• 9.376.444 stemmen

The Gal Who Took the West (1949)

Komedie / Western | 84 minuten

Genre: Komedie / Western

Geregisseerd door: Frederick De Cordova

Met onder meer: Yvonne De Carlo, Charles Coburn en Scott Brady

Plot The Gal Who Took the West

"ROARING STORY OF THE WEST'S WILDEST FEUD...and the GAL who split an empire wide open!"

Linda Marlowe is op zoek naar een mogelijkheid om naar het Wilde Westen te kunnen reizen. Zij doet zich daarom voor als operazangeres. Daarmee brengt de mooie jongedame echter tevens het hoofd van twee broers op hol en veroorzaakt een ware vete tussen hen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Linda Marlowe

Ted (as Bob Stevenson)

Ted (as old Timer)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In Frankrijk op DVD verschenen: link.

avatar van lezertje

lezertje

Geen western, wel een romantische komedie, die zich toevallig in het wilde westen afspeelt. Zo wist Universal zowel het mannelijk publiek (die voor de revolverschoten en het vuistgevecht kwamen), als het vrouwelijk publiek (Die voor de romantiek en de liedjes kwamen) te behagen.

avatar van mr rumson

mr rumson

Een western met een flink vleugje romantiek erin de actie die er al in voorkomt is te verwaarlozen.

Yvonne De Carlo is in goede doen hier en steelt voor mij de show en maakt deze western het aankijken waard.

Kortom verwacht geen actie western maar een luchtige western met een aardig verhaaltje erin .

Liefhebbers van Yvonne De Carlo zullen zeker plezier hebben met deze western zo zingt ze een paar nummers en danst ze er wat bij .

avatar van clubsport

clubsport

Yvonne komt per stagecoach in een stadje aan en brengt het hoofd op hol van 2 jonge mannen ( familie van mekaar ) maar die desondanks mekaar niet kunnen luchten of zien .

Haar komst verhevigd hun onderlinge afkeer van elkaar nog meer en ze doen beide de raarste dingen om haar hart te winnen en het dreigt flink uit de hand te lopen .

Een echte western is het inderdaad niet en een komedie is het ook niet echt al zitten er enkele komisch bedoelde scenes in .

Elke keer als ik dit soort films zie moet ik aan uitspraken van feministen denken die glashard beweren

dat vrouwen in die tijd 2e rangs burgers waren en toch zien we hier weer hoe 2 mannen zichzelf compleet voor gek zetten om maar bij haar in de gunst te komen en haar op een voetstuk zetten .

de sexe verhoudingen waren in die tijd inderdaad flink anders maar ik denk lang niet altijd ten nadele van haar .

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Deze film heeft inderdaad weinig met komedie en western te maken

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

The gal who took the west is uiteraard lichtvoetig en is niet meer dan een romantisch blijspel maar het script van William Bowers bezit wel degelijk goede one liners, knappe situatiehumor, leuke screw ball elementen en is verassend in zijn verhaalstructuur. De aankomst van Yvonne De Carlo wordt via flashbacks door 3 verschillende getuigen verteld die drie verschillende interpretaties van het personage van De Carlo beschrijven. En dat 1 jaar voor Rashomon van Kurosawa naam en faam kreeg voor zijn originele vertelling !