• 9.375.099 stemmen

If I Had Known I Was a Genius (2007)

Komedie / Drama | 102 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Dominique Wirtschafter

Met onder meer: Markus Redmond, Whoopi Goldberg en Sharon Stone

Plot If I Had Known I Was a Genius

Een tiener met een zeer hoog IQ voelt zich onbegrepen en leeft bij zijn nogal aparte familie die nauwelijks doorheeft wat voor een talentvolle jongen hij is. Derhalve voelt hij zich eigenlijk ook nergens thuis. Gelukkig wordt zijn talent ontdekt door zijn drama-lerares die in hem een groot acteerpotentieel ziet. Hij besluit zijn zinnen te zetten op een grote acteercarrière, maar niet zonder zijn hele omgeving, inclusief zijn familie, compleet te overrompelen met deze stap.

avatar van Wheely5

Wheely5

Ik loop niet snel te zeuren op films, want de makers doen toch vaak hun best. Deze is echter de moeite waard nog eens te branden,.... in de openhaard.

Toch nog een hele ster.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Met de laatste loodjes van de donatie verhuisdoos bezig en zoals bekend mag zijn zit daar zelden iets goeds tussen en dat onderstreepte deze film maar weer eens. Andermaal is het mij een raadsel dat mensen iets als dit gaan kijken of er serieus geld voor neertellen. Ik vind het op mijn beurt niet te hachelen en was dan ook blij dat het er op zat.

Zijn er überhaupt goede dingen te noemen aan deze film? Mwoah, de cast dan op zijn minst met Goldberg en Keith David die altijd het voordeel van de twijfel krijgt. Maar buiten dat vraag ik me af wie iets als dit bedenkt en ongetwijfeld zal het idee op papier best wel oké geleken hebben met de setup van de volwassen Michael die terugkijkt. Slagen doet het echter geen moment, de humor is niet leuk en Redmond is in mijn ogen een volledige miscast. Uiteraard moet de focus liggen op de neveneffecten van de keuzes rond hem omdat hij zo slim is, met alle mogelijke gevolgen, en later de gebruikelijke high school flauwekul.

Maar goed zoals reed gezegd het is één grote slappe hap die niet boeit, niets brengt, niet leuk is, niet grappig is, en ga zomaar door. Het is zonde van de tijd om hier voor te gaan zitten en de dvd uitgave kan het beste betiteld worden als chemisch afval.