Drifter (2007)
Geregisseerd door: Roel Reiné
Met onder meer: Hanna Verboom, Cameron Daddo en Alex Nesic
4,3 (312)
Plot Drifter
Drifter vertelt over vier mensen die ontwaken in een woestijn. Ze hebben geen idee waar ze zijn of hoe ze er terecht zijn gekomen. Ze hebben echter allemaal twee overeenkomsten: allen hebben een verse wond van een operatie en alle vier zullen ze binnen 24 uur sterven.
Rachel
Berkman
Man at funeral
Women at Funeral
Hanna Verboom speelt in 'Drifter' van Roel Reiné
De Nederlandse actrice Hanna Verboom gaat een rol vertolken in de nieuwe Amerikaanse thriller Drifter. Dat heeft regisseur Roel Reiné woensdag bekendgemaakt.
De 23-jarige Verboom speelde vorige jaar ook al in de Amerikaanse productie Deuce Bigalow: European Gigolo.
De Nederlandse regisseur Roel Reiné regisseert de Amerikaanse film. Eerder maakte de filmer in Nederland onder meer Adrenaline en The Delivery. Voor de laatste ontving Reiné een Gouden Kalf voor beste regie.
De filmmaker verhuisde bijna drie jaar geleden naar Amerika. Momenteel is hij verbonden aan vier grote filmprojecten: Drifter, The Duelist (over een beursanalist die wordt achtervolgd door een man die hij ten gronde heeft gericht), Thieves (over twee criminele broers die de overval van hun leven gaan plegen) en Racoonz.
De opnames van Drifter vinden de komende twee maanden plaats in Californië, Arizona en Nevada.
De volgende film die Reiné gaat draaien is The Duelist.
(Bron: ANP)
Als ik dan nog even The Twilight Zone meld zijn we wel rond denk ik.
Quentin
IMDB geeft aan dat Reiné op het moment is aan het draaien. (http://www.imdb.com/title/tt0820872/)
Ondanks de Amerikaanse crew en cast, zit er volgens mij wel gewoon Nederlands geld in aangezien Rebel Film produceert.
cornelis
Lijkt er op dat hij na jarenlang wachten op gedoe financiering van projecten besloten heeft een indy film te maken. Good for him.
Alanis Morissette maakt titelsong film Nederlander
LOS ANGELES - Zangeres Alanis Morissette gaat de titelsong zingen voor de Amerikaanse thriller Drifter van de Nederlandse regisseur Roel Reiné. Dat heeft de filmmaker donderdag bekendgemaakt. Het nummer heet Moonlight Sonata en is een variatie op de Piano Sonata No. 14 van Ludwig van Beethoven.
Het nummer van Alanis loopt als een rode draad door de speelfilm. Drifter vertelt over vier mensen die ontwaken in een woestijn. Ze hebben geen idee waar ze zijn of hoe ze er terecht zijn gekomen.
De 36-jarige regisseur maakte eerder in Nederland onder meer Adrenaline en The Delivery. Voor de laatste ontving de filmmaker een Gouden Kalf voor beste regie. Hij verhuisde ruim drie jaar geleden naar Amerika.
Wat een regelneef is die Roel toch...
raymon
tja, ik moest eerst het plot lezen voordat ik eigenlijk ''Drifter'' begreep, de trailer is erg onduidelijk maar de film ziet er goed uit, niet dat ik er naar toe zou gaan.
Uit de OK nieuwsbrief:
'Drifter' in première op Nederlands Film Festival
De Amerikaanse thriller Drifter van de Nederlandse regisseur Roel Reiné
beleeft zijn première op het Nederlands Film Festival (NFF). De vertoning
vindt plaats op donderdag 27 september in het Rembrandt-theater in Utrecht.
Dat heeft een woordvoerster van het NFF donderdag bevestigd.
Drifter vertelt over vier mensen die ontwaken in de woestijn. Ze hebben geen
idee waar ze zijn of hoe ze er terecht zijn gekomen. De Nederlandse actrice
Hanna Verboom speelt een belangrijke rol.
Drifter is de eerste Amerikaanse film van Reiné die in Nederland te zien is.
De regisseur (Fort Alpha, Brutale Meiden), heeft in een jaar drie
Engelstalige producties gedraaid. Hij werkt nu aan zijn vierde film, The
Tribe. (Bron: ANP)
Waarom niet?
Stephan
Was vanavond bij de premiere. Allereerst een constatering dat het script van deze film beter is dan Adrenaline en Delivery bij elkaar.
Het spel was prima in orde. Het engels van Hanna ook...
Het gegeven, hoewel niet nieuw, is verrassend ingenieus verteld. Schitterende opnames van Death Valley en de Grand Canyon.
Wat jammer was, was dat de mix nog niet af was. Het geluid was bij vlagen slecht te verstaan, omdat het 2.0 stereo was.
Een minpunt was de uitgerekte uitleg aan het einde en de overvloed aan muziek in film. Het is jammer, omdat een hoop scènes beter hadden gewerkt zonder. Hopelijk doet hij er nog wat aan als hij de mixage instapt.
Een 3* voorlopig met een kans om hoger te komen.
- 11904 berichten
Was net als Stephan bij de premiere van de film. Ik had er een negatief vooroordeel over, en dat gevoel is door de hele film redelijk bevestigd, alhoewel het op het einde uiteindelijk wel mee is gevallen.
Prachtige locaties (ze hebben het voor elkaar gekregen om in Death Valley te filmen, wat goed!!!) en een redelijk bijzondere editing (dat beeld dat steeds kleiner wordt bij die scene op de sportbaan, kan jij dat verklaren, Stephan?). Maar waar ik me ontzettend aan ergerde was het constante gevloek. Het was nergens voor nodig, bracht niets met zich mee. En daarbij was het allemaal gruwelijk slecht geacteerd.
