• 8.842.186 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Piraphan Laoyont

Met onder meer: Dollaros Dachapratumwan, Wichan Jarujinda en Kanya Rattanapetch

Plot Suay Laak Sai

"Take a deep breath, this is going to hurt."

In een oud ziekenhuis vormen een dokter en zeven zusters een illegale onderneming die lichamen verkoopt op de illegale markt. Wanneer één zuster het hele handeltje wil opbiechten grijpen de andere zusters in en vermoorden haar. Dit heeft echter enkel consequenties, en al snel vallen de eerste doden.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Leuke film.

De opzet is echter helemaal geen echte horror. De bedoeling is dus vooral niet dat je huiverend in de bank zit.

Wat je krijgt zijn 6 enorm irritante vrouwmensen die zich vreselijk gedragen hebben en gewreekt worden door de geest van het slachtoffer. Die weet op lekker inventieve en vaak ook lekker bloederige manier wraak te nemen.

Toch is het ook niet echt een splatterfeest. 't Is een typische Thaise film die aansluit bij films als Citizen Dog. Gek kleurfestijn met mooie beelden, cool vormgegeven geest en een aantal inventieve scenes.

Lollige, cheery wraakfilm in een horror jasje. Heb hier best mee kunnen lachen, en visueel valt er veel te genieten.

avatar van viewtiful

viewtiful

Holy !@#$

Best wel zieke film, sommige scènes zijn echt heel erg goor.

Sommige stukjes kwamen we heel erg bekent voor uit andere films, maar al met al toch wel aardige film.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

4 punten.

horror met een aparte invalshoek

6 asian beauties die een beetje kuis gewraakt worden.

desalniettemin

avatar van Macmanus

Macmanus

Apart filmpje.

Het verhaal is al tig keer gedaan in de film geschiedenis, maar wonder boven wonder hebben deze makers er toch nog iets zeer leuks van weten te maken. Vooral de kleurtjes en dames zijn prachtig en heerlijk om te kijken. (Leukste dame vond ik die met de hoofdtelefoon op) Ik heb op zich ook weinig tegen herhaling zolang je maar wat van jezelf op de tafel legt. En dan doen ze hier.

Fijn kort filmpje, interessant land Thailand. Vooral hoe ze met kleur werken is erg boeiend. Eens op onderzoek uitgaan naar meer films uit dit land.

4 kleine sterren, lijkt me leuk als ze eens zouden gaan samenwerken met Tony Jaa

avatar van FillumGek

FillumGek

Vond hem eigenlijk niet zo bijzonders. Een horror met een erotisch tintje als je het mij vraagt. De film zat vol met mooie meiden waarbij de camera gericht stond op benen, kont en tieten op interessante locaties als onder andere badkamer, toilet en slaapkamer. Te kijken viel er dus genoeg.

De geest was eigenlijk een beetje een tegenvaller. Zeker in een close-up waarbij er alleen sprake is van een dikke laag zwarte make-up. Ook is ze gewoon tastbaar waardoor ze wel erg menselijk overkomt en niet als een angstaanjagende geest. Soms kon ik ook even niet meer plaatsen wie wie was en waar degene zich nu precies bevond. Ook kon ik sommige scenes niet helemaal plaatsen zoals de scene op het feest. Gelukkig duurde de film precies lang genoeg. Kleine voldoende.

avatar van Brianna

Brianna

Ik vond m wel grappig, en af en toe lekker gore...Girly revenge film op zn Aziatisch, hahaha

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Na het eerste mindere halfuur waaraan ik enorm moest wennen, ik ben nu eenmaal geen fan van Aziatische horror, ontpopte de film zich tot een leuk splatter- en gore festijn met een zeer fraai kleurenpalet.

avatar van aerts007

aerts007

Op geen enkel punt origineel en een geest die lijkt te zijn weggelopen uit een Robbedoes!

