• 9.377.963 stemmen

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: David Chiang

Gesproken taal: Mandarijn en Japans

Plot Ba Dao Lou Zi

"When the big seven join forces to save their place… Action explodes all over the place."

In 1933, vallen 20.000 Japanse militairen en 54 gepantserde voertuigen Pa Tou Lou Tzu, een strategisch zeer belangrijk punt, binnen. Van de Chinese verdedigers blijven er zeven over. Van bovenhand krijgen ze de opdracht om hun positie zolang mogelijk te behouden totdat er versterking kan komen. Middels guerrillatactieken proberen ze hun vijand zo lang mogelijk tegen te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Pai Chang-hsing

Xiao Shun Zi

Mongolian Colonel Hu Qi

Mongolian mercenary

J.T.O

Was het historisch accuraat dat het zo'n goede film was? Zelf vond ik het wel redelijk. Ik stoorde me namelijk aan de acteerwerk van sommige personages. Maar goed, het is redelijk, maar kon beter.

3 sterren.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Historisch correct of niet, dat heeft niets met de "goedheid" van een film. Kijk maar naar de recent uitgekomen film "300". Schijnt historisch correct te zijn maar het blijft een waardeloze film. Maar laat ik nu niet afdwalen.

Het camerawerk is goed alsmede de muziek. De effecten, personages en acteerwerk waren matig. Er waren 2 dingen waar ik me aan stoorde.

Ten eerste het sterven van de vele extra's. Ik ben gewend dat sommige een voorkeur hebben voor een "dramatische" manier van doodgaan maar als de meeste van al dat kanonnenvoer dat doet, dan komt dat wel je neus uit.

Ten tweede dat zodra de afstand minder dan 10 meter was, de japanners grote moeite hadden om te schieten met hun bajonetten. Nee, ze zouden en moesten hand-to-hand gevechten houden. Het zal wel met eer en kamikaze te maken hebben hoewel ze totaal geen moeite hadden om 1 persoon met zijn allen aan te vallen.

Waar de film ook van te lijden heeft is eentonigheid. Op een gegeven moment had ik het wel gezien, al die eenzijdige en saaie gevechten. En waar de meeste lijken waren gebleven na ieder slagveld was mij ook een raadsel.

Toch, al met al heb ik mijzelf toch geamuseerd bij deze toch al weer 30 jaar oude film.

3,0 sterren

J.T.O

Ja, maar ik bedoelde historisch correct wat de film juist zo goed maakt. 300 was daarentegen juist helemaal niet correct, hoe kom je daarop? Er is overduidelijk een Zwart-wit afbeelding van personages en uiteraard wat goed en kwaad was. De perzen, dus de soldaten, elite krijgers, leiders, vrouwen en noem ze maar op waren één en al onheil, allemaal verminkt, afschuwelijk lelijk, donker gekleurd, zwak en feminien. Aan de andere kant waren de good guys weer uiterst krachtig, mannelijk, goed ogend en licht gekleurd. En dan bedoel ik ook iedereen en juist dit is ironisch want velen perzen zijn niet eens donker gekleurd en Xerxes zag eruit als één ultra gaylord. En dan volgens mij kon ik ook nog herinneren dat één of een ander Spartaan freedom riep? Indien zo, dan kwam het mij met die zwart-wit afbeelding wel een beetje over als lichtelijk “propaganda”, ook al is het zo niet bedoeld, want immers het is een verfilming van stripboek, maar alsnog kan ik me goed voorstellen dat dit best wel een bitchslap is voor huidige bevolking die toendertijd de al machtige Perzische grootmacht was. Ondanks al mijn kritiek gaf ik het toch een 3,5, waarschijnlijk door bioscoop-effect, want ik denk als ik het ga herkijken, dat het al snel eentonig begint te worden.

Ik had hoge verwachtingen van 7 man army en ik begrijp zelf ook niet waarom de film in het algemeen bij de recensies zo hoog scoort. Dat het eentonig is, ben ik wel met je eens, maar die hand to hand combat is enigszins wel te begrijpen denk ik, omdat elke kogel die je kan bewaren toch wel een bezuiniging is en ik denk niet dat ze vroeger zomaar alles konden verspillen. Hetzelfde gold voor pijlen destijds, waarom schoten ze allemaal maar 3 of 4 keer en niet meerdere keren toen ze nog de tijd hadden?

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Het gedeelte over historisch correct was niet op jou bedoeld maar meer op de score op IMDB. Bijna vier sterren. Ik heb het gevoel dat "patriotisme" en "historisch correctheid" en "waargebeurd" de reden zijn voor de hogere score van de film daar.

De film kijkend, waren de Japanners juist zeer guitig met munitie. Het ging mij meer om dat zodra de afstand zo rond de 10 meter was, dat ze 100% voorkeur hadden voor chargen. Ik zou zeggen, schiet ze af en klaar is kees. Maar ja, dan is de film wel erg snel voorbij .

J.T.O

Haha, als het zo was dan hoef ik de helft van alle actie films niet eens te zien. Op zich stoort het mij niet zo, tenzij de film zich zelf te serieus neemt of dat het te melodramatisch is uitgewerkt. In dit geval wel een klein beetje, maar die Japanners hebben altijd wel iets met eer gehad. Een samurai die rechtstreeks op de vijand afstormt was braaf en gebruikelijk, maar eigenlijk ook best wel een dwaas. Het was maar dat Japan een eiland was, want anders waren ze binnen de kortste keren veroverd door de Mongolen lol.