Een collegaatje heeft gisteravond het verhaal moeten uitleggen, ik snapte er helemaal niets van! Was misschien duidelijker geweest als er onderittels bij waren geweest, omdat, zoals Stephan al zei, het geluid slecht was. 2,5*
Quido
Roel Reiné maakte in 1999 zijn bioscoopdebuut met The Delivery. Een op de Amerikaanse leest gesnoeide actiefilm met veel special effects. Onder het motto 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' werd de film vervolgens door zowel pers als publiek met enig hoongelach bekeken. Het bleef 'Hollywoodje spelen', zonder ook maar in de buurt te komen van het niveau aldaar, was de algemene teneur. Desondanks wist Reiné een aantal Gouden Kalf nominaties binnen te slepen en won hij zelfs het Kalf voor beste regie.
Niet lang daarna vertrok hij naar Amerika, waar hij zijn ambities tracht waar te maken. Dat lukt tot nu toe aardig. Naast zijn werkzaamheden als producent, heeft hij er ook al enkele films geregisseerd. Drifter is hier één van en de ambitie straalt ervan af. Met een dergelijk ambitieuze en grootse aanpak is niks mis, maar het kleine gebaar is minstens zoveel waard.
Overdaad
En dat kleine gebaar is iets wat Drifter node mist. De film straalt één en al ambitie uit. De cinematografie, de muziek, de narratieve structuur met talloze flashbacks: alles staat in het teken het drama te versterken en de kijker te betrekken bij de machteloosheid van de drie hoofdpersonen. Lukken wil dit echter niet, omdat vooral de muziek en vertelstructuur hopeloos falen. 'Overdaad schaadt', luidt een bekend gezegde. Een gezegde dat wellicht op geen enkele film zo van toepassing is als op deze nieuwe film van Roel Reiné.
Drifter zit dichtgeplamuurd met slepende en steeds meer aanzwellende muziek - een mix tussen klassieke tragediemuziek en quasi-dramatische deuntjes - en alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gooit men er in één scène zelfs het hoofdthema van de score van Un Long Dimanche de Fiancailles doorheen. Of beeld en geluid wel samengaan, zal de makers een zorg zijn. De muziek moet het beeld sturen, terwijl film juist een medium is waarbij de uitgebalanceerde samenwerking tussen de diverse elementen zo van belang is.
Quido
Is het een spannende thriller?
Ik heb hier nog niets gelezen over het plotverloop (interessante wenidngen?), de spanning of hoe vermakelijk de film is.
Stephan
Ik vond het een interessante thriller. Nogmaals... de muziek killt vooralsnog heel veel, maar qua verhaal en constructie vond ik het een interessante en spannende film.
Eens met Stephan. Een overkill aan muziek en jammer van de slechte mix, maar visueel en verhaal technisch gezien is het meer dan interessant. Wel jammer van dat uitleggerige gedoe aan het eind. 't Was zo ook wel duidelijk.
- 11904 berichten
Is het een spannende thriller?
Ja en nee. Ik was wel erg benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal en eventuele verklaringen van het gebeurde, maar de personages waren zo onsympathiek dat het me totaal niet boeide wat ze zou overkomen.
Stephan
De hoofdrol was een onsympathieke man, de drie anderen viel toch wel mee? En het hele verhaal gaat over het tot inkeer komen van de hoofdpersoon.
- 11904 berichten
Ze raakten me niet, waren weinigzeggend. En wat ik al zei: dat letterlijk constante gevloek irriteerde me mateloos. Begrijp me goed: er kan me niet vaak genoeg worden gevloekt in een film, wanneer het verhaal of het genre zich daartoe leent. Films als Snatch, of Pulp Fiction. Dat was ook een reden voor mij om ze onsympathiek te vinden.
Quido
Vind het overigens wel zonde, het is een sympathiek project, maar het werkt gewoon niet. Mocht er inderdaad nog muziek gaan sneuvelen dan kan het alleen maar positiever uitvallen. Het is vooral door de overdaad aan té dramatische muziek- en door de gemaakte emoties van een aantal spelers - dat de film in plaats van sympathiek juist pretentieus oogt.
Stephan
Maar als je nou heel eerlijk bent... iedereen kijkt met dubbel geslepen messen naar een nieuw product van Reiné. Dat ook deze maar weer 50k aan dollars gekost heeft telt hier ook weldegelijk mee.
Natuurlijk mag (en moet je eigenlijk) iemand gewoon 'afrekenen' op zijn project, maar we hebben hier naar een tijdelijke mixage gekeken.
Ik hoop oprecht dat hij de mixage aan iemand toevertrouwd die hem weet te overtuigen dat 70% van de muziek eruit moet. Ook de optelsom van clues aan het einde mag zeker gehalveerd. Buiten deze (nog) aan te passen hiaten, is dit een mijlengroot verschil t.o.v. zijn eerdere werk.
Quido
Ik had geen flauw idee dat de film slechts 40.000 euro heeft gekost. En Reiné heeft bij mij eerder een streepje voor, dan tegen ... Als er flink wat muziek uitgehaald wordt en het geheel op het einde niet nog eens herhaald wordt, zou dat inderdaad heel wat schelen.
- 11904 berichten
Ik heb alleen maar Adrenaline gezien, maar Drifter IS al een mijlengroot verschil tegenover deze film. Ik heb ook lang zitten twijfelen of ik deze een voldoende of een onvoldoende moest geven! Het zit net op het randje...

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan