• 9.369.454 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Moira Armstrong

Met onder meer: Michaël Vermaercke, John Le Mesurier en Bernard Lee

Plot A Christmas Carol

"Being a Ghost Story of Christmas"

Zeven jaar geleden stond de gierige Ebenezer Scrooge voor het laatst oog in oog met Marley, die daarna zijn laatste adem uitblies. Maar Marley komt nu terug en al slepende met een zware ketting, wil hij Scrooge waarschuwen. Als Scrooge niet zijn leven betert, dan wacht hem hetzelfde lot als Marley. Die nacht krijgt Scrooge, die het verhaal van Marley afdoet als pure nonsens, bezoek van nog eens drie geesten, namelijk die van het heden, het verleden en de toekomst.

Ebenezer Scrooge

Fred (Scrooge's Nephew)

Young Scrooge

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede Fantasy film...

Prima verhaal...

Het is wel leuk Charlens Dickens verhaal...

Prima acteerwerk...

Leuk voor kerst...

Geen breedbeeld (alleen 4:3)...

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Hoewel deze versie van het beroemde Charles Dickens-verhaal minder is, heeft het toch nog wel zijn voordelen. Helaas is deze niet zo uitgebreid, en bedraagt de totale speeltijd ongeveer 1 uur. Hierdoor komt het soms wat gehaast over. Toch heeft dit verhaal altijd wel kans van slagen. Het beschikt immers over de juiste gevoelens die iedereen met Kerstmis moet krijgen. Denkend hierbij aan liefde, warmte en het samenzijn.

3,0 *

avatar van Mescaline

Mescaline

Overtuigende Scrooge, dat beloofde veel goeds! Helaas valt de rest van de cast tegen en zijn de 4 geesten de slechtste die ik tot nu toe heb gezien.. Gemiste kans!

avatar van Don Homer

Don Homer

Korte versie van A Christmas Carol (1977). Michael Hordern zet een onvergetelijke Ebenezer Scrooge neer, geweldig! Voor de rest vond ik het niet heel bijzonder. Helaas is het vrolijke einde wat kort.