• 9.371.113 stemmen

Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall (2016)

Documentaire / Muziek | 93 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Michael Jackson, Pharrell Williams en Stevie Wonder

Plot Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall

Michael Jackson begon als kindsterretje bij Motown Records en groeide uiteindelijk uit tot de 'King of Pop'. Zijn eerste grote soloproject als volwassene was het baanbrekende album 'Off the Wall' in 1979. Het album wordt verkend, met zeldzame archiefbeelden en interviews met degenen die bij de totstandkoming aanwezig waren. Ook worden de culturele waarde en de blijvende invloed onderzocht met interviews met artiesten wiens levens werden beïnvloed door het succes en de erfenis van het album.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

tattoobob

Ben weer benieuwd naar deze......Bad 25 vond ik een aangenaam docu (ook vanLee),off the wall is niet mijn favoriete album van Jackson ....al zijn ze allemaal natuurlijk top.

Dit jaar is ook het album Dangerous (mijn favoriet)25 jaar oud dus ik ben benieuwd wat ze daarvoor in petto hebben.

Deze zal ik snel eens gaan bekijken.

tattoobob

Weer een goede docu van Lee over het Off the wall tijdperk.....en daarvoor.

De docu mist wat extra's zoals in de Bad25 docu maar voor de fan mag dat de pret niet drukken.

Voor diezelfde fan zitten hier niet veel nieuwtjes in,maar uiteindelijk kijkt hij lekker weg.....met natuurlijk heerlijke muziek.

avatar van Macmanus

Macmanus

Te doen.

Beste aan deze reeks is dat het gaat om de muziek. Laatst die Amy docu gezien en uiteindelijk is het leven van bekendheden toch zelden echt boeiend. Wat ik dan wel weer jammer vond was dat niet iedereen even boeiend is die verteld over de muziek. Ok Rosie Perez is een goede vriendin van Lee en fan van Jackson maar wat ze hier in doet is best wel een raadsel. Sommige nummers kregen ook weer opvallend weinig tijd. Best jammer. En dat laatste deel waar Jackson nog meer word opgehemeld is best wel tergend. Gek dat Quincy Jones alleen in archief materiaal te zien was. Zal wel niet helemaal 100 meer zijn. Zonde toch wel een beetje de man als het om Jackson gaat.

2.5 sterren

avatar van Rickyman

Rickyman

Een saai en tegenvallende muziekdocumentaire.

Typisch het gevalletje van, na de dood van de eenzame artiest komen ineens al zijn "zogenaamde vrienden" even opdraven om een zegje doen, hoe fantastisch hij wel niet was ed.

Aardig om wat oud materiaal van oa Quincy Jones te zien en imitaties uit Eddie Murphy's Raw (toen Murphy nog leuk was), maar de flauwe intervieuwtjes brengen verder weinig nieuws of bijzonders.

Die muziek/periode vond ik toen al niets, terwijl hij daarna zoveel moois uitbracht, waar je nauwelijks iets van te horen krijgt. Beetje Michael Jackson onwaardig, wat mij betreft.

avatar van doncorleone

doncorleone

Rickyman schreef:

Ehm.. precies andersom dus.

Toen de muziek nog puur, soulful en funky was. Toen Quincy Jones samen met Jackson (die daar met Destiny al mee was begonnen) het fundament legde voor de latere sound van Thriller. Toen de grootheidswaanzin en de behoefte om king of pop (commercieel en voor ieder wat, maar ver weg van zijn roots) nog niet was toegeslagen. Enfin.. en docu over een mooie periode voor de liefhebber van soul/funk.

doncorleone schreef:

Ehm.. precies andersom dus.

Toen de muziek nog puur, soulful en funky was. Toen Quincy Jones samen met Jackson (die daar met Destiny al mee was begonnen) het fundament legde voor de latere sound van Thriller. Toen de grootheidswaanzin en de behoefte om king of pop (commercieel en voor ieder wat, maar ver weg van mijn roots) nog niet was toegeslagen. Enfin.. en docu over een mooie periode voor de liefhebber van soul/funk.

Iedere periode uit zijn muziek heeft zo z,n charmes....maar ja ik ben ook maar een fan

Ik vind dit persoonlijk ook veruit zn leukste periode dus ben hier ook wel benieuwd naar.