• 9.159.992 stemmen

Genre: Drama / Film noir

Geregisseerd door: Leo C. Popkin en Russell Rouse

Met onder meer: Richard Rober, Gwendolyn Laster en Maidie Norman

Plot The Well

"I have a wife and two kids ... a thing like this can ruin me !"

Een 5-jarig zwart meisje, Carolyn Crawford, valt op weg naar school in een diepe put. Omdat ieder spoor ontbreekt, gaat de politie op zoek naar een blanke man, die het meisje volgens geruchten het laatst heeft gezien. Wanneer deze verdachte, Claude Packard, is gepakt, wordt hij door de woedende menigte onterecht beschuldigd. Ondertussen is echter nog steeds Carolyn Crawford niet teruggevonden.

logo tmdbimage

Deputy Stan

Miss Peterson

avatar van Movsin

Movsin

Film die zich opsplitst in twee delen. In het eerste is te zien hoe een losstaand gebeuren een sluimerend rassenonderscheid losweekt en tot massahysterie en geweld leidt. De uitwerking van dit stuk van de film lijkt wel wat te lijden aan overdrijving.
Het tweede gedeelte is gewijd aan een spannende en emotionele reddingsoperatie. Dit stuk van de film is heel wat realistischer.
Geen overbekende acteurs in deze film maar toch behoorlijke vertolkingen, zekerlijk van Barry Kelly.
Wit-zwart productie uit begin jaren 50, die nu toch precies niet als film-noir te beschouwen is.

avatar van clubsport

clubsport

goed drama waarin de film zoals hierboven beschreven inderdaad in 2 gedeeltes is opgesplitst , het reddingsgedeelte is inderdaad het meest sterke gedeelte waarin plotseling alle vijandigheid tussen de 2 groepen als sneeuw voor de zon is verdwenen .

Wat het racisme aspect betreft vraag is me af ( zeker na het zien van films als dit ) of onze kijk op het racisme verleden annu nu over die tijd niet flink is aangedikt door de media .