Soldaat van Oranje Revisited (2002)
Genre: Documentaire
Nederland
Geregisseerd door: Frank Krom
Met onder meer: Paul Verhoeven, Rob Houwer, Rutger Hauer
7,1 (58)
Plot Soldaat van Oranje Revisited
In 2002 was het 25 jaar geleden dat de Nederlandse oorlogsklassieker 'Soldaat van Oranje' in de bioscopen kwam. Om dit te vieren werd voor de TROS deze documentaire gemaakt, waarin onder meer Paul Verhoeven (regisseur) en Rob Houwer (producent) vertellen hoe de film tot stand is gekomen. Ook veel acteurs (waaronder Rutger Hauer en Jeroen Krabbé) en crewleden (uit binnen- en buitenland) blikken terug aan de hand van filmfragmenten en beelden van de set.
D-ark
Ja en uitgezonden door de tros in 2002
Quido
Deze zat als extra bij de speciale dvd uitgaven?
FisherKing
Gewoon een losstaande documentaire.
Earth
Deze documantaire is wel te krijgen, alleen niet zo makkelijk. Hij zit bij de dvd box in Frankrijk:
(te bestellen bij proxis.nl)
Erg mooie box, veel mooier dan de nederlandse, ook met commentaar van Verhoeven.
Ook zit hij hierbij:
Wie de spaanse dvd voor mij kan "scoren" kan contact met me opnemen: ajgroot-hier het at teken-orange.nl
Quido
Earth
Nee de ondertiteling is niet optioneel, niet ingebrand, maar je kunt ze ook niet uitzetten, behalve als je er een kopie van maakt.
Quentin
Heb de Spaanse dvd inmiddels; fantastische uitgave. De film zelf is zonder subs te bekijken, alleen bij de extra's is de ondertiteling niet uit te schakelen.
Earth
Mij lukte dat niet, ik zal het straks nog eens proberen. Wellicht dat ik me vergist heb (heb ook zoveel Svo versies).
Earth
Lukt inderdaad, daarmee is de spaanse versie op dit moment de mooiste versie die er is.
Dk2008
Lees gewoon het bovenstaande, is dat zo lastig?
Sorry hoor Baas
Sorry hoor, maar ik kan er wel om lachen. Gedoe ook altijd met die dvd's, de reinste rotzooi wordt er op gesmeten en andere dingen...
Er is ook nog een documentaire (op dvd) over Erik Hazelhoff Roelfzema, staat niet op de site.
m1chel
- 1948 berichten
Ik ben gek op dit soort docu's. Ik heb deze al jaren geleden gezien en ook op DVD liggen, alleen was het me nooit opgevallen dat je op MM ook een stem kon uitbrengen op deze. 5*
Fabiandelete
Hoi,
Mijn profielwerkstuk hou ik over "Soldaat van Oranje". Ik ben dus ook opzoek naar de film. Dus vandaar mijn vraag:
Waar heb je hem gevonden en kunnen wij de film desnoods een weekeindje lenen?
Earth
In deze documentaire zit de bekende discussie tussen de producent, Rob Houwer, en de regisseur, Paul Verhoeven of de Soldaat in 1 of 2 keer zou worden gedraaid. Rob Houwer beweert bij hoog en bij laag in 1 keer (Paul Verhoeven zou niet efficient filmen, iets in die geest). Paul Verhoeven zei: het is altijd de bedoeling geweest om het in tweeen te draaien.
Hier het antwoord uit een krantenartikel (4 weken na de draaistart):
Jan W
Hier: Soldaat van Orjanje: Revisited - YouTube zijn in ieder geval de eerste tien minuten te zien...
Het wordt hoog tijd dat er een mooi verzorgde Bluray uitgave komt van Soldaat van Oranje. Voorzien van informatieve extra's zoals deze documentaire...
de grunt
Dan moet eerst de producent het loodje leggen.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen