• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Nobuhiro Yamashita

Met onder meer: Yû Aoi, Joe Odagiri en Shota Matsuda

Gesproken taal: Japans

Plot Ôbâ Fensu

Yoshio Shiraiwa wordt door zijn vrouw gedumpt en gaat terug naar zijn thuisstad Hakodate. Hij gaat daar naar een vakschool, met behoud van zijn uitkering. Hij ontmoet daar Kazuhisa Daishima en deze neemt hem mee naar het cabaret, alwaar hij hostess Satoshi Tamura ontmoet. Zij heeft iets wat anderen niet hebben en zij en Yoshio worden close.

Yoshio Shiraiwa

Satoshi's Father (stemrol)

Kenichi Katsumada

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Gebaseerd - evenals Soko Nomi Nite Hikari Kagayaku (2014) - op een boek van Satō Yasushi. Dat viel me bepaald al op tijdens het kijken. En als er een festival is zonder Andō Sakura is er gelukkig Aoi Yū nog...

Goed.

Solide drama, over twee getergde personen die hun leven samen weer proberen op te bouwen op de ruines van het oude levens. Redelijk klassieke opzet voor een drama dat verder ook zonder al te veel franjes uitgewerkt wordt.

Het is dat Jo Odagiri en Yu Aoi hun werk geweldig doen. Twee geweldige acteurs natuurlijk, dus erg verrassend is dat niet. Zij zorgen ervoor dat hun relatie tot leven komt, het is alleen een beetje jammer dat de rest van de film niet op hetzelfde niveau is.

Visueel is het redelijk, maar een beetje kaal. Ook de muziek weet zelden echt op te vallen. Naar het einde wordt het iets beter, valt op dat dat ook de wat luchtigere momenten zijn, daar waar de film toch eigenlijk een volbloed drama is. Dan vond ik Mipo Oh's regie toch een stuk overtuigender bij dit soort werk.

Slecht is het allerminst, het boeit de gehele speelduur en kent best een aantal mooie momenten. Maar naast het acteerwerk mocht het allemaal net wat beter.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een serieuze tegenvaller met een ernstig gestoorde Yū Aoi in een rol die helemaal niet bij haar past, terwijl het medeprotagonist Jō Odagiri niet veel beter vergaat. Twee topacteurs in een rare film met een draak van een verhaal. Nou ja, verhaal? Ik althans heb de puntjes niet kunnen verbinden.