Olivier Etc. (2006)
Alternatieve titel: De Nieuwe Lola's - Olivier Etc.
Nederland
Geregisseerd door: Sander Burger
Met onder meer: Dragan Bakema, Maria Kraakman en Ria Eimers
6,6 (86)
Releasedatum: 11 januari 2007
Bekijk via NLZIET
Plot Olivier Etc.
Olivier noemt zichzelf een statistisch wonder. Hij is nu al bijna 27, terwijl de artsen hebben voorspeld dat hij met zijn aangeboren hartafwijking niet veel ouder dan 25 zou worden. Hij lijkt niet te lijden onder de dreiging van een vroege dood. Olivier is een feestbeest met een tomeloze energie. Hij rookt, drinkt, danst tot diep in de nacht en wordt regelmatig wakker naast een hem onbekend meisje. Dat hij met deze levensstijl vrienden en familie van zich vervreemdt en geen vrouw voor langere tijd aan zich weet te binden, deert hem niet. Olivier leeft met de dag. Totdat nieuwe medische technologie het mogelijk maakt hem te genezen en een nieuwe toekomst ineens voor hem openligt. Iedereen is dolblij, maar Olivier weet zich geen raad met de verwachtingen en verantwoordelijkheden die nu ineens zijn deel zijn. Hij doet een poging om zijn studie op te pakken en zoekt een meisje op, dat hem van een wilde nacht is bijgebleven, maar alles lijkt op niets uit te lopen.
Quido
Ben hier erg benieuwd naar. De beelden die uitgezonden werden tijdens het NFF zagen er goed uit.
Quido
Vanavond in De Wereld draait door, 19.30 uur op Nederland 3, praten de twee hoofdrolspelers over de film!
Premièresteden Nederlandse film Olivier etc.
Te zien in de filmtheaters vanaf 11 januari 2007
Amsterdam, Ketelhuis - Rotterdam, Cinerama
Den Haag, Filmhuis Den Haag - Utrecht, Louis Hartlooper Complex
Alkmaar, Provadja – Apeldoorn, Gigant - Arnhem, Focus Filmtheater
Deventer, Filmhuis De Keizer - Nijmegen, Stichting Lux - Zwolle, Fraterhuis
Quido
Hier in het zuiden (weer) niet, helaas. Jammer, had hem nog wel eens willen zien.
Niemand hierover iets te melden? Wat ik ervan zag was niet onaardig (alhoewel ik bang ben dat Kraakman beter is dan Bakema)...
DonMarco
Heb de film gezien, want was benieuwd naar de rol van Dragan Bakema... wat is dat een goede acteur zeg!
Hij draagt echt die hele film. Heeft volgens mij ook meegeschreven aan de film. Het is echt een karakterstudie geworden, maar wel een hele interessante. Ik was iig de hele tijd geboeid.
Mooie debuut-film geworden. Krijgt van mij 4*
Ben nu nog meer fan van Dragan geworden.
Wordt dit straks eigenlijk in z'n geheel uitgezonden, of gaat hier in geknipt worden?
neo
Het is onderdeel van de Lola lichting 2007... Uiteraard en helaas dus.
Quido
Hoe ze hier ooit minstens een half uur uit kunnen halen zonder de film te molsteren is me een raadsel ...
speedy23
Deze film komt vanavond op nederland 2.
Inderdaad, maar volgens mijn gegevens zou hij zeker geen 90 minuten duren, maar slechts een 55-tal minuten.
Vrijdag 01 juni 2007
23:00 - 00:00
Genre: Film
Omroep: VPRO
Gizzmann
Dus ik heb eigelijk een samevatting van deze film gezien? Best jammer om dat te weten
Had je tijdens het kijken niet het gevoel dat er gaten vielen in het verhaal?
Quido
Hoe dan ook mis je sowieso een groot deel van Oliviers karakterontwikkeling en kunnen sommige dingen te snel of onaf aanvoelen. In een film die compleet draait om één man, diens plots radicaal andere toekomst en bijbehorende leven, is juist de karakterontwikkeling essentieel. Hoop dat ze hem ooit in de oorpronkelijk volle lengte uitzenden.
neo
Niet het kijken waard dus. Ik wacht wel op de dvd...
Kom op, je hebt vast weleens vaker een ingekorte versie gezien en gewoon erop gestemd
Gizzmann
Had je tijdens het kijken niet het gevoel dat er gaten vielen in het verhaal?
Ik wil overigens mijn stem best weghalen als jullie dat beter vinden..
neo
De film is onderdeel van een serie films die Lola's heten. Dat zijn debuut speelfilm die nooit langer dan circa 50 -60 minuten mogen zijn, volgens de regels van de reeks. Dat is dus niet de keuze van de regisseur, maar ja die wilde ook het erop wagen met een bioscooprelease met langere lengte.
Quido
Wat ik gezien heb net via internet is het einde hetzelfde, zij het dat ze daarvoor een paar zeer intense scènes hebben weggeknipt en de impact minder groot is. Maar ja, wat wil je ook als de film zowat gehalveerd is ...
Quido
Vanaf 18 september is de oorspronkelijke versie van 90 minuten te koop op DVD (Filmfreaks).
edureumer
Gaan we het ook nog over de kwaliteit van de film hebben en niet alleen mijmeren over de lengte van de film ? Waar komt die 3,39 vandaan ? Meningen graag !
kaz
Ga 'm morgen kijken, dan mening
Ben er wel benieuwd naar, want ik hou over het algemeen wel van Nederlandse films.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen