• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Walt Davis

Met onder meer: Margot Devletian, Jacqueline Lissette en Norman Fields

Plot Evil Come Evil Go

"Hell Hath No Fury"

Sister Sarah Jane trekt door Amerika waar ze op straathoeken het lied "Leaning on the Everlasting Arms" op haar accordeon speelt en ondertussen betoogt tegen sex voor plezier. Wanneer ze de sympathieke Penny ontmoet neemt ze deze mee naar haar appartement, bindt haar vast, kleedt haar uit en overtuigt haar om samen met haar de strijd aan te gaan tegen "slechte mannen". Samen verleiden ze mannen waarna ze deze doden. Met het geld dat ze van de slachtoffers stelen willen ze een evangelistische tv-show opzetten.

avatar van Vascago

Vascago

LOL.

avatar van Theunissen

Dat deze kort durende (duurt circa 73 minuten) horrorfilm nauwelijks stemmen heeft en ook nog geen recensie (nu wel ) heeft, dat verbaasd me niets, want de film bevat vooral vreselijke dialogen en acteerwerk en een achterlijk plot. De film staat hier betiteld als een Horror maar de combinatie Horror / Erotiek of Horror / Muziek zou beter zijn geweest, want er is best veel naaktheid en erotiek (met een hele kleine neiging naar porno, vanwege een paar close-ups van een behaarde vagina) te zien ook is er zeer veel muziek en gezang te horen.

In dit verhaal draait het om de in een auto reizende evangelist / predikant, te weten zuster Sara Jane Butler (Cleo O'Hara), die vastbesloten is om de wereld te verlossen van kwaadaardige en door seks geobsedeerde mannen. Ze gaat met haar geloof de straten van Los Angeles op, raakt daar bevriend met de goedgelovige jonge vrouw Penelope Von Kruk (Sandra Henderson), die zichzelf Penny noemt, die haar volgeling wordt en samen beginnen de twee aan gruwelijke moordpartijen, waarbij Penny de verleidster is en Sara Jane de moordenaar.

De film opent met Sara Jane rijdend in haar auto door een landschap en waarbij je gezang en een preek hoort van Sara Jane en die preek gaat als volgt:

"The Lord come and told me, Sara Jane, he said, you have a preordained purpose in life. Your mission is, you are going to rid this world of all evil, evil things and evil men. Them men with their honey sweet words and horny cheatin' ways. Using them words to charm poor innocent girls. Them laughing and leaving them like they was dirt. That's men for you. Evil, evil things they be."

De preek maakt gelijk duidelijk waar het in deze film om draait en in de volgende scène zien we Sara Jane aankomen in een bar (waar o.a. een Aziaat met één arm aan het biljarten is), waarbij ze de aandacht trekt van een man in tuinbroek die zit aan bar en die haar eerste slachtoffer wordt. Hoe ze de man vermoordt, dat is niet te zien, maar je ziet wel beelden van de dode man, waarbij veel nep bloed en wat goor te zien is.

Daarna rijdt ze naar een strand (dan hoor je ook muziek en gezang) en loopt ze daar wat rond en zien we ook een man met een gitaar zitten en die gitarist zien we daarna herhaaldelijk terug in de film. Zijn rol stelt niets voor, maar opzicht was het wel geinig dat we hem steeds blijven terugzien (o.a. bij een fastfoodrestaurant, lopend door Los Angeles en in het laatste shot van de film). Daarna rijdt ze naar Los Angeles en duikt ze het hotel in met vrouwenverslinder Albert (Chesley Noone). Als ze samen op bed liggen en vrijen (dan zien we ook voor het eerst en het laatst de borstjes van Cleo O'Hara) en Sara Jane opeens begint te neuriën, zegt Albert tegen haar:

"Hey, what kind of freak are you? What are you singing hymns when I'm trying to give you head?"

Daarna beginnen ze wat met elkaar te praten en zegt Albert op een gegeven moment tegen haar:

"Hey look, why don't you give me some head? That way, your mouth will be full, and I won't have to listen to your yacking."

Daarna begint Sara Jane hem te pijpen en wordt er ook geneukt en als Albert dan op zijn hoogtepunt zegt "I'm cumming. I'm cumming. Oh", steekt Sara Jane hem dood met een mes. Daarbij moest ik gelijk denken aan het geweldige Cannibal Corpse liedje "Fucked With a Knife", waarbij de laatste regel van het liedje "Killing as I cum" is. Daarna begint Sara Jane te zingen en schrijft ze met lipstick op een spiegel de tekst "God is love, not SEX", waarna ze vertrekt.

Daarna belanden we in Los Angeles en zien we Sara Jane op straat met een accordeon. Terwijl ze op straat predikt en zingt, raakt Sarah Jane bevriend met Penelope von Prut, een naïeve lesbienne die wordt gesteund door haar rijke en beschaamde ouders, die haar geld geeft voor haar optreden. Als Sara Jane pech met de auto krijgt, biedt Penny haar aan om bij haar in te trekken. Sarah trekt dan bij Penny in, die ze als discipel aanneemt, en ook wordt Penny opgenomen in de "Sister Sara's sacred order, of the sisters of complete subjugation", waarna ze Penny op bed blinddoekt, vastbindt, uitkleedt (dan zien we Sandra Henderson voor het eerst volledig naakt) en plaagt met een mes terwijl ze samen "Glory glory hallelujah" zingen.

