• 9.373.452 stemmen

K3 en het IJsprinsesje (2006)

Familie / Komedie | 70 minuten

Genre: Familie / Komedie

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Indra Siera

Met onder meer: Kathleen Aerts, Karen Damen en Kristel Verbeke

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 juli 2006

Plot K3 en het IJsprinsesje

Karen, Kristel en Kathleen krijgen een uitnodiging van koning Flurkentijn en diens vrouw, die afkomstig zijn uit een sprookjesrijk, om op de verjaardag van prinses Fleur te zingen. De prinses gedraagt zich echter als een verwend nest en is niet onder de indruk van de zangkunsten van het drietal. Maar wat is er nu precies aan de hand met prinses Fleur? Karen, Kristen en Kathleen besluiten om dit uit te zoeken.

Hannibal

Ach, mogen films voor kinderen niet puur vermaak zijn? Leren en slimmer worden doen ze wel op school. Hoeveel films zien wij wel niet puur om ons zelf te vermaken?

Bij Studio100 weet je tenminste wat je gaat krijgen, en ik heb daar geen problemen mee. De oudere kinderen gaan gewoon naar andere films, die ze wel leuk vinden. Die zijn er ook genoeg.

avatar van gotti

Heb totaal geen probleem met puur vermaak. Maar waarom moet dat in hemelsnaam op zo'n infantiele manier. Waarom iets maken voor zo'n inmens beperkte doelgroep en dan ook nog op zo'n vreselijke kinderlijke en kinderachtige manier.

Hannibal

Omdat dat aanslaat bij de doelgroep waarvoor de films gemaakt zijn, ik ken geen 5-6-7 jarig vriendinnetje van mijn dochters die geen fan van K3 is.

Daarbij is die doelgroep alles behalve beperkt. Bewijst K3 maar al te vaak als ze weer eens erg hoog in de hitlijsten staan. En als de kindjes het leukvinden, waarom ook niet ?

mikey

Alleen leuk voor meisjes. Ik kan me niet voorstellen dat ik vroeger dit leuk zou vinden. Ook niet toen ik 4 was.

Onderhond schreef:

Omdat het op een zwaar infantiele manier wordt gebracht net als alle andere dingen van Studio 100 (Kabauter Plop, Piet Piraat, Wizzy & Woppy...)

in·fan·tiel (bn.)

1 behorend tot het kinderlijke stadium => kinderlijk

Tja, misschien gepast voor de doelgroep ?

En nu jij weer, gotti.

mikey

Studio 100 is werkelijk rampzalig. Die Springers voor pubers is ook infantiel en die serie erna over 30-ers (hoe heet dat?) is ook al net zo infantiel. Infantiel is eigenlijk geen argument meer. Je zou beter kunnen spreken over artistieke armoe.

Onderhond schreef:

Tja, misschien gepast voor de doelgroep ?

Het lijkt me dat je niet zo infantiel bent dat je m'n punt niet snapt.

mikey schreef:

Topstars is imo één van de grootste dieptepunten van Studio 100. Krommer zijn m'n tenen nog nooit geweest.

gotti schreef:

Het lijkt me dat je niet zo infantiel bent dat je m'n punt niet snapt.

Volgens mij is je punt dat je kinderen zaken wil opdringen, en dat je het niet eens bent met de zaken die kinderen leuk vinden.

Ik vind dat een beetje een rare stelling. Die studio 100 producten zijn razend populair bij die kleintjes, is daar dan iets mis mee ?

mikey

Ook al is iets razend populair bij die kleintjes, dan kan je het nog wel vreselijk en infantiel vinden toch? Er zijn ook leuke dingen voor kleintjes, zoals Bert en Ernie misschien, dat vind ik een stuk intelligenter en minder infantiel.

mikey schreef:

Alleen gaat het bij deze producten niet om jouw mening, maar om die van de kleintjes, en die vinden het leuk.

thunderball

ok deze discussie is allemaal leuk en aardig, maar gaat het werkelijke probleem voorbij:

waar haal ik zo gauw een kind vandaan wat ik mee kan slepen naar deze film??????

buurmeisjes van die leeftijd lopen er in mijn straat niet rond en de enige nichtjes die ik heb zijn al in de veertig!!!

en dan zeggen ze dat de mensen in Africa het zwaar hebben!!! (ach en wee, wat een ellende!!)

thunderball schreef:

buurmeisjes van die leeftijd lopen er in mijn straat niet rond

Ik vraag me ook af hoe die ouders van de buurmeisjes zouden reageren als een vent van 38 vraagt of ze meegaan naar de nieuwe film van K3.

thunderball schreef:

HAAAAAAAAA dat wordt weer genieten van Karen!!

