• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Jan Verheyen

Met onder meer: Tom Van Landuyt, Michaël Pas en Axel Daeseleire

Gesproken taal: Nederlands

Plot Team Spirit

Deze film gaat over zes vrienden met één gemeenschappelijke passie: voetbal. Toch draait hun leven niet alleen daar rond, maar hebben ze ook alle zes hun persoonlijke problemen, en die nemen een steeds grotere plaats in hun leven in. Wanneer de historische 500ste wedstrijd eraan komt, worden de emoties en spanningen ten top gedreven. Spelen ze of niet, en zullen ze erin slagen hun problemen op te lossen?

vic

is dit een remake van Allstars??

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

dit is de Belgische versie.

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik heb nooit de Nederlandse versie gezien. Recenties zeiden geregeld dat die beter was dan deze. Doch, vond deze te pruimen. 3.5*

avatar van cornelis

cornelis

Vond hem erg tegenvallen in vgl met All Stars. Daar werkten de grappen beter, vond ik.

vic

dit week-end op canal+ gezien. Was wel leuk om precies hetzelfde verhaal van all stars in het vlaams te zien. Vond all stars leuker maar deze had ook z'n charmes

vic

de grappen werkten wel beter onder allstars.

avatar van hugohei

hugohei

Er komt ook een italiaanse versie aan, hoor ik.

avatar van olano

olano

Vanavond 07 maart 2003 in premiere op de vlaamse TV op VTM. En vanaf vrijdag 14 maart de TV serie van Team Spirit op VTM.

avatar van jacom

jacom

de nederlandse originele versie was vele beter, toch was deze niet slecht met een schitterende michael pas.

speedy23

Geïnspireerd door de Nederlandse prent All Stars uit '97 wilde Jan Verheyen met zijn vierde film een Vlaamse versie maken waarin de thema's voetbal, vrouwen, vriendschap en volwassen worden centraal staan. Hij deed dat heel behendig in Hollywood-stijl voor nog geen twee miljoen euro en binnen de twee maanden. Behoorlijke spelprestaties en een goed klinkende soundtrack van Jan Leyers...

avatar van Jos2

Jos2

speedy23 schreef:

Geïnspireerd door de Nederlandse prent All Stars uit '97

Geïnspireerd? Is het niet gewoon een remake?

avatar van KillaJah

KillaJah

zwakke film. zeker zwak om zomaar het principe van een andere film over te nemen. Heb de nederlandse versie nog ni gezien maar deze versie stelde ni veel voor vond ik.

avatar van cornelis

cornelis

KillaJah schreef:

zwak om zomaar het principe van een andere film over te nemen.

Hoezo? All Stars was een hele leuke Nederlandse film, maar op een aantal punten nogal specifiek Nederlands. Leent zich dus uitstekend voor remakes in andere voetbalminnende landen, maar dan wel enigszins bewerkt.

avatar van KillaJah

KillaJah

misschien heb je wel gelijk ja maar ik ben niet zo'n voetbalfan.

avatar van mc rosss

mc rosss

team spirit is de beste film van jan verheyen, die nog tamelijk veel succes kent in belgie. Dit jaar was er nog een serie aan uitgebreid.

maar toch vond ik die film geen echte topper het kon beter uitgewerkt zijn.

avatar van Wouter

Het (nederlandse) origineel gezien?

Esteban

Een flauw excuus voor een film eigenlijk. Komaan, Tom van Landuyt komt het voetbalveld opgereden met een dikke Mercedes en stapt al lachend uit… hét veld dat perfect moet liggen voor de match?! Zou hij normaal geen ferme toeken op z'n bakkes moeten krijgen? Zelfs in de meest luchtige dialogen komt het woord 'ongeloofwaardig' dikwijls loeren en het scenario van Bart de Pauw, eerder geschreven voor een kort-serie, is alles behalve subtiel en vrij magertjes. Dat ik Jan Verheyen een luie regisseur vind die rommelig te werk gaat moet ik niet meer vertellen zeker? Maar goed, tegen het midden krijgt Team Spirit een beetje beter vorm en heb je al lang door dat deze film die alleen maar draait rond vriendschap en plezier niet meer wil zijn dan een licht grappige feel-goodprent. En dat is het dan ook geworden…

Team Spirit **1/2

avatar van jacom

jacom

het scenario van bart de pauw?!?!?!

Esteban

Yup yup, de anders zo geniale Bart De Pauw.

speedy23

Maar dan moet je er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat hij niet alleen was, er waren ook nog Jean van de Velde en Misscha Alexander. Het was wel een trio tekstschrijvers...

Yup, klopt.

avatar van braambes

braambes

Ook al is er meer acteertalent en mooiere muziek in deze film, het blijft een schaamteloze kopie zonder inspiratie

avatar van Nieke

Nieke

Ik kan me in deze film niet zo goed vinden...

Jan Verheyen kan beter, veel beter.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

jan Verheyen kan niet beter. Als regisseur zuigt hij.

Hij denkt dat hij een goed regisseur is, maar het enige waar hij voor deugd is voor de presentatie voor de vrijdagnacht films op kanaal 2.

Persoonlijk schaam ik me er wat voor dat dit soort films Vlaanderens duurste filmprojecten zijn.

XfofaXX schreef:

jan Verheyen kan niet beter. Als regisseur zuigt hij.

Komaan zeg. Alles Moet Weg, Boys, Alias en niet te vergeten The Little Death zijn toch niet van de slechtste films? Indien alles aan Vlaamse films moesten weggooien wat slechter is dan deze, we zouden niet overdreven veel meer overhebben.

Dit onderscheidt ons van andere volkeren: enig gebrek aan chauvenisme, wat zeer zeker niet misplaatst zou zijn.

En wat betreft die duurste filmprojecten: dit budget is niet overdreven tegenover andere Vlaamse producties en deze prent heeft zichzelf terugbetaald, wat niet van alle andere Vlaamse films kan gezegd worden.

Edit: wat mij ook opvalt is, dat wie het hardste op iemand inhakt, er weinig van gezien heeft. Ze hebben het van 'horen zeggen'. Toemetoch.

avatar van Quido

Quido

speedy23 schreef:

Dat missen we in Nederland en Vlaanderen inderdaad. Om trots de durven zijn op de eigen producten.

avatar van Quido

Quido

Zeer zwakke remake van All Stars (want dat is het gewoon). Totaal ongeloofwaardige personages. De film is overgestileerd en verliest hierdoor veel van 'het gewone, het alledaagse' en daarmee het geloofwaardige aspect. Iets dat juist belangrijk is voor een groep vrienden die elkaar al tig jaar kennen. Het komt hier erg geforceerd over. De chemie tussen de acteurs is ver te zoeken en bijna niemand evenaart het niveau van de Nederlandse acteurs in All Stars.

De grappen die in All Stars allemaal werken, worden hier door de weinig inspirerende regie van Verheyen om zeep geholpen. Veel dingen komen hier juist flauw en plat over.

All Stars was op sommige momenten zelfs ook ontroerend, mede door de mooie rol van Frits Lambrechts, de muziek van Merkies, het liefde van Stef Bos én het feit dat de vriendengroep ook echt en hecht overkwam. Jammer genoeg kwam dat hier allemaal totaal uit de verf.

Eigenlijk kon tot nu toe alleen Boys van Verheyen me nog bekoren. De twee ‘Team Spirits’ en Alias waren (erg) slecht.

avatar van meyerke

meyerke

om te beginnen wist ik niet dat team spirit een remake was van all stars, wat natuurlijk niet erg slim is van mij...

maar dat heeft de reden dat ik met moeite reeds 5 nederlandse films heb gezien.

ik kan het dus alleen hebben over team spirit op zich

het is inderdaad een feel-good movie die zich gemakkelijk laat vertalen in een mini-serie.

de vriendschap wordt langs alle kanten aangevallen maar blijft overeind. de voetbalclub is zoals vele standaard vlaamse voetbalclubs: ze kunnen er niet veel van, maar daardoor is er vriendschap, want in een echt goeie club vallen er altijd mensen uit de boot.

de grappen kunnen er nog wel door, al zijn ze niet erg bijzonder.

avatar van sekiaku

sekiaku

Quido schreef:

Akkoord, maar dan moet er wel reden zijn tot trots. Deze film is maar flauw. Dan zijn andere Vlaamse films, zoals Alles Moet Weg die, volgens mijn bescheiden mening, kop en nek boven deze film uitsteken.

avatar van noway

noway

Ik vind deze film nog meevallen. vooral Axel speelt weer goed al vind ik hem toch een acteur die eigenlijk alleen maar echt goed is als hij in het dialect mag praten. Voor het overige bevat de film veel humor, drama, kortom: de ingredienten van het dagelijkse leven.