• 8.902.206 stemmen

Dawn Anna (2005)

Geregisseerd door: Arliss Howard

Met onder meer: Debra Winger, Alex Van en Sam Howard

Plot Dawn Anna

Alleenstaande moeder Dawn Anna heeft grote moeite werk te vinden om haar vier kinderen te onderhouden. Na lang zoeken, vindt ze een baan als lerares en even gaat alles goed met Dawn en haar gezin. Tot Dawn plotseling een verschrikkelijke ziekte krijgt, waarvoor ze een complexe operatie moet ondergaan. Ze overleeft de operatie, maar moet weer helemaal opnieuw leren spreken en lopen. Met de liefdevolle steun van haar familie kan ze weer een normaal leven opbouwen. Maar dan gebeurt er een nationale ramp, die de hele wereld op zijn grondvesten doet schudden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een moedige vrouw die de zware tegenslagen van het leven trotseert.

Dawn Anna Townsend

Goede film.

avatar van kanjertje

kanjertje

Mooie en goede film.

Miste iets om een topper te zijn al kan ik niet dadelijk zeggen wat.

avatar van nightbreed

nightbreed

Kleffe hap met 1-dimensionale karakters.

avatar van De Knip

De Knip

Did'nt see that happen...pluspuntje het laatste gedeelte. Voor de rest een doordeweeks drama filmpje:

***

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Laatste stuk van de film was inderdaad wel beter dan de rest. Maar over het algemeen vond ik het erg saai en totaal niet boeiend. Gezin komt totaal niet realistisch over met hun "oh wij zijn zo'n blij en gelukkig gezin waar nooit ruzie is". En de personages interesseerde me verder ook weinig. Jammer dat de film zich niet meer richtte op het drama van de Columbine High School, dan had het verhaal meer impact gehad, wat nu dus niet het geval was.

Nee op het einde na was dit een saaie, langdradige film.

Krappe 2*

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Redelijk en toch een langdradige verhaal...

Het gaat over haar zware leven, haar werk,

haar vier kinderen...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Ik bekeek deze film met het idee dat het zo'n rtl 4 tranentrekker zou zijn. Dus niet echt objectief. Toch was het wel degelijk zo'n film, maar wel een goede. Het gezin komt erg 'happy' over. Maar waarom zou dat in het echt niet kunnen? Ik kom ook uit een zeer gelukkig gezin. Er komt nog genoeg drama in voor, als je de film verder kijkt. En ik vind dat het drama goed wordt neergezet. Het is geen superknaller van een film, maar zeker ook niet slecht.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

film probeert te hard om tearjerker te zijn, waardoor het allemaal een slap zootje wordt. Daarbij wordt er ook nog op twee paarden, ziekte en schooldrama, gewed wat het geheel er niet beter op maakt.

avatar van frans123

frans123

Vanavond op tv, wilde hem opnemen maar las eerst de recensies maar eens hier.................neeee, niet mijn film.

avatar van Confusie

Confusie

Geforceerd sentimenteel vehikel.

Waarom is in Amerika toch alles altijd nep.

Acteergigant Les Gold.

En elk ander 'reality' programma wat je zou kunnen zien.

Zelfs hun versie van Masterchef.

Ik trapt er mooi niet in.

Kijk je naar de Nederlandse zie je gewoon gezonde Hollandse jongens en dames vanuit het hart al kokende, kijk je Masterchef USA moeten en zullen er weer gescripte situaties de revue passeren.

Film was bj vlagen best aardig maar bevat op eerder genoemd vlak toch wel een paar fikse dieptepunten.

Hoofdzakelijk in het geheugen gegrift staat het gedeelte waar de collega's bereidheid zouden gaan tonen om hun vrije dagen aan het hoofdpersonage af te staan, de wijze waarop de camera zich bewoog naar de rij van mensen die allen klaarstonden om deze onzelfzuchtige daad tot uitvoer te brengen met de plots aanzwellende muziek kwam zo krampachtig geforceerd over dat het eerder een gevoel van plaatsvervangende schaamte opriep dan het beoogde sentiment.

En dan ben ik wel iemand die zo af en to best zijn ooghoeken eens open kan zetten bij een film, soms al bij hele kleine dingetjes.

Als het treffend en oprecht in beeld is gebracht.

Wat hier dus bepaald niet het geval is.

Het wil te graag.

Veuls te graag.

Dat voel je.

Pluspuntje vond ik wel de liefhebbende gozer van het hoofdpersonage, die kwam wel aardig sympathiek over en deed het niet verkeerd.

Als je ooit een live action Simpsons film maakt dan pak je Bruce Willis als Homer, en hem als Ned.

avatar van mistral59

mistral59

laatste gedeelte van de film zat ik wel ff met een brok in me keel. goh wat kunnen sommige gezinnen toch een ellende meemaken

avatar van des1

des1

Debra Winger.... Ah, atijd een soft spot voor gehad. Denk aan An Officer & a Gentleman. Als ik tijd heb, ga ik kaiken.

Leuke drama film die zeker de moeite waard is om te gaan kijken. Het is net de blanke versie van de Crosby show, maar dan de dramatische versie.

Omdat er in de samenvattingen gesproken word over ''based upon real events surrounding the Columbine High School'' kijk je toch met andere verwachtingen naar de film, niet wetende dat je eerst ca. 70 minuten moet wachten, om 1 shot te zien van de Columbine High School.

De film had net zo goed kunnen gaan over een typisch Amerikaans gezin, die iemand af heeft gezet bij de Twin Towers in New York op September 11, 2001