The Plank (1967)
Geregisseerd door: Eric Sykes
Met onder meer: Tommy Cooper, Eric Sykes en Jimmy Edwards
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Plank
"You'll splinter your sides laughing at this classic of all comedies"
Korte, kluchtige film zonder gesproken tekst over twee arbeiders die een plank moeten afleveren. Dat blijkt voor de twee niet al te snuggere mannen nog een behoorlijke opgave. Er gaat dan ook van alles mis onderweg.
Larger Workman
Barman
Woman with Rose
Tourist

FisherKing
Hilarisch filmpje over twee mannen en een plank. Rowan Atkinson heeft hier goed naar gekeken

Dustyfan
Wie weet of deze film nog ergens te zien, te huur of te koop is?

GerwinF
Volgens mij duurt deze geen 45 minuten, maar hij is wel grappig. It's your move en Rhubarb Rhubarb zijn wel beter trouwens!

RemyBl
Mijn opa was hier vroeger dol op en lachte zich bijna dood als hij dit zag. Ik heb het toen ook leren waarderen, veel nostalgie dus.
4 *

tarkovski
hilarisch is inderdaad wel het woord!
ook ongelooflijk hoeveel inspiratie te putten valt uit enkel en alleen een PLANK!
vroeger op VHS opgenomen en vaak bekeken. Denk wel dat de band ondertussen beschadigd is :s

Spiderwoman
OOhhhhh wat goed dat The Plank hier ook terug te vinden is. Hilarisch! En blijft leuk, vanwege de briljante timing!

Waldo Jeffers
Schitterend filmpje idd, ooit tijdens de les wiskunde bekeken... Vind het nog altijd sterk hoeveel schitterende humor er met die plank gebouwd wordt... een aanrader. 4

Sneakerjeans29
Kijk ook eens naar de goochel scenes van Tommy Cooper, uit de series.Wat je goochelen noemt tenminste,maar dat is juist de grap. Je blijft ervan in een deuk liggen.

mirjo 2
Ik ken deze niet, maar wel de "remake" uit 1979 dacht ik met Arthur Lowe. Die vond ik geweldig. Waarom staat die niet in MM??? Misschien nog ergens te krijgen?

Enigszins gedateerde humor maar blijft leuk.
Mee eens.
Iemand als Benny Hill gebruikte overdreven veel beeldversnellingen, maar bij The Plank had ik het gevoel dat die effecten wel welkom waren (mits spaarzaam gebruikt).
Ik moest dikwijls ook aan Buurman en Buurman denken trouwens.
20 jaar geleden had ik dit geheid hilarisch gevonden, nu overviel mij een gevoel van meligheid.

neo
Ze hadden er een korte sketch van kunnen maken, maar dat hebben ze gelukkig niet gedaan. De aantiteling met de bekende religieuze manier van spreken is al prachtig en het wordt daarna alleen nog maar leuker.
Peter Cooper verving Peter Sellers volgens imdb.

Sukes maakte zelf wel een kortere versie: The Plank (TV 1979) - IMDb

neo
Verkies toch de langere boven die latere korte. Toch ook nog erg leuk.

Kende deze nog onder de titel "It's Your Move!". Bij een van de vele herhalingen op TV in de jaren '70 met mijn vader op de bank bijna in huilen uitgebarsten van het lachen. En ken idd ook de korte remake van The Plank. Inmiddels nogal gedateerd, maar met het verstand op nul nog steeds redelijk vermakelijk.

tsjidde
It's Your Move is welliswaar met The Plank op één videoband (en later op één DVD) uitgekomen, maar dat is wel een heel ander project van Eric Sykes uit 1982.

Dk2008
Echt niet veel aan deze versie, volgens mij nog nooit eerder gezien, al weet ik dat ook niet meer precies. De grappen zijn mij in ieder geval veel te langdradig en de speelduur is eigenlijk ook al veel te lang. Beetje hetzelfde probleem als bij Laurel & Hardy.
Ik dacht ik zal gelijk de twee kortere versies ook maar meteen bekijken, die heb ik in het verleden wel vaker gezien. De korte versie van The Plank blijft dan ietsje beter, maar ook niet helemaal, wel zijn bij die de grapjes wat beter uitgewerkt en heeft meer voor mij bekendere spelers.
Bij It's your move, is de gedateerdheid ook wel duidelijk merkbaar, vooral door de onderbroekenlol maar de vele, niet altijd voorspelbare visuele grapjes zijn nog steeds leuk om te zien. 2.0

BBarbie
Hilarische klucht, zoals ze die schijnbaar alleen in Engeland kunnen maken (Fawlty Towers, Mr. Bean, Keeping Up Appearances, e.a.)

Robi
Een klassieke korte komische film. Al vaak gezien, maar nog steeds leuk.

Mescaline
Fijn filmpje om mee te pakken! Deze en A Home Of Your Own zijn zeker aanraders
Heb ook de korte versie van 27 minuten gezien, maar ik heb duidelijk de voorkeur bij de film.
Leuk tijdverdrijf!

Movsin
Tommy Cooper was me al heel lang bekend als de man, rode fez op, die ons op televisie deed lachen om zijn doorgaans mislukte tovertrucjes.
Nu in zijn droge, verbouwereerde manier van doen, met acteur-filmmaker Eric Sykes als teamgenoot, die omwille van de laatste, ontbrekende plank een ganse rits mensen in het harnas jagen.
Grappig en niet alleen om onze twee helden maar ook om enkele "slachtoffers", zoals de wijkagent die een heel voorzichtige, eigenwijze manier van optreden hanteert.

T.O.
Deze kwam regelmatig op TV in mijn kinderjaren, vaak onaangekondigd als er naar wat langere zendtijdopvulling werd gezocht indien andere programma's geannuleerd werden of iets dergelijks. Andere tijden

'Seven Years in Tibet' verdwijnt binnenkort van Netflix, 'A Thousand Blows' komt binnenkort naar Disney+ | MovieMeter Recap

'Terminator 2: Judgment Day' is morgenavond (13 februari) op de buis: 'Echte glorie vergaat niet'

'Captain America: Brave New World' is vandaag verschenen: Dit zijn de reacties tot nu toe

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

The Wind in the Willows
Animatie / Familie, 1983