• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Pollo de Pimentel

Met onder meer: Frank Lammers, Daniel Römer en Marcel Musters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Eigenheimers

Aardappelboer Jaap (Frank Lammers) runt zijn boerenbedrijf alleen, tot zijn eigen tevredenheid. Zijn rustig voortkabbelende bestaan wordt verstoord als zijn zus en haar man worden vermoord - een afrekening in het Amsterdamse criminele circuit. Jaap blijkt de enig overgebleven familie van neef Xander (Daniel Römer) en krijgt het verzoek hem 'voorlopig' onder zijn hoede te nemen. Er volgt een onvermijdelijke botsing van karakters en culturen, maar toch groeit er een voorzichtige verstandhouding. Ondertussen wordt Xander gezocht door de crimineel van wie Xanders vader boekhouder was. De jongen blijkt essentiële gegevens te hebben.

Jaap van Elsakker

Xander Oudesluys

Alexander Dumouge

Geert van Kouteren

avatar van gotti

Tegenvaller. Een matige Lammers, zeer voorspelbaar en stereotyp scenario en een uitermate vreemde kwinkslag aan het eind.

2*, mede doordat Pollo de Pimentel de leukste naam in de Nederlandse filmindustrie heeft...

avatar van Quentin

Quentin

Ziet er prima uit, maar dat is dan ook alles wat er positief aan is. Barslecht spel, vervelende verhaal (duidelijk waarom dit een EO-TeleFilm is) en een bijzonder trieste depictie van het boerenleven.

avatar van neo

neo

Niet meer als aardig. Niet alle acteurs spelen even goed en het verhaal is niet helemaal goed. Voor Lammers is dit ook een wat mindere rol en Römer ben ik niet echt weg van. Vermoed dat Fons Merkies zich iets te letterlijk aan temp heeft gehouden met sommige stukken die zo uit Cooder's Paris, Texas konden zijn. Wel fijn zijn die pulserende electronische middelen die in combinatie met orkest voor wat mooie, uitermate spannnende sfeer zorgen. Openingshot is trouwens prachtig.

avatar van Quido

Quido

Zeer matig scenario met vervelende karakters, nogal wat ongeloofwaardigheden en een gekunsteld verhaal. Het is allemaal erg stereotype en de dialogen vaak beneden elk niveau. Denk dat met name hierdoor de acteerprestaties niet al te denderend zijn. Kreeg op het einde nog net niet het gevoel dat ik naar een parodie zat te kijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Best wel een redelijk Nederlands telefilmpje. Je komt Frank Lammers ook zowat overal tegen in de Nederlandse filmindustrie. Het verhaal is wel mooi maar toch is de film wel een beetje langdradig en goedkoop uitgewerkt. Die Daniel Romer was af en toe ook een flinke pain in the ass. Wat ik dan weer wel grappig vond van hem was die scene in de kerk. Die maffiabaas deed het trouwens ook niet echt al te best, kwam een beetje houterig over. Maar voor de rest is Eigenheimers best wel een leuke film om eens te kijken.