• 9.374.112 stemmen

Il Mercante di Pietre (2006)

Alternatieve titel: The Stone Merchant

Oorsprong: Italië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Renzo Martinelli

Met onder meer: Harvey Keitel, Jane March en Jordi Mollà

Gesproken taal: Italiaans en Portugees

Plot Il Mercante di Pietre

De islamitische kant van het terrorisme biedt een hele andere kijk op de hedendaagse wereld en diens gevaren. Een uit de christelijke cultuur afkomstige terrorist wordt gevolgd bij zijn alledaagse, maar ook bij zijn speciale bezigheden. Overal is gevaar en je kunt op weinig mensen vertrouwen. Een onzeker bestaan in ruil voor een betere wereld?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Baldadige Propoganda! Schandalig.

En de film was tevens van een laag niveau

avatar van Gromule

Gromule

Prima film. Legt de vinger op de zere plek. Technisch wel wat op aan te merken en de acteerprestaties ook. 3,5 ster van mij. Mooi ook om Murray Abraham en Keitel in dezelfde film te zien.

avatar van danny61

danny61

ik vond het een hele goei film.

De film moet ons toch een beetje wakker maken voor het extreme,van sommige moslim groeperingen.

Pasop ik wil er mee zeggen niet alle moslims zijn slecht dat bedoel ik zeker niet.

Maar de film geeft ons zeker een beeld hoe het allemaal in zijn werk gaat,en waartoe sommigen in staat zullen zijn.

ik geef 4 op 5

avatar van Tarkus

Tarkus

Het onderwerp van de film is natuurlijk van deze tijd, helaas...

Maar aanvankelijk begin de film met veel actie om daarna weg te zinken in dialogen en nog zeer weinig actie.

Dat met liefde als wapen gebruikt wordt wel duidelijk, maar dat men er zo'n liefdesverhaal moet rond maken is wat overdreven.

En het acteerwerk had beter gekund, zelfs van een monument als Harvey Keitel ben ik teleurgesteld.

Maar de film drukt je wel met de neus op de feiten, en brengt hopelijk niemand op ideeën.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

danny61 schreef:

ik vond het een hele goei film.

ik geef 4 op 5

Inderdaad, eigenlijk meer van mensen/groepen die beweren dat ze moslim oftewel gelovig zijn, maar die helaas de weg kwijt zijn geraakt. Er is geen geloof waarmee je levens kunt ontnemen, niet in de Christendom, Islam, Jodendom of welk ander geloof dan ook.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

De film had veel sterke kanten, zowiezo vind ik Harvey Kietel een goede acteur en deze keer speelde hij een karakter wat hem goed ligt en vergelijkbaar is met The Piano.

Een psychologische thriller op een manier die het dus niet steeds hoeft te hebben van ontploffingen en achtervolgingen.

Aanrader!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Als Fitna een echte film was geweest, dan zou hij er vermoedelijk zo uit hebben gezien als deze Italiaanse titel. In de hoofdrollen een echtpaar dat bestaat uit een schone deerne met markante pruillip en een verbitterde zielenpoot in een rolstoel.

De toon is gezet als een stel cliche moslims een kogelregen afvuurt op het personeel van een vliegveld. Pruillipje raakt licht-gewond en neemt een welverdiende rust door op vakantie te gaan naar......Turkije! Ja, mensen, wat er nu gaat gebeuren, u weet het echt niet, he? Ze ontmoeten namelijk de handelaar in edelstenen uit de titel - gespeeld door Harvey Keitel - die wel erg veel interesse heeft in Pruillipje. Oh, ja, en hij heeft contacten met radicale islamisten...oeps...verraad ik nu het plot? Nou, wees maar gerust, u zag dat namelijk al van mijlenver aankomen. Vervolgens ontwikkelt er zich de meest ongeloofwaardige affaire uit de geschiedenis van de cinema en zien we hoe de huilebalk in rolstoel steeds cynischer wordt. De camera zoomt dan in op zijn stompjes en zijn overmatige pillengebruik. In een flashback leren we natuurlijk dat hem dat aangedaan is door de paus....ehm, nee...door de moslims. Nog een snufje Fitna erbij, met ellenlange presentaties voor een klas om zo de nieuwe generatie te waarschuwen voor die enge Islam.

Deze film is zo'n beetje het slechtste wat ik ooit gezien heb. Zowel in de boodschap die het probeert te brengen als in de uitwerking ervan. Echt, het niveau is in- en intriest. Dit is ongeveer het resultaat van een zwaar beschonken, rechtse rakker die met zijn vrienden een film gaat maken. Met pappie's fortuin schaffen ze een grote Hollywoodster aan om nog extra allure te kweken. Wat het oplevert? Verschrikkelijk lelijk camerawerk in een verhaal dat niks anders doet dan pijnlijke klappen uitdelen aan de Islam als religie. Het is een zege dat radicaal-rechts kennelijk uit debielen bestaat, want met deze rotzooi zal er vermoedelijk weinig reikwijdte ontstaan.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wat schrik ik van de achterlijk hoge scores die sommigen hieraan geven. Stemmen op een politieke mening doe je in een stemhokje; stemmen op de kwaliteit van een film doe je hier. Deze film is kut, welke mening je ook over de Islam hebt....