• 9.375.082 stemmen

Ik Ben Joep Meloen (1981)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Guus Verstraete Jr.

Met onder meer: André van Duin, Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 17 december 1981

Plot Ik Ben Joep Meloen

Joep Meloen is een pianostemmer/componist die niet zo'n succes heeft met de verkoop van zijn werk. Wanneer zijn geliefde hem vertelt dat zij van plan is met een ander te gaan trouwen, ziet hij het helemaal niet meer zitten. Op het moment dat hij van een brug wil springen, ontmoet hij Dorien. Dorien heeft net als Joep, geen succes in het leven.

avatar van vic

vic

erg melige andre van duijn humor. Toen ik hem zag (heel lang geleden) vond ik hem wel grappig maar nu krijgt hij net ** 1/2

avatar van neo

neo

ik dank mijn ''leuke''bijnaam die ik had toen ik klein was aan deze film.de film zelf vind ik enorm vervelend.2 sterren

avatar van sydney

sydney

Ik heb hem toegevoegd, omdat ik het de slechtste film aller tijden vind. vandaar die halve ster.

Kappeuter of Jordy bedankt voor het zoeken naar een betere foto.

avatar van Yak

Yak

ik kan ècht niet oordelen over deze film, hoor. toen ik hem voor het laatst zag, was ik 8 jaar oud of zo. maar ik ben eigenlijk ook in het geheel niet geïnteresseerd om hem nog eens te gaan zien

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Vond hem vroeger wel leuk; kan me verder weinig herinneren van deze film.

avatar van BS

BS

idd ook voor mij een heeele tijd terug dat ik hem gezien heb.wat ik me nog wel herrinner is dat er erg veel reclame in voorkwam.Dat was wel geining om te zien.

De film zelf heeft niet veel inhoud, een must voor de van duin-hardcore-fans.

Niet echt humoristich maar om de historishce waarde van een van nederlands bekenste grapenmaker toch 2,5 ster.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ik ben Joep Meloen, die naam die kreeg ik toen.... Heel, heel lang geleden dat ik die gezien heb! 1,5*

avatar van MFEO

MFEO

Op de volgende site kan je deze film op DVD kopen voor 16 euro. Door middel van een mailtje te sturen. ([email protected])

PS: Het gaat wel om gebrande DVD's!

avatar van EmDee

EmDee

klink niet echt legaal!

Quido

Is het nu al €16,-!?!?!?! Twee weken geleden was het nog €15,-. Ik wilde Pastorale 1943 hebben, maar toen ik een mailtje terug kreeg dat het gebrande DVD's waren heb ik het toch maar niet gedaan.

avatar van MFEO

MFEO

Zijn wel films en series die niet meer te koop zijn. Ben al zeer blij dat ik hem nu toch kan krijgen. En nogwel op DVD. Al is het dan en kopie.

Zelf zet ik ook wel eens wat wat ik van tv heb opgenomen heb op DVD via een DVD-Recorder. Die zijn daar toch voor gemaakt.

Zelfde wordt ook gedaan met muziek downloaden van kasaa en dan branden op cd.

avatar van Mischa

Mischa

"Ik ben een vrouw van achteren en van voooooooren!"

avatar van mikoz

mikoz

wat een drama titel

avatar van gotti

En ook een drama film.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Je kunt zo een klasieker toch niet in de flop 100 gooien?

Ik heb best goed kunnen lachen om Andre van Duin (zoals altijd).

Het had weliswaar een budget van fl 2,50 maar dat moet niets uitmaken voor een Nederlandse komedie met van Duin.

2,5

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Weet alleen dat ik een jaar of 6 was toen ik m zag en toen vond ik m geweldig.Nu is ie natuurlijk nix meer waard maar toch voor de moeite en voor het feit dat ik toch nog wel wat scenes kan herinneren krijgt Andrè van mij 2,5 ster.

avatar van SSeagal

SSeagal

Lang geleden gezien toen ik nog een grote fan van hem was. Nu niet meer, maar een plek in de flop 100 verdiend deze film niet. ***1/2 voor wat ik herrinner en het jeugdsentiment.

avatar van master_denhaag

master_denhaag

Wie kan mij vertellen waar ik deze kan kopen of huren ??

avatar van 93.9

93.9

Gewoon een cultfilm geworden, dus mag dan nooit in de flop100!

Zo zie ik het!

Quido

Woensdag 28 december wordt André van Duin-avond op Talpa, met een herhaling van de films ´De Boezemvriend´ (om 20.30 uur) en ´Ik ben Joep Meloen´ (om 22.30 uur).

(Onder voorbehoud)

avatar van Purmerend

Purmerend

De film opzich stelt weinig voor, maar de humor die Van Duin erdoor heen gooit is gewoon geweldig. Zijn houding, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen maken hem voor mij een super komiek. Ik hou het bij 2,5*

Leuke scene's:
- Als hij zich voordoet als een Schot
- dat die vuilniszak met die bakstenen uit scheurt
- met die taxi met Leo dat hij hem naar Eindhoven stuurt.

avatar van mister blonde

mister blonde

jammer dat ik niet mag stemmen. ik heb de film na 5 min. uit ergenis uitgezet. van Duin is de meest overschatte komiek ooit.

avatar van otherfool

otherfool

Behoudens een paar geinige one-liners toch wel een teleurstelling. Suf verhaaltje en dito acteerwerk, en te weinig echte lach momenten. 2*.

ewalk

Ik heb het niet meer droog gehouden!! Wat bedroevend slecht deze film! Tjonge, jonge dat hij nog een gemiddelde van 2 sterren heeft!! Schandalig gewoon!! Zaadfilm absoluut geen cultfilm!

avatar van Wouter

Alsof niet veel cultfilms zaadfilms zijn....

Wouter schreef:

Alsof niet veel cultfilms zaadfilms zijn....

Nee, inderdaad. ik snap wat je bedoeld, maar om Joep Meloen nou een cultfilm te noemen? Volgens mij was met deze film het Andre van Duijn tijdperk al tanende. Het was een voorbode van zijn avonturen met RTL4 en Ron Brandsteder!

Quido

Wie noemt het dan een cultfilm, buiten 93.9 (wat zijn eigen mening is) ?

Quido schreef:

Wie noemt het dan een cultfilm, buiten 93.9 (wat zijn eigen mening is) ?

Daar reageerde ik ook op. Had hem vergeten te quoten

avatar van Albert Filth

Albert Filth

ik heb me vroeger echt doodgelachen om deze film!

avatar van forelli

forelli

Leuke film, vooral als hij (ergens in het begin) tegen zijn parkietje staat te praten.