• 9.370.453 stemmen

Die Mauer - Berlin '61 (2006)

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Hartmut Schoen

Met onder meer: Iris Berben, Heino Ferch en Inka Friedrich

Gesproken taal: Duits

Plot Die Mauer - Berlin '61

In augustus 1961 smokkelen Hans Kuhlke en zijn vrienden uit Oost-Berlijn ijzerwaren naar Erwin Sawatzke in West-Berlijn om zo een beetje geld te verdienen. Wanneer de familie Kuhlke op een avond wordt uitgenodigd voor een etentje bij de familie Sawatzke, besluit de zoon van de familie Kuhlke daar te blijven omdat hij gezocht wordt door de politie in West-Berlijn. Kort daarna wordt echter de muur tussen oost en west opgetrokken en de terugweg voorgoed afgesloten.

Lavinia Kellermann

Renate Sawatzke

Hans Kuhlke

Katharina Kuhlke

Erwin Sawatzke

Paul Kuhlke

FDJ-Funktionär und Erzieher

Mug

De bouw van de Berlijnse Muur verdient wel betere 'film' aandacht dan deze tv-produktie. Er zijn al voldoende films omtrent het levens tijdens de Muur en de val van de Muur.

Die Mauer - Berlin '61 weet helaas nergens te verbloemen dat het een tv-film is. An sich geen probleem, maar het script en de daarmee gepaarde karakters zijn te gemaakt. Het gaat allemaal te netjes, wat niet bijdraagt aan geloofwaardigheid. De makers hadden beter een waargebeurd verhaal kunnen nemen ipv deze verzameling van verhaaltjes in 1 dat leidt tot een overgeromantiseerd geheel. Spijtig. Het spannende einde weet veel goed te maken. De plotselinge bouw van de Muur en de directe gevolgen verdienen een beter en geloofwaardiger verhaal.

2,5* is meer dan voldoende.

avatar van Quentin

Quentin

Mug schreef:

Mag ik je dan deze aanraden (niet alleen over de bouw maar toch), met dezelfde hoofdrolspeler: http://www.moviemeter.nl/film/7296

(voor een euro of vier is de 2-dvd te vinden, oa. bij Bart Smit)

Mug

Bedankt voor de tip! Ik heb die titel altijd geassocieerd met een Duitse krimi-actie-tv-thriller à la Der Clown.

avatar van spurs

spurs

Wanneer komt deze film uit op DVD met Ned. ondertiteling

Mug

Om eerlijk te zijn denk ik nooit. Duitse tv-produkties worden amper uitgebracht op (Nederlandse) dvd. In Duitsland is hij al verkrijgbaar met Duitse ondertiteling.

avatar van stinissen

16-08-2008