• 9.377.714 stemmen

Geregisseerd door: Vishal Bhardwaj

Met onder meer: Saif Ali Khan en Vivek Oberoi

Gesproken taal: Hindi

Plot Omkara

"An Adaptation Of Shakespeare's Othello"

Omkara is de leider van een groep buitenstaanders in het semi-tuchtloze rurale gebied rond Uttar Pradesh. Zijn broer Langda Tyagi is tevens ook zijn rechterhand. Hij wordt zo genoemd vanwege zijn handicap: hij hinkt enorm. Een andere en prominente persoon in de bende is Kesu Firangi, hij is het enige lid die een academisch diploma heeft behaald. Omkara is tot over zijn oren verliefd op de beeldschone Dolly, en zij is ook verliefd op hem. Maar deze liefde wordt niet aanvaard, ze moet een ander huwen. Op de dag van haar bruiloft verstoren Omkara en zijn bende de feestelijkheden en ze nemen Dolly stiekem mee naar hun dorp. Daar neemt Langda's vrouw Dolly onder haar hoede, ze wordt haar vriendin en gids. Maar wanneer Omkara Kesu als de nieuwe leider van de jeugdbende aanwijst, gaan de poppen aan het dansen. Langda die zelf deze post wilde en dus hevig protesteerde tegen deze aanwijzing, voelt zich door zijn broer miskend en over het hoofd gezien. In een vlaag van jaloezie beslist hij wraak te nemen. Hij tracht Omkara ervan te overtuigen dat Dolly achter zijn rug een affaire heeft met Kesu.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Omkara 'Omi' Shukla

avatar van stinissen

8.0/10 (494 votes)

avatar van shahad

shahad

Deze film is allang uitgekomen, en ik heb hem gisteravond pas gezien . Deze film is gewoon op en top goed! Het zit heel goed in elkaar en omdat dit gebasseerd is op Shakespeare's Othello, zie je hoe goed ze verhaal in een andere situatie hebben gezet, daarmee bedoel ik dat deze film zich in India afspeelt. Qua acteerwerk was Saif Ali Khan de beste, die speelt de rol van Langda Tyagi. Echt een aanrader!

Mijn Cijfer: 4.5/5

IMDb Cijfer *Update*: 8.1 (642 votes)

avatar van shahad

shahad

BInnenkort te zien in een paar Pathé bioscopen als CineMix

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Heb de film nog niet gezien, maar ben hier toch wel heel benieuwd naar. Ik heb er namelijk veel positiefs over gehoord en gezien.

avatar van John Milton

John Milton

de kolderieke, blije, kluchterige, niet zo serieuze sfeer waar veel Bollywood films mee gepaard gaan ontbreekt hier gelukkig. Goed verteerbaar!