avatar van Noodless

Noodless

Ik ben nochtans wel een fan van Aziatische horror, maar deze vind ik wel tegenvallend. Weer de zoveelste geest met lange zwarte haren, maar nu groenachtig weergegeven. Het verhaal heeft niks om het lijf, en biedt vooral geen spanning. Je krijgt wel veel bloed te zien, maar ook dit weet de kijker niet te imponeren. Dus eigenlijk niet veel positieve elementen gezien. 3/10

avatar van Vascago

Vascago

Ik kon hier helemaal niets mee. Nou vind ik de taal al niet mooi, maar als je dan een stuk of 7 jonge meiden bij elkaar zet is het net een kippenhok. Totaal oninteressante eerste 40/45 minuten. Daarna denk je dat het wat beter wordt , er zijn ook wel 1 of 2 betere scenes, maar dat gebeurd dan ook niet echt. Alles ging van de hak op de tak. Kon het verhaal helemaal niet meer volgen. Het hielp ook niet echt mee dat ik die vrouwtjes nauwelijks van elkaar kon onderscheiden. Ik had ook veel meer bloed verwacht, vond het vrij mager eigenlijk. En die mooie kleuren waar iedereen het over heeft: Waar dan? Beetje roze, beetje groen, beetje gelig. Vond ook dat maar niks. Er zijn veel en veel betere Thaise films op de markt.

avatar van sacha77

sacha77

Het enige wat de film dragelijk maakte waren de knappe zusters die jammergenoeg nooit uit de kleren gaan. Verder een waardeloos plot met een end-twist die nergens op slaat en je het gevoel geeft van 'Ja... nou en?'. Paar 'moord' scenes waren wel ranzig en origineel bedacht maar dan heb ik toch liever een spannend verhaal met een slim bedacht plot.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik moest even door het begin heen, want ik vond het maar een wazig gebeuren. Kon er op een gegeven moment geen touw meer aan vastknopen.

De vrouwen zijn stuk voor stuk irritant, die taal is werkelijk verschrikkelijk en doet op sommige momenten zelfs pijn aan je oren (wat een vreselijk gekakel). De meiden blijven oppervlakkig en vervelend, je krijgt geen binding met ze. Sowieso lijken ze in mijn ogen vrij veel op elkaar (ja, sorry, ik hou ze soms niet uit elkaar) waardoor het nog verwarrender wordt om te volgen.

De kills zijn best aardig. Het geest-zustertje is uit op wraak, en dat zal ze krijgen ook. Best leuk gevonden dat ze de andere vrouwen martelt op 'persoonlijke' wijze, hebzucht, narcisme, boulimia.. Dit komt allemaal terug in de moorden op een rare, ironische manier.

Het was niet eng, het was niet goor, ook verre van sexy... maar af en toe best spannend. Al lijkt de film zichzelf nergens echt serieus te nemen, dat is wel een verademing. Ik vind hem wel een beetje in het straatje van The Grudge, The Eye etc passen. Alleen wordt er in deze film (veel teveel) gegild en is dit vrij storend.

Mag ik nog wel even vermelden dat de douchescène een van de raarste scènes is die ik ooit in een film heb gezien?

avatar van Shinobi

Shinobi

Qua engheid niet echt geslaagd, qua gore wel redelijk.

Alleen wel even door het wazige gebeuren in het begin heen zien door te wurmen, want dat leek net een comedy met al die irritante doch mooie zusters die wel erg goed in beeld worden genomen if you know what I mean. Om maar enkele voorbeelden te noemen: een zuster die haar tanden poetst en opeens een halve donut eet en een zuster die met al haar kleren aan gaat douchen.

De geest valt tegen, gelukkig zijn de kills wel redelijk inventief.

Het hele gebeuren ernaast met het uitreikingsfeest was wel vaag, ik snapte de bedoeling daarvan niet echt. Misschien ter afleiding denk ik.

Voor de liefhebbers, wel even blijven zitten bij de eindcredits want dan zie je de zusters met elkaar spelen op het strand. Om des te meer aan te geven wat een tease-film dit is.

Kleine 2,5 Sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg weirde film.

Ik was na een lange tijd (en een zwaar mislukte Appartment 1303) wel weer toe aan een lekker Aziatisch horrorwerkje en aan een stevige dosis rillingen. Sick Nurses voldeed helaas niet aan die verwachtingen en gaat prompt de andere kant op. Maar of dit een mislukte film was, dat viel gelukkig nog mee. Dat dit een behoorlijke bizarre, weirde, en gestoorde film is? Gegarandeerd!

