Science Fiction (2002)
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Frans
Releasedatum: 13 februari 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Science Fiction
"In every child there is a doubt..."
Science Fiction vertelt het verhaal van de 10-jarige Andreas die vermoedt dat zijn, door hun werk geobsedeerde ouders, buitenaardse wezens zijn. Hoe meer hij stiekem te weten komt over de ouders hoe groter het vermoeden.
sydney
Ushi doet ze inderdaad wel goed ja. 2003 is het premierejaar?
EmDee
In de states ja.
In Nederland komt ie pas een half jaar later uit.
Jordy
In Nederland komt ie pas een half jaar later uit.
Jordy
speelt Linda de M.. ehm.. Chantal Janzen hier trouwens niet de hoofdrol in?
Wolkenmeter
De film ziet er verrassend goed uit, en slaagt erin om ook echt spannend te zijn. De kinderen vond ik dan weer minder goed acteren, maar door de geheimzinnige sfeer die mooi werd opgebouwd, heb ik mij daar niet overdreven aan geërgerd. Drie sterren
Tonyvdb
die film is nu al uit in België, waarom maar over een half jaar in Nederland ?
Jos2
Omdat ze dezelfde kopien willen gebruiken misschien? De distributeur is nota bene zelf de producent.
Hobbes
fijn. zal dan strakke kwaliteit zijn wat we hier dan nog krijgen.
Ik zag laatst de clip van een liedje van één of ander meisje. Het bleek een soort soundtrack-liedje van deze film te zijn. In het clipje zag je stukjes uit de film. Niet om vrolijk van te worden allemaal.
EmDee
Dat meisje is volgens mij Chantal Janzen. Het volgende soapsterretje dat denkt dat ze kan zingen.
tovenaar
? komt ze uit een soap? Ik dacht dat zij juist de enige was die vanuit de musical's kwam?
tovenaar
Heheh, beetje twijfelachtige eer... maar volgens mij is het wel waar
Ik kan er ook naast zitten.
rensxrs
Heb er veel goede zaken over gehoord...kga zeker kijken! De site (www.sciencefictionmovie.nl) is overigens ook erg OK voor een kinderfilm!
homerjay
Tenenkrommende nasynchronisatie. En waarom? Kunnen Nederlandse kinderen geen Vlaams verstaan?
Tonyvdb
neo
Vreselijk slecht ingesproken en irriteerde mij enorm aan de kids in de film. Let wel op een leuke rol van Carel Struijken. Wie? de boomlange acteur uit bv The Addams family
zip
euh ... op de officiele website: een stoere familiefilm met in de hoofdrol Wendy van Dijk fijn dat ze haar willen promoten, maar eh ... ze speelt de hoofdrol niet, dus je moet haar ook niet in het midden van de filmposter zetten.
Bij de synopsis: Zijn buurmeisje Vero, eigenlijk een mislukte jongen, ze is niet op haar mond gevallen, maar maakt dat haar een mislukte jongen? (over bekrompenheid gesproken). Verder heb ik niet gelezen, maar ik moet de neiging onderdrukken om diegene die de synopsis heeft geschreven een pak slaag verkopen ofwel gratis de Vlaamse versie uit te delen.
het spijt me maar dat moest er even uit.
Verder, deze film is zeer mooi gemaakt. ten eerste kwa achtergrond. Het strakke, lege designhuis waar Andreas in leeft en de zwarte zonnebrillen waar zijn ouders constant mee rondlopen, geven meteen de beklemmende sfeer weer, waar hij in leeft. Dat staat dan weer mooi in conrast met de gezellige chaos van het huis van Vero, waar Andreas naar verlangt. Ten tweede vind ik het een heel goed scenario (toch wel spannend voor kinderen), met een interessante dubbele bodem voor oudere mensen. zowel de ouders van vandaag ALS de kinderen van vandaag worden op de korrel genomen. denk maar aan Vero die haar vader chanteert. Inderdaad zijn de acteerprestaties van de kinderen, Vero in het bijzonder, niet altijd even goed (gelukkig heb ik hem in het Vlaams gezien), maar ik heb me er niet echt aan gestoord, verder is er ook een ijzersterke vertolking van Koen de Bouw en Wendy van Dijk past in haar rol (jawel BIJrol). een erg mooi (niet echt realistisch) einde zorgt er voor dat je met een dubbel gevoel de cinemazaal verlaat.
Columbia Pictures koopt rechten amerikaanse remake Science Fiction
COLUMBIA PICTURES heeft de rechten gekocht voor een remake van SCIENCE FICTION, de film waarin WENDY VAN DIJK haar speelfilmdebuut maakte. COLUMBIA PICTURES maakte het dit weekend tijdens het internationale filmfestival van Berlijn bekend.
“We vinden Science Fiction een fantastische film”, zegt Shuler Donner, producent bij Columbia Pictures. “Het is geweldig. Het is een van de meest originele films die de afgelopen jaren in Europa is uitgebracht. Het script is spannend, knap en leuk.”
Science Fiction, van regisseur Dany Deprez, gaat over een jongetje dat naar een nieuwe buurt verhuist. Het is moeilijk voor hem om nieuwe vrienden te maken en ook met zijn ouders (Wendy van Dijk en Koen de Bouw) heeft hij het niet makkelijk. Als hij eindelijk wat vriendjes maakt, overtuigen zij hem dat zijn ouders buitenaardse wezens zijn. Ze gaan met z’n allen op avontuur om uit te zoeken of zijn ouders inderdaad van een andere planeet komen. Jean-Claude van Rijckeghem en Chris Craps schreven het script.
Science Fiction, geproduceerd door Jean-Claude van Rijckeghem, Rudi Teichmann, Marion Hansel en San Fu Maltha, is in Nederland, België en Duitsland in de bioscoop uitgebracht. De film is voor 27 internationale festivals geselecteerd en won 3 prijzen.
bron: A-film
Esteban
Is Wendy van Dijk like, really hot in Nederland ofzo?... Ik kan alleen maar onbegrip opbrengen voor het feit dat haar kop zo uitvergroot staat op de Nederlandse affiche.
Nou nee hoor. Dit is pas de eerste filmrol van Wendy van Dijk, die in de eerste plaats tv-presentatrice is.
Ze speelt ook in de film 'In Oranje', die geloof ik in juni uit gaat komen.
Ik vind haar hoofd hier ook erg typisch op staan, maar dat zal wel de bedoeling zijn vermoed ik.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song