• 9.371.038 stemmen

Geregisseerd door: Ugo Liberatore

Met onder meer: Laura Antonelli, John Steiner en Umberto Orsini

Gesproken taal: Italiaans

Plot Incontro d'Amore

Een volkendeskundige en een fotograaf werken ter plekke aan een boek over Bali. De geleerde geeft zich over aan de Brahmin-mystiek en de lokale leefgewoontes, tot ergernis van zijn medewerker, wiens vrouw echter meer begrip toont.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

beavis

Een aparte film die me aan zowel La Vallée als Emmanuelle doet denken. Net als in die films wordt er een mystieke sfeer opgeroepen met exotische beelden. Alleen gebeurt het hier met een stuk minder finesse (de typisch Italiaanse goedkope exploitation aanpak is de grootste boosdoener). Kort samengevat: leuke ideeen, Laura Antonelli is altijd leuk om te zien, maar nergens echt overtuigend of wereldschokkend.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Wat zie ik ?? Nog geen commentaar van pippo il buffone bij een film waarin Laura Antonelli in scène 1 in haar bikini rondhupst, in scène 2 naakt ronddartelt en in scène 3 wordt neergestoken???
Even een Antonelli doublebill gedaan (samen met Les Mariés de l'An Deux), want zoveel had ik nu ook weer niet van haar gezien. Aangenaam om naar te kijken (je wilt niet weten hoe ze er later uit zou gaan zien), maar acteren is wel een beetje op Fa-commercial niveau.

Maar goed het gaat hier om deze onbekende avonturen film die beavis omschrijft als La Vallée meets Emmannuelle. Nu ben ik met beide onbekend, maar ook dan denk ik dat dat wel redelijk in de buurt komt. Verhaal loopt via een bekend stramien, omdat het geheel in flashbacks wordt verteld aan een politiecommissaris met herinneringen aan een exotisch oord waarin intrige aangewakkerd werd door de lokale (blote) folklore. We schrijven 1970, dus de echte genre/exploitation cinema in Italië was voorzichtig aan het beginnen en is hier bepaald nog niet in topvorm. Het wordt met tamelijk ruwe makkelijk behapbare brokken opgediend en voorzien van de bekende zoetgevooisde Italiaanse muziek. Belangrijkste minpunt: tempo van de film.

Inderdaad nergens overtuigend en wereldschokkend, maar je zou het kunnen beschouwen als een eerste stap (tenminste ik zag geen oudere Italiaanse avonturenfilms dan deze) voor het genre films dat via The Man from Deep River mede zou leiden tot de kannibalenfilm.

beavis

Simona (1974) & Malizia (1973) zou mijn keuze zijn voor een Antonelli double-bill. De eerste omdat het een echte 'pimpadelic' film is en de tweede omdat het volgens mij wel de bekendste/grootste rol van haar is en ook zeker niet de slechtste film in het genre. Uiteraard moet je ook La Vallee en Emmanuelle even "inhalen"! mooie films!

edit: misschien moet ik ook L'Innocente en Passione d’Amore maar eens gaan zien...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik was afhankelijk van ik hier beschikbaar had

beavis

uiteraard, soms is het allemaal maar moeilijk verkrijgbaar...

Ik zie nu ook nog dat ik de US DVD van All'onorevole Piacciono le Donne (Nonostante le Apparenze... e Purché la Nazione non lo Sappia) (1972) in de kast heb staan, deze wel met pippo commentaar maar nog zonder stem... misschien ook iets om op mijn actieve te zien lijstje te zetten, maar eigenlijk ben ik zelf momenteel niet zo in deze hoek bezig, dus ik bewaar hem nog lekker voor later.