• 9.372.182 stemmen

Magdalena, vom Teufel Besessen (1974)

Horror | 83 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Beyond the Darkness / Devil's Female / Magdalena, Possessed by the Devil

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Walter Boos

Met onder meer: Dagmar Hedrich, Werner Bruhns en Michael Hinz

Gesproken taal: Duits

Plot Magdalena, vom Teufel Besessen

"...was she possessed by the Devil or by sex?"

Magdalena (Dagmar Hedrich) is een wees die in een kostschool voor meisjes bezeten raakt door een geest. Ze valt in trance en doet het meubilair door de kamer zweven. De hulp van een exorcist wordt ingeroepen

Magdalena Winter

Professor Falk

The Satanist / Magdalena's grandfather

Hilde Preis

avatar van Noodless

Noodless

Dagmar Hedrich als Magdalena steelt de show in deze horrorprent die te maken krijgt met een demonisch wezen. Positief is dat de film geen lange aanloop neemt en de kijker onmiddellijk te maken krijgt met een man die gekruisigd aan een poort hangt. De politie begint met het moordonderzoek en zo belanden we bij de kleindochter van de vermoorde man,nl Magdalena die in een kostschool voor meisjes verblijft.

Op een bepaald moment raakt ze bezeten door een demon en dan gebeuren er rare dingen in de kostschool zoals meubilair dat door de kamer gaat zweven, ongewenst taalgebruik en seksuele provocaties. Ook in de kerk en op een feestje laat Magdalena zich niet onbetuigd. Daarna komt ze op een landgoed van een professor die haar wil onderzoeken en helpen. De slotscène is wel erg mak en ook qua gore valt het wat tegen. Maar de overtuigende rol van Hedrich maakt veel goed die zowel de lieve als demonische kant constant laat zien.

Daarbij is ze voortdurend naakt te zien wat ook positief kan werken want Hedrich heeft niet alleen een mooi snoetje en een mooi lichaam, maar weet ook haar speelse nonchalante type kostschoolmeisje als 39 jarige !!! geloofwaardig over te brengen. 6/10

avatar van joolstein

joolstein

Deze Duitse rip-off van The Exorcist had voor mij niets.... De arme hoofdrolspeelster, Dagmar Hedrich mag alleen met haar heupen ronddraaien of volledig naakt rondlopen. Kort na de kruisiging van haar oom begint Magdalena, die op een kostschool voor meisjes woont, tekenen van...tja...ja wat...? Er werd lang onderzoek gedaan naar de bezetenheid in de film maar...de filmmaker had verder geen andere ideeën dan dat Magdalena dingen vernielt of haar kleren uittrekt...behalve op het einde dan...ja dat mag ik natuurlijk niet schrijven maar het heeft met kleren te maken...waarna er de meest halfslachtige exorcisme ooit volgt! De priester neemt niet eens de moeite om ervoor te verschijnen. Als Magdalena aan het begin over de vloer rolt en er door Alka-Seltzer schuim op de mond staat is dat ook ongeveer het enige qua effecten wat nog een beetje voor horror kan doorgaan. Deze film gaat over Dagmar Hedrich die haar kleren uittrekt en dat was het eigenlijk wel zo'n beetje!