• 9.370.316 stemmen

Don't Look in the Basement 2 (2015)

Horror / Thriller | 88 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Tony Brownrigg

Met onder meer: Frank Mosley, Andrew Sensenig en Arianne Martin

Plot Don't Look in the Basement 2

"You can't escape... ...from yourself."

In 1972 zijn de patiënten en artsen in het Stephens Sanitorium op brute wijze vermoord. Veertig jaar later heeft Dr. William Matthews een ontluikende carrière als arts in New York, totdat een tragisch ongeluk met zijn vrouw zijn leven verandert. Hij besluit een baan te accepteren bij een kleine kliniek in Texas, Greenpark. Emily, de secretaresse, heeft Wiliam ingehuurd voor de behandeling van een speciale patiënt. De 74-jarige Sam Withers lijdt aan lobotomie die hij gekregen heeft in 1968 onder de behandeling van Dr. Terrance Stephens in het Stephens Sanitorium. Niemand is zich er echter van bewust dat de Greenpark kliniek in hetzelfde gebouw is gevestigd als het vroegere Stephens Sanitarium, behalve Sam.

avatar van Collins

Collins

Zoals bij vele films uit het horrorgenre die zich afspelen in een sanatorium vol geesteszieke patiënten zorgt de setting voor een prima sfeer van geheimzinnigheid en beklemming.

Uit film en verhaal druipt verder trouwens weinig sfeer. 't Is niet heel spannend of eng. Er zijn geen imponerende schrikeffecten. Er is geen imponerend acteerwerk. Eigenlijk stelt het allemaal niet veel voor. Wel is er wat acceptabele gore te aanschouwen.

De dialogen en situaties zijn soms humoristisch geaard. Dat is altijd tricky in combinatie met eng, maar aangezien de film an sich niet echt eng is, verpest het geen dreigende opbouw of spannende scene. Ik moest er wel even aan wennen, maar vond het humoristische aspect wel geslaagd grappig.

Zoals de filmtitel al impliceert is de film een vervolg. Dat feit maakt niet uit. De ontbrekende gaten in de kennis worden tijdens het kijken ruimschoots opgevuld.

avatar van perceived

perceived

Na 43 jaar een "vervolg" op The Forgotten (1973) Dan wordt ik ondanks de lage score hier toch best wel benieuwd naar dat eerste deel. Op de lijst ermee.