Vooral één die zulke uitspraken doet van tevoren.

Onderhond schreef:

Ik wil de kinderen helemaal niets opdringen. Wil alleen duidelijk maken dat je kinder televisie helemaal niet op een kinderlijke manier hoeft te maken; dat het ook anders kan.

Met de populairiteit is niets mis mee. Gert moet ook ergens z'n brood mee verdienen. Met de manier waarop is wel iets mis.

Ik ben dan toch benieuwd geworden naar niet-kinderlijke kindertelevisie. Ik heb vroeger heel wat gezien op Belgische en Nederlandse posten, maar kan mij momenteel niks voor de geest halen.

thunderball

nee Hannibal, nog nooit was een mens zo verkeerd begrepen:

ik doe het natuurlijk puur uit zelfopoffering in mijn oneindige goedheid om zo'n kind een plezier te doen en een leuke middag te bezorgen!!! (maar dat spreekt toch voor zich??!!)

Onderhond schreef:

Is er ook bar weinig, helaas. Een voorbeeld die me zo te binnen schiet zijn de animatie films van Pixar de laatste jaren. Ontzettend leuk voor de kleine kids (vanaf pakweg een jaar of 6) en, mede door de dubbele bodem in vele grappen, ook leuk voor volwassenen.

avatar van lukewarm

lukewarm

Ik ben vanmiddag met drie 7-jarigen geweest... voor hen is het leuk. Voor volwassenen een kwelling...oké...moest even grinneken toen urbanus voorbij kwam... Sorry!

avatar van MrEd

MrEd

Mijn vrouw is gisteren met de kinderen naar deze film geweest en de kids vonden hem geweldig. Het is duidelijk een film voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Vaak worden dit soort films door volwassenen beoordeeld en vinden dit dan ook 3x niks maar dat vind ik onterecht want het is gewoon voor een andere doelgroep bedoeld. Mijn kinderen gaven deze film een 8 oftewel 4* en ik hoop dat anderen ook naar hun kinderen luisteren voordat ze stemmen.

thunderball

je gaat ook geen kinderen van 5 jaar een film als 2001 a Space Odyssey laten beoordelen.

Drie keer raden of ze die dan goed zullen vinden!?

avatar van Wouter

MrEd schreef:

ik hoop dat anderen ook naar hun kinderen luisteren voordat ze stemmen.

Dus bij films voor domme mensen moet ik daar ook naar luisteren....?

avatar van hinie

hinie

Poeh...net terug van deze film.

Was even doorbijten.

Wat een flut film.

Mijn dochter van 6 zat zowat de hele film achterste voren op haar stoel, ze vond hem blijkbaar niet echt boeiend!

Leuk detail was dat Alladin voor bij kwam op zijn vliegend tapijt en ze hard door de zaal riep dat hij ook in het schnitzelparadijs meespeelt.

Gegrinnik van de vaders en moeders in de zaal!

avatar van Wouter

...maar dat is toch niet zo?

avatar van corbijn

corbijn

ALLES van studio 100 is : POEP !!

avatar van hinie

hinie

Wouter schreef:

...maar dat is toch niet zo?

Nee is ook niet zo, hij speelde wel mee in shouf shouf, maar in haar ogen lijkt ze denk ik op een van de spelers van het schnitzelparadijs.

avatar van Edie

Edie

corbijn schreef:

ALLES van studio 100 is : POEP !!

Helemaal mee eens.

avatar van MrEd

MrEd

Edie schreef:

Helemaal mee eens.

Sorry hoor maar ik kan iemand van 20 niet echt serieus nemen als hij een film voor kinderen poep vindt.