• 9.371.602 stemmen

Rhythm on the River (1940)

Muziek / Komedie | 92 minuten

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: Victor Schertzinger

Met onder meer: Bing Crosby, Mary Martin en Basil Rathbone

Plot Rhythm on the River

Oliver Courtney (Basil Rathbone) is een populaire liedjesschrijver die zijn liedjes al jaren laat schrijven door twee anderen. Een geheel onbekend persoon schrijft zijn muziek en een ander zijn teksten. Als de beide schrijvers, Bob Sommers (Bing Crosby) en Cherry Lane (Mary Martin), elkaar ontmoeten in een cafetaria, worden zij verliefd en besluiten om hun liedjes onder hun eigen naam uit te brengen. Het probleem is echter dat iedere uitgever denkt dat zij Courtney kopiëren.

Bob Sommers

Country cousin

Bernard Schwartz

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een zeer vermakelijk filmpje met een leuke sfeer. Geen hoogstaande film, maar wel iets meer dan een tussendoortje. Ik zou 'm zou weer willen zien, want de liedjes waren erg leuk! En dat zegt wat, aangezien ik niet echt fan ben van oude liedjes.

Mary Martin is leuk, helaas is haar filmografie erg beperkt, met vooral (enkel?) B-films op haar CV-lijst. Bing Crosby was, tsja, hij was eigenlijk gewoon zoals altijd. Maar ze hadden zeker chemistry. Ik ben benieuwd naar Birth of the Blues!

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Dit is de eerste keer dat ik de actrice Mary Martin in een film zie en het valt zeker niet tegen.

Martin was een grote ster op Broadway, maar haar filmcarriere kwam niet van de grond, ondanks dat deze film toch een groot succes was.

Ik snap eigenlijk niet zo waarom ze nooit een grote filmster werd, ze is zeker net zo goed als andere actrices uit die tijd.

Rhythm on the River is een leuke,sfeervolle film en Crosby en Martin vormen een leuk duo!

Ze zingen beiden ook nog eens een aantal leuke liedjes!

*leuk om te weten* ...vele jaren was het best bekeken TV-moment op de Amerikaanse TV een aflevering uit de TV-serie "Dallas" waar JR Ewing (gespeeld door acteur Larry Hagman) neergeschoten word door zijn schoonzus Kristin (gespeeld door actrice Mary Crosby )...Grappig genoeg zijn hun ouders de hoofdrolspelers van deze film: "Rhythm on the River"...Larry Hagman was de zoon van Mary Martin en Mary Crosby de dochter van Bing Crosby!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb in de namiddag deze film uit de oude doos tussen mijn collectie eruit gekozen en voor de eerste keer gekeken. Ik als liefhebber van o.a. oude films kijk geregeld een oudje. Deze film van Bing Crosby had ik al een heel wat jaren in mijn collectie net als heel veel films. Ik vond het een leuke film, maar Bing Crosby heeft wel betere en mooiere films gemaakt. Rhythm on the River is een luchtige zoetsappige romantische komedie met een aantal vrolijke liedjes. Voor de liefhebbers zeker de moeite om deze film een kijkbeurt te geven.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Eén van de betere Bing Crosby vehikels. En dat is m.i. te danken aan de aanwezigheid van Billy Wilder. Hij heeft meegeschreven aan het scenario en je herkent toch wel de hand van de meester. Screwball met gevatte dialogen voeren de toon, uiteraard in combinatie met het muzikale talent van Der Bing. De beste muzikale scène speelt zich af in het pandjeshuis waarin Bing toont dat hij zijn carrière ooit gestart is als drummer, in elk geval over een vlekkeloze timing beschikt. De acteurs doen het goed en er is nog een mooie cameo voor orkestleider John Scott Trotter die zichzelf mag spelen. In het echte (professionele) leven hebben Trotter en Crosby samen heel wat kantjes opgenomen.

