• 9.369.537 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Fred Vogel

Met onder meer: Jessica Kennedy en Billy D. Martin

Plot The Redsin Tower

"Butchery and Carnage will Reign Upon the Holy"

Na zes jaar beëindigt Kim haar relatie met Mitch. Ze besluit samen met haar beste vriend het grootste feest van het jaar te organiseren. Ook Mitch is aanwezig op het feest, in de hoop de liefde van Kim terug te winnen...

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

1 * voor de moeite. Echt een slechte film.
een stel jongeren gaan feesten in een toren waar het schijnt te spoken, maar tegelijkertijd wordt een van de meisjes er naar toe gevolgd door het nogal boze pubervriendje. Zowel de 'boze geest' of whatever het is en het ex-vriendje maken slachtoffers, hoewel veel onduidelijk blijft.

Die Hard,Willis

De eerste film van Vogel die ik zie, en de eerste kennismaking is mij al meer dan goed bevallen. De film was overdonderend goed, creepy en de nodige gore. De film combineert 2 subgenre's ghost en slasher. De gore effecten waren ongelooflijk realistisch. Het verhaal vond ik in deze film toch goed uitgewerkt, het wordt langzaam opgebouwt en in de toren zelf kom je erachter welke gruwelheden zich daar allemaal hebben afgespeelt.

Volgende week ga ik eens beginnen met het aanschaffen van de AU serie, ik ben benieuwd of die net zo goed zijn als deze film. Maar deze vond ik toch echt wel geweldig, horror zoals het moet zijn.

dutchtuga

AU is allesbehalve solide horror. Alleen de moeite waard om de gore effecten, maar die heb je na 10 minuten ook wel gezien in dergelijk context.

dutchtuga schreef:

Dat had ik gehoord ja, maar dit is echt niet alleen maar gore. Maar echt een solide horrorfilm. Wel met de nodige gore natuurlijk, maar echt goed. Ik denk dat jij deze film ook wel kan waarderen.

Wat de AU serie betreft, ik ben gewoon erg benieuwd wat het nu eigenlijk is. Ik zal gewoon iedere maand een deel kopen, allemaal in een keer is me veels te duur.

Die Hard,Willis

@ dutchtuga: Welke AU heb je eigenlijk gezien ? Deel 1 moet namelijk nog een harde horrorfilm zijn die ook nog een beetje solide is.

dutchtuga

Ik heb grote delen van Mordum gezien volgens mij en vind dat amper een film te noemen. Uit curiositeit opgezet, zoals wel vaker met dit soort werkjes, maar niet in zijn geheel kunnen uitzitten.

dutchtuga schreef:

Mordum moet inderdaad het slechtste deel van de trilogie zijn. Ik zal eerst eens gaan beginnen met deel 1.

avatar van Na'vi

Na'vi

Toevallig eens bekeken met kameraden tijdens een nachtje "pure cult". Deze film is alvast beter dan August Underground omdat er tenminste nog een verhaal inzit en niet puur gorigheid.

Tot daar het goede nieuws. Immers is ook deze film van Vogel een vogel voor de kat. Rijp voor de vuilnisbelt (al kon ik hem uitkijken). Hij heeft althans zijn best gedaan en dat merk je, om eens fatsoenlijke horror te maken, maar jammer genoeg is hij op deze ook gebuisd. Er zitten enkele best creepy scenes in, maar toch komen ze niet over zoals het eigenlijk zou moeten zijn. Het gore zit wel weer goed in mekaar, maar horror is véél meer dan alleen maar dat. Jammer dat sommige mensen dat niet willen snappen. Wel wordt het weer goed in beeld gebracht. Het verhaal zelf is iets te langzaam. In dit soort horrorfilms is dat niet zo een beste keuze. Beter zou geweest zijn om de intro korter te houden en het verhaal wat meer omvang te geven met betrekking tot de personages en het "mysterie" rond de toren. Dat kon veel beter uitgewerkt worden. Maar hey, kijk eens naar de andere films van de regisseur en je weet al genoeg.

Besluit: fans van (echt) gore zullen bij deze film wel kunnen... "genieten". Toch is het voor de rest niet veel soeps. Geen aanrader voor fans van horror, echte horror. Wel is het al beter dan August Underground, maar nog steeds een halve ster als eindscore.

avatar van pumba

pumba

Na'vi schreef:

Daar sluit ik me volledig bij aan.

Ik zou het bijna zonde van de tijd noemen maar kon toch de film tot het einde kijken.

Ik heb al meerdere slechte "horror" films gezien en deze kan ik zonder twijfel aan dat lijstje toevoegen.

avatar van prankster

prankster

Briljant.

Alleen interessant voor mensen die begrijpen dat er meer in een film kan zitten dan je in de eerste instantie op het scherm te zien krijgt. Dit is niet "horror" in de zin van even lekker op de bank een avondje griezelen, of met popcorn en luidruchtige vrienden enge en gore dingen zitten kijken. Dit gaat diep onder de huid.

Wat je ziet is angstaanjagend, maar dat werkt alleen als je er dieper in zit dan "een filmpje kijken". Alleen dan (het liefst alleen, in het donker) is dit een van de meest huiveringwekkende films die ik ooit heb gezien.

Maar wel onder de oppervlakte kijken. Het is geen traditionele Horror, zoals je die in de multiplexen te zien krijgt - dat zijn over het algemeen toch meer kinderfilms, puur op het effect gebaseerd. Fred Vogel is een genie, maar zoals dat bij de meeste echte genieen werkt zal dit aan het Grote Publiek voorbijgaan.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Waar moet ik beginnen?

De break-up dan maar, hier direct, komen de wanprestaties van de acteurs naar voren. De jongen zelf komt nog wel leuk over met zijn gehuil en geschreeuw. Maar zelfs ik zou in zo'n situatie niet zó verschrikkelijk overdreven reageren. Denk er nog even over na, begin een gesprek, laat mevrouw er zelf ook even over nadenken zou ik zeggen. Maar het is natuurlijk een film, van Fred Vogel welteverstaan.

Gaan we verder, mevrouw en haar dikke gothic vriendin gaan naar hun nieuwe vrienden.
Die ontmoetingen leken wel filmpjes van GTA: San Andreas. Verschrikkelijk slecht. Als iemand wat zei kwam hij/zij in beeld, en zo ging het steeds weer. Verschrikkelijk irritant, en het leek ook gewoon een toneelstukje van de kleuterschool.

Dan zijn we in de toren aangekomen, de rest van de film zie je geen reet en is het donker.

Het beest dat die dikke vent bang maakt zou een klein kind nog niet bangmaken, en het zag er ook zo verschrikkelijk slecht uit. Naast al dat bloed en alles had hier toch ook wel even wat aandacht aan besteed kunnen worden?

De eerste goede scène kwam na ongeveer een uur. Waarbij de vriendin van de stoner de muur kapot maakt met haar hoofd. Ze verandert in een soort duivel, maar kort daarna is ze weer helemaal de oude.

Dat gekots van die dikke had niet gehoeven, en de manier waarop hij dood gaat is toch wel lachwekkend slecht.

Een verkrachting mag niet ontbreken. Verkrachting door een geest mag ook niet ontbreken.
En plots zat ik naar The Exorcist te kijken, mevrouw moet al haar kots ook nog even door haar vagina kwijt raken.
Wat dit allemaal toevoegde aan dit al zeer slechte filmpje weet ik niet, vermakelijk was het ook niet. Eerder slecht, gewoon slecht.

En de doden komen terug. En uiteindelijk draait alles om seks. Mmk.

Kortom: Belachelijke film, de acteerprestaties zijn zo verschrikkelijk slecht dat het gewoon niet om aan te zien is. Al dat bloot had niet gehoeven. Zelfs de grootste slet laat haar tieten nog niet zien aan de vrienden van haar 'boyfriend'.

Een ster omdat het wel een 'film' was, i.t.t. August Underground e.d.

avatar van erik1677

erik1677

Eens iets wat anders van Vogel dan the august underground serie.

Iets gematigder laten we maar zeggen.

Maar nog steeds inmense bruut.

Persoonlijk vind ik dit wel een lekker sfeervol horrorfilmpje.

