• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Hasan Karacadag

Met onder meer: Ümit Acar, Ebru Aykaç en Serdar Özer

Gesproken taal: Turks

Plot D@bbe

Tarik is een jongen die zijn nachten doorbrengt achter de pc. Op een gegeven moment wordt zijn verslaving zo extreem, dat hij zijn band met de buitenwereld volledig verbreekt, om na een tijdje op gruwelijke wijze zelfmoord te plegen. Zijn vrienden beginnen dan e-mails met de meest bizarre foto's te ontvangen. De afzender is steeds Tarik.

avatar van Anatolia

Anatolia

Tweede Turkse horrorfilm die gebaseerd is op een vers uit de Koran (voor de andere: Büyü).

The title, D@bbe, comes from Dabbe-ul Arz (which could be translated from Arabic to English as "The Earth Walker") and it has been referred in the holy book of Muslims, Koran, in various verses about the end of the world as we know it. According to Koran, Dabbe is one of the many signs of the apocalypse. The holy book describes Dabbe as an entity which comes from the soil, spreads like a spider's web (remember this one) and affects many people at the same time, speaks to them, messes with their minds and causes a great violence which has not seen in the history of men before. There are many different comments on Dabbe-ul Arz for about 1.300 years among Muslims and the director's comment is based on the "world wide web" (the spider's web?) or as we call it: the internet.

Bron

Officiële site

(Giris > trailer start vanzelf)

avatar van BlueSword

BlueSword

ik kijk nooit turkse films maar deze klinkt wel erg spannend.

avatar van pascal83

pascal83

Anatolia schreef:

Tweede Turkse horrorfilm die gebaseerd is op een vers uit de Koran

Klinkt eerlijk gezegd eerder als een remake van een (slechte) Japanse horror.

avatar van Anatolia

Anatolia

Welke? Ringu?

Een "remake'' kun je het denk ik niet noemen. Zoals ik al zei is dit de tweede islamitisch getinte horror. Volgens mij wordt gewoon gezocht naar enge passages uit de Koran en worden deze naar eigen fantasie ingekleurd, waarbij de Japanse cinema zeker van pas zal komen.

( Hier geeft de regisseur toe dat hij op technisch gebied is geïnspireerd door Japan, maar hij stelt dat de horroraspecten typisch "Turks" zijn)

Overigens vind ik de trailer niet bepaald overtuigen.

Welke? Ringu?

Overigens vind ik de trailer niet bepaald overtuigen.

Ik vind de passages eerder mysterieus dan eng..

Mug

Heeft deze film al een release gehad in Turkije (aangezien ik een stem zie staan)?

10 februari...

Mug

Ah bedankt! (sorry, ik begrijp geen Turks, ik kom geen wijs uit de Turkse websites, wellicht dat de Turks-sprekende/lezende mede-users bij de nieuwe Turkse films release-data in de Turkse bioscopen kunnen vermelden zodat dat ons werk enigszins vergemakkelijkt)

Turkeyloverz

Graag gedaan..en de volgende keer zal ik dat dan erbij zetten, tenminste als Anatolia dat niet doet.

avatar van pascal83

pascal83

Welke? Ringu?

Ik bedoelde Japanse horrorfilms in het algemeen, want een erg origineel verhaal heeft 'D@bbe' niet.

Turkeyloverz

Heb je het stukje niet gelezen? Het komt uit de Koran, heilige boek van de moslims.Met dat computergedoe geef ik je gelijk, dat is gewoon bullshit.

Ersial

Wanneer draait deze film hier in Nederland? Lijkt me een ernstige film..

avatar van Rene1971

Rene1971

ben erg onder de indruk van de trailer... beloofd wat te worden!

salako

http://www.film.gen.tr/resim/sohbet/togangokbakar/genposter.jpg ook nog een turkse horror/thriller met de regiseur:Togan Gökbakar

cast:Doğa Rutkay , Yurdaer Okur , Mahmut Gökgöz , Haldun Boysan , Sefa Zengin , Cemil Büyükdöğerli , Zeliha Güney , Mutlu Güney , Şahan Gökbakar

www.gen-film.com jonges dit is beter dan d@bbe

en buyu en okul

Ah, vandaar geef je deze ook de maximale waardering, omdat andere films beter zijn

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Ziet er rare film uit,eens dringend de trailer moeten zien:-)

salako

het komt nog, ik heb alles films nu op Dvd d@bbe, Gen beyzanin, kadinlari. ik heb ze alledrie gezien, jongens echt super ?

Turkeyloverz

Wanneer is deze in Nederland te zien??

salako

Jongens ik heb dit bericht gekregen van wanneer die turkse films in nederland gaan draaien. Dus ik zal zeggen wacht nog maar af

Wij doen ons best om een aantal goede Turkse films in de bioscoop te brengen.

Soms zijn dat een aantal verschillende per maand en soms een tijdlang niets. Je

zult dus rustig moeten afwachten, want ook wij zijn afhankelijk van het aanbod.

Met vriendelijke groeten,

Pathé Eindhoven

Mug

Haha, een mailtje naar de Pathe....alsof die je verder kunnen helpen.

Distribiteur van Turkse films in Nederland, daar kun je beter terecht met je vragen/verzoeken/klachten.

avatar van The Soldier

The Soldier

Weet iemand wanneer deze film hier in Nederland draait ?

http://www.multitonefilm.nl kijk hier a.u.b

Mug

Ja, die link gaf ik al eerder, maar daar staat geen info over deze film (oftewel, wat wil je zeggen?)

Ersial

D@bbe is 27 mei verkrijgbaar in Turkije.

Geldt ook voor: Kurtlar Vadisi Iraq

Beyzan'in Kadinlari

Babam ve Oglum

Keloglan Kara Prense Karsi

Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?

salako

Fout niet 27 mei, maar 17 mei komt hij uit op DvD VcD het fabrikant PALERMO op DvD en VcD Kijk goed volgende keer A.u.b

Ersial

Kijk hier maar eens naar: http://www.beyazperde.com/shop/grup/yerli

salako

ja maar nu ben je te laat ? http://www.dabbefilm.com dit is waar die datum staat, niet die beyazperde bull shit

Ersial

Beyazperde heeft het gewijzigd en is nu te koop! Mijn excuses daarvoor. Maar ik ga hier niet meer verder op in.

Tjus

salako

nee dat hoeft ook niet joh. Tjus

avatar van mca22

mca22

traag domme simpele film.