Samen zingen ze daarna op straat, maken ze plannen om een ​​televisieserie te maken die Sarah zal gebruiken als platform voor haar opvattingen en intimideren ze Penny's huurders, te weten Morgan (Rick Cassidy) en Rita (Margot Devletian), die zitten te vrijen in de tuin. Bij vrijen blijft het overigens niet, want ze neuken (inclusief beffen en standje 69) ook met elkaar en daarbij zie je dan ook een paar keer in close-up de behaarde vagina van Margot Devletian en ook zie je de slappe penis van Rick Cassidy. Als Sarah Jane en Penny hen komen verstoren tijdens het neuken met gezang en godsdienst praat, raakt Morgan geïrriteerd (overigens zeer begrijpelijk) en zegt hij tegen hen:

"You need a good lay."

En daar had hij groot gelijk in en dat zien we daarna ook gebeuren. Want Sarah Jane laat Penny namelijk een man, te weten Michael (Norman Fields), naar haar huis lokken en terwijl hij en Penny seks hebben (waarbij de man o.a. ook tegen haar zegt "Take it all" en "Put it in your mouth"), steekt Sarah Jane hem weer dood met een mes, waarbij ze hem herhaaldelijk steekt. Ondanks dat Penny geschokt is door de moord, blijft ze Sarah Jane wel gehoorzamen en stopen ze samen ook het dode lichaam van de man (die gewikkeld is in een doek) in de kofferbak van Penny's auto, waarbij ze gestoord worden door een vrouw (Vickie Cristal) met een hond.

Terwijl Sarah Jane en Penny zich voorbereiden om het lichaam van de man weg te brengen, komt Penny's ex-vriendin Junie (Jane Tsentas) op bezoek en zegt ze o.a. tegen Sarah Jane:

"Listen, I know all about you" en "I'd like to call the cops on you".

Mede hierdoor besluit Sarah Jane om te vertrekken en als Penny daarna o.a. tegen Junie zegt "Will you forgive me?", beginnen ze met elkaar te vrijen op de bank en daarbij zien we dan ook de borsten en billen van Jane Tsentas. Natuurlijk is Sarah Jane niet echt vertrokken, want kort daarna komt ze weer terug en wurgt ze Junie met haar sjaal terwijl ze seks heeft met Penny.

Sarah en Penny dumpen daarna hun slachtoffers (Michael en Junie) in een bos, waar ze een stel (gespeeld door Gerard Broulard en de best mooie Jacqueline Lissette) zien dat seks heeft (dan zien we ook eventjes de borsten van Jacqueline Lissette). Als de vrouw op een gegeven moment zegt "I've got to leave", vertrekt ze en benadert de man daarna Sarah en Penny en zegt hij tegen hen:

"Did you like our little show? I saw you watching us all the time."

Daarna praten ze nog met elkaar en fleurt de man met hen en lopen ze samen weg (dan zal men hem vermoedelijk ook gaan vermoorden) en dan zien ook weer de gitarist verschijnen, die de groep van een afstand volgt en ook zingt hij het liedje "Evil Come, Evil Go". Daarna begint de aftiteling begint en is de film na circa 73 minuten afgelopen.

Het verhaal en de uitvoering stelt allemaal weinig voor en boeiend (misschien soms wel op erotische wijze) of spannend wordt het ook nergens. Het oogt ook allemaal goedkoop en bevat zoals eerder al aangegeven vooral vreselijke dialogen en slecht acteerwerk. Hoofdrolspeelster Cleo O'Hara (als zuster Sara Jane Butler) was daarbij ook niet de mooiste vrouw om naar te kijken en hetzelfde geldt eigenlijk voor Sandra Henderson (als discipel Penelope Von Kruk), maar zij is tenminste wel vaak volledig naakt te zien, waarbij haar lichaam (vooral haar borsten) er best mocht wezen. Echte mooie vrouwen (op Jacqueline Lissette na dan) zijn er eigenlijk ook niet te zien, maar Margot Devletian (als Rita) en Jane Tsentas (als Junie) mochten er best wezen en van Margot Devletian valt er ook heel veel te zien (o.a. een paar keer een close-up van haar vagina). Helaas zie je van Jane Tsentas alleen de borsten (wel mooie) en billen en van Jacqueline Lissette zie je alleen de borsten.

Al met al is "Evil Come Evil Go" een matige horrorfilm (hoewel het dus eerder een Horror / Erotiek of Horror / Muziek film is), die ik niemand zou aanraden. Ik heb hem eigenlijk alleen gekeken vanwege de naaktheid en de erotiek erin en dat is ruim voldoende aanwezig.