• 9.371.852 stemmen

Stealing Cars (2015)

Geregisseerd door: Bradley Kaplan

Met onder meer: Emory Cohen, William H. Macy en John Leguizamo

Plot Stealing Cars

"Being wild got him in. Being a hero got him out."

Billy Wyatt (Emory Cohen) is een intelligente jongen wiens criminele gedrag er voor zorgt dat hij in de jeugdgevangenis Bernville belandt. Hier heeft hij te kampen met zware criminelen en minder sympathiek personeel. Zijn opstandigheid zorgt ervoor dat hij sympathie krijgt van een aantal medegevangenen, maar hij maakt geen vrienden onder het personeel. Het is duidelijk dat het systeem faalt voor jongens als Billy, en de pogingen van de instelling om hem onder controle te krijgen hebben een tegengesteld effect.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Billy Wyatt

Carlos Fuentes

Jerome Timmons 'J.T.' Dye

avatar van schumacher

schumacher

Heel goeie film, goeie acteurs, leuk verhaal, verveeld geen seconde.

Lang geleden dat ik nog zo'n goeie drama heb gezien.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een halfbakken drama over Billy Wyatt (een combi van Billy the Kid en Wyatt Earp?), een opmerkelijk slimme en opstandige tiener die, na gepakt te zijn voor joyriden, in de jeugdgevangenis beland en daar de regels aan zijn laars lapt. Erg origineel is het allemaal niet en de film zit vol clichés, zoals bijvoorbeeld een gemene bewaker en een lieftallige verpleegster. Ook het acteerwerk is matig, het optreden van Emory Cohen vond ik niet erg overtuigend maar ook dat van John Leguizamo als directeur was zwak. Al met al een niemendalletje dat geen indruk weet te maken. Ik heb zoiets al zo vaak gezien, en beter. Geen voldoende.

avatar van marieta

marieta

IK sluit me aan bij Schumacher..4

avatar van stinissen

Best aardig drama waar ik steeds dacht dat er meer in had gezeten , ondanks dit gegeven best aardig.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Slap drama, nergens pakte het me dan ook enigszins. Vond de film in alle opzichten slecht, het spel, het verhaaltje. Nog onwaarschijnlijk ook, maar och, bij zoveel zwaktes valt dat bijna niet meer op.

avatar van Waku

Waku

Verrassend sterk drama afspelend in de wereld van jeugd detentie.

Beetje apart is de rol van Emory Cohen wel. Hij is niet echt bepaald een standaard gevangene.

Soms komt op bepaalde momenten de film niet altijd even realistisch over, toch weet "Stealing Cars" te vermaken en te boeien, en daar gaat het uiteindelijk allemaal toch om...

avatar van Brabants

Brabants

Het portret van de emotioneel gestoorde en zelfdestructieve Billy werd met een stereotype ondersteunende cast en sadistische bewaker nogal generiek en ongeïnspireerd tot uiting gebracht. Het bevat veel clichés en de titel van deze film is ronduit ver gezocht m.b.t.de inhoud die ons als kijker wordt voorgeschoteld. Ik wil het geheel niet helemaal afkraken want ergens is de psyche van Billy best een interessant vraagstuk, maar is het toch niet genoeg om een volledige film(op deze manier) mee te vullen.

avatar van mixmaster

mixmaster

Met betere acteurs en een betere regisseur had deze film een topper kunnen zijn.

Helaas is dat niet zo en is deze film op alle fronten mislukt.

Acteerwerk komt nergens overtuigend over, montage is om te huilen, en de uitwerking is amateuristisch.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goed spel van Cohen, Macy is nauwelijks in beeld.

Verhaal is wat eentonig.

avatar van boemboem27

boemboem27

De titel doet iets anders vermoeden.

Denk dan aan een film als bv gone in 60 seconds of zoiets.

Had veel meer in kunnen zitten .

Nergens ging de film verder op in.

Zie het meer als wat tijdverdrijf meer niet..

avatar van fatshark

fatshark

Misplaatste titel voor de film. Niet mijn ding.