Lekker bloederig en daadwerkelijk ook eens een Vogel-film met verhaal

dutchtuga

Aardige film van enfant-terrible Vogel. Visueel een stuk aantrekkelijker dan zijn August films, Vogel laat zelfs zien wat leuke shots uit zijn mouw te kunnen schudden, maar over de gehele lijn is het niet genoeg om echt te boeien. De film is ook erg donker geschoten en scriptgewijs is het duidelijk dat Vogel nog wat te leren heeft. Vooral tegen het eind aan zat ik me af te vragen wat er nou allemaal gebeurde. Erg onduidelijk en weinig zeggend verhaal. Toch nog best genoten van een paar typische slasher dingetjes en de gore, die op momenten erg leuk is.

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijk sfeervol horrorfilmpje waarin slasher en ghostfilm elementen afgewisseld. Leuk verhaal, fijne soundtrack en een aantal gedenkwaardige gore-momenten. Vooral de verkrachtingscene van Kim door onzichtbare en gekwetste zielen van martelslachtoffers van Mr. Redsin, is indrukwekkend Het acteerwerk is beter dan ik verwacht had.
Erg fijn filmpje !!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een kunstzinnig uitgevoerde horror.
De muziek en sound is fantastisch. Acteren vond ik niet al te slecht, soms niet echt naturel overkomend, maar wel passend in het plaatje. Sommige scenes zijn uitmuntend.
Een stel jongeren gaat feesten, ja ja. Reken op een bad trip. In het begin zijn de kleuren en decors prachtig, in de toren is het donker en grauw. En bloederig natuurlijk.
De toren blijkt een 'maze' te zijn, een interessant gegeven.

Ik vond Sella Turcica net iets beter, met name vanwege het verhaal.
Maar vanwege de soundtrack, het gegeven van de getroubleerde emoties van jongeren, de realistische slashergore en de eigengereidheid van de filmmaker geef ik het voordeel van de twijfel (over het acteren).

avatar van Boeikens

Boeikens

Een echte verademing in vergelijking met de August Undergrounds.

Toch ook hier, mocht blijkbaar een dosis braken en sch**ten niet ontbreken

Het duurt wel even voor de film loskomt maar sfeer en setup vallen best mee.

De gore is wel aanwezig maar, naar mijn smaak, wat donker en met eerder matige FX.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Met dank aan niethie eindelijk kunnen zien. Beste Toe Tag productie! Fred Vogel laat de snuff achterwegen en gaat voor een traditionele slasher, maar wel gecombineerd met een bovennatuurlijk tintje. Erg donker, sfeervol en met de nodige spetterende gore. Experimenteert ook regelmatig met het camerawerk. Niet heel consequent qua stijl, maar dat maakt het wel een stuk interessanter. Je merkt dan toch dat hij meer een 'film' wilt maken, en geen torture porn fuck-fest met mensonterende praktijken. Al voel je in dit werk ook wel die intense haat.. Lekker!

avatar van Steff98

Steff98

Redelijk.

The Redsin Tower is een mix van een slasher/bovennatuurlijke film die maar moeizaam uit de verf komt.

Wanneer de film eenmaal op gang komt zijn er enkele memorabele scenes waarin de gore effect zeer te pruimen zijn.

Wanneer de film wat vlotter geweest was, en een wat sterker script had, dan had dit toch best een zeer geslaagd werkje kunnen zijn.

2,5

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Fred Vogel drukt onmiskenbaar zijn stempel op The Redsin Tower, maar probeert zijn film niettemin enigszins een andere richting op te sturen. Zo is het dit keer een slasherfilm met wat bovennatuurlijke elementen, maar de expliciete geweldsdelicten en grote hoeveelheid aan naakt verraden dat Vogel nog altijd probeert op te vallen met gruweldaden. Het acteerwerk is voor de verandering niet onaardig waardoor de humor best aanstekelijk werkt, maar sommige hoofdpersonages acteren daarentegen wel als een krant. Vooral Perry Tiberio maakt een nogal onzinnige indruk, maar zijn invloed op het verhaal kwam sowieso al dwaas over. De locatiekeuze is sterk en enkele sfeerbeelden tussendoor zijn effectief, maar de rommelige inhoud overheerst uiteindelijk. Van een degelijke spanningsopbouw is daarom geen sprake, bovendien had Vogel wat meer licht mogen gebruiken zodat zijn opmaakeffecten meer te zien waren. Het is geen slechte film, wel erg goedkoop en op structureel vlak bijzonder rommelig.