Ook het verhaal zelf slaat kant nog wal, we volgen hierin een paar iewat vreemde zusters met zo hun eigen issues (de ene is neurotisch, de ander jaloers, de ander verliefd, de ander heefd boulimia en eet donuts tijdens het tandenpoetsen (yeach!!) en dan weer een ander die doucht met haar kleren aan. Ze hebben zojuist een van hun collega's vermoord op de operatietafel en deze komt als geest terug om zich te wreken op haar moordenaars. Het geest ziet er in eerste instantie nog lekker freaky uit, maar word hier niet zo subtiel neergezet als Kayako of Sadako, waardoor het al snel niet meer eng word. Ohja, ook het bekende "haar" gebeuren word hier weer in gebruikt en het lijkt soms alsof Sick Nurses, Hair Extinsions van Shono naäapt. De kills zijn dan wel weer lekker goor en worden ook weer piekfijn gedaan met de bijbehorende gereedschappen, en de duivelse kracht van die geest. De zusters zelf waren inderdaad wel soms erg irritant. Dat einde met die bevalling, lijkt zo wel leentjebuur te zijn van Ju-On: The Grudge 2.

Al met al, geen enorme hoogvlieger in het Aziatische horrorgenre, maar wel uiterst weird, met regelmatig een ziek gevoel voor humor. Ohja, dat strandopnames van die (toen nog) vrolijke zusters tijdens de aftiteling sloeg ook als een tang op een varken.

Vreemde shit dit.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vreemd werkje. Een vrij standaard wraakverhaal waarin een geest voormalige collega's vermoord. Het draait niet om een flinke dosis gore, maar er zijn gelukkig wel een aantal degelijke kills. De dames zijn stuk voor stuk zeer irritant, waardoor je bijna hoopt dat ze hard worden aangepakt. De sfeer valt wat mij betreft te wensen over en echt spannend is het niet. Mede daardoor valt deze Aziatische horrorfilm nogal wat tegen. Het einde daarentegen is wel sterk.

Film blijft goed.

Met dit soort films is het altijd een beetje gokken. In z'n tijd wel erg leuk, maar wat er 10 jaar later vanover blijft is maar moeilijk in te schatten. Het hele Asian suspense concept is ondertussen een stabile iets geworden, waarbij release date en dergelijke een veel kleinere rol speelt. Waar het om draait is de filmische kwaliteit.

En die is gelukkig nog altijd erg goed, vooral ook omdat deze film toch een beetje met de regeltjes speelt. Het is geen film vol scares, ook weinig spanningsopbouw. In die zin valt het amper onder de Asian suspense films uit de jaren '00, behalve dan de typische kills en de verschijning van de geest.

Alleen is dit alles een stuk kleurrijker, zijn de kills wat guitiger en is het eigenlijk een revenge flicks/zwarte comedy die in een horror jasje gestoken is. Als je houdt van de wat meer gestileerde cinema is het een erg leuke mix van invloeden, wie een echte horror pur sang verwacht kan maar beter iets anders opzetten.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van joolstein

joolstein

Erg plezierige en soms komisch uitgevoerde Thaise horrorfilm. De film bezit door een vrouwelijke geest met lang haar, overeenkomsten met de films Ju-on en Ringu maar weet door zijn lichtvoetigheid, zijn visuele uiterlijk( vintage jaren '80 -vibe) en gebruik van kleurtjes zich erg goed te onderscheiden. Prettige bijkomstigheid is dat de zwoele verpleegstertjes, meer zijn gecast voor hun sexappeal dan acteerwerk (dat is best ondermaats). Ach de zeven zustertjes compenseren dit vooral door in sexy pakjes als verleidelijke slachtvoer te fungeren. En die effecten waren redelijk overtuigend, soms goed gemaskeerd doordat de film is vormgegeven als een grote levendige rode, groene, blauwe en oranje kleuren-trip. Het is uiteindelijk geen bijzonder enge film, het heeft zelfs maar weinig spanning, echter bezit het een soort speelserigheid, leuke humor en voldoende bloed. Hiermee weet deze Thaise horror,verfrissend uit de hoek te komen en liefhebbers van het genre, moeten zich dan ook kostelijk kunnen vermaken! (ik tenminste wel!)

avatar van John Milton

John Milton

• 20520 berichten

Frivole Thaise zusters in een ghost revenge horror. Zoals je aan de afbeeldingen ziet, is het allerminst een lelijke film, het verbaasde me dan ook niet hem terug te vinden in de lijst van Onderhond. Geen volbloed horror, zoals joolstein ook aangeeft in zijn review, want is bepaald geen ernstige film; soms zelfs donkerkomisch. Echt exploitation is het niet, want de sexyness van de 'zieke zusters' is vooral suggestief. Leuk!

avatar van Phantasm

Phantasm

Horror op zijn Thais, vond het wel wat een vreemde film. Alles ging van de hak op de tak, de gore mocht er dan wel weer wezen.