• 9.375.219 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Irving Pichel

Met onder meer: Randolph Scott, Janis Carter en Jerome Courtland

Plot Santa Fe

"BEYOND FORBIDDEN FRONTIERS...Iron men forge a path of steel for "The Iron Horse!""

Na de Amerikaanse Burgeroorlog reizen vier broers die aan de Zuidellijke kant streden naar het westen. De Yanks zijn net bezig met de Santa Fe spoorrails en één van de broers sluit zich bij hen aan. De andere broers, nog altijd haatdragend tegen de Noorderlingen, sluiten zich aan bij een groep die de spoorlijn wil stoppen. Dit leidt tot een hoop problemen.

Britt Canfield

Luke Plummer

Ella Sue Canfield

avatar van mr rumson

mr rumson

Santa Fe is een western die sterk opent door de naweeën van de burgeroorlog te laten zien .

Even had ik dan ook de goede hoop dat dit wel eens een bovengemiddelde western zou kunnen worden .

Maar helaas dwaalt deze western al snel af naar een routine western zonder ook maar een enkele verrassing erin.

Zo weet je al snel als de broers ieder hun eigen pad volgen dat dit gaat eindigen in een onvermijdelijk conflict.

Maar tot dat het zover is word deze western wat opgevuld met humor die niet altijd even geslaagd is.

Zo zie we een chief die moet laten zien hoe dapper hij.

Door zelf een locomotief te berijden en dat in het bijzijn van een groepje indianen .

Ook komt er wat romantiek in voor die wat moeizaam op gang komt omdat de een een zuiderling is en de ander een noorderling.

Verder zien we veel buiten opnames waarin we het leven op en langs het spoor veelvuldig in beeld word gebracht.

Het beeld is misschien nog wel het grootste pluspunt.

Want deze western heeft een mooi beeld met warme kleuren van technicolor .

Maar ook de landschapen zorgen voor een fijn western sfeertje.

Kortom zeker niet de beste van Randy maar nogal altijd de moeite waard om te kijken .