• 9.370.453 stemmen

Hana to Hebi 2: Pari/Shizuko (2005)

Erotiek / Drama | 114 minuten

Genre: Erotiek / Drama

Alternatieve titels: Flower & Snake II / Flower and Snake 2: Paris/Shizuko

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Ishii

Met onder meer: Aya Sugimoto en Ken'ichi Endô

Gesproken taal: Japans

Plot Hana to Hebi 2: Pari/Shizuko

De oudere kunstcriticus en handelaar Takayoshi Tooyama kan zijn vrouw Shizuko seksueel niet meer bevredigen. Zelf bekijkt hij graag sadomasochistische afbeeldingen waarin door een SM pornograaf het lichaam van zijn vrouw verwerkt is. Hij investeert al een tijdje in een in Parijs levende kunstenaar, die echter nog geen werk heeft laten zien. Hij stuurt Shizuko naar Parijs om een oordeel over de kunstenaar te vellen, maar eenmaal daar aangekomen raakt zij verstrikt in een duister spel van lust en vernedering.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shizuko Tooyama

Sayoko Ikegami (naked girl in Ryôsuke's room)

Takako, The woman applied to auction Yôzaburô Itô

Ryoosuke Ikegami

Sequel of remake.

Blijkbaar is er ook een originele Flower en Snake duo aan films, die alleen nog niet gezien. Daarom ook niet echt een idee of dit reboots, remakes of gewone vervolgen zijn. Maakt verder ook niet zoveel uit, ik kijk deze films vooral voor Ishii, die toch meer doet met dit soort films dan de meeste regisseurs.

De eerste vond ik jaren geleden echt wel de moeite, geen idee om dat nog steeds zo is, maar deze sequel is ook niet verkeerd. Al moet de stijl van Ishii je dan wel liggen, want het is geen echt achteroverleun filmpje. Nu zijn de meeste Ishii's dat uiteraard niet, maar dat helpt niet als je er nog nooit eentje gezien hebt natuurlijk.

Het is vooral op visueel gebied dat deze film er bovenuit steekt. Sfeervol in beeld gebracht, sterke belichting en mooi kleurspel. Maar ook de acteurs zijn best de moeite. Endo is altijd wel een meerwaarde, ook in dit soort rollen.

Echt 4* materiaal vind ik het niet, daarvoor gaan bepaalde scenes toch echt de lang door, maar voor een keertje is het zeker wel de moeite.