Het Verloren Land (2006)
Geregisseerd door: Jos de Putter
Met onder meer: Pierre Bokma en Geert Mak
6,3 (13)
Plot Het Verloren Land
Deze documentaire van regisseur Jos de Putter is een 'toekomstdocumentaire', deels gesitueerd in Nederland anno 2070. Ons land blijkt dan grotendeels onder water te staan. Via een reeks ontmoetingen met mensen die zich met klimaat- en waterproblematiek op grote en kleine schaal bezig houden wordt gereconstrueerd hoe het zo ver is gekomen. Het Verloren Land beweegt zich daarmee tussen realisme en drama, geschiedenis en toekomst, wetenschap en geloof, vaderlandse filmhistorie en special effects. Met onder andere Pierre Bokma, Geert Mak en fragmenten uit klassieke films van Bert Haanstra en Joris Ivens.
FisherKing
Voorstellingen:
zondag 01-10-2006 / *19:30 / Louis Hartlooper Complex 1 premiere
dinsdag 03-10-2006 / *22:15 / Louis Hartlooper Complex 2
donderdag05-10-2006 / *14:00 / Louis Hartlooper Complex 1
Mug
Donderdag 2 november reeds op tv te bewonderen! Ik ben erg benieuwd.
FisherKing
Behoorlijk warrig portret over de grote kans dat water Nederland bedreigt. Wat Pierre Bokma erin deed, was me niet geheel duidelijk, het werkte voor mij niet echt.
Jos de Putter heeft inderdaad betere documentaires gemaakt.
Een beetje te degelijk en niet altijd even boeiend.
Vond het ook nogal saaig en vooral die fictie dingen tussendoor enorm pretentieus en nietszeggend. Heb nimmer écht iets goeds gezien van De Putter, waarbij ik wel meteen moet zeggen dat ik zijn eerste film al jaren hier op een dvdtje ligt te verstoffen...
Ga dan rap Het Is een Schone Dag Geweest kijken!
Volgens Eddy Terstall de beste Nederlandse documentaire (ik probeer je over de streep te trekken...

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen