinneren (hij maakte dus indruk op mij als kind, dus de doelgroep!) geef ik deze film voorlopig als kickstart de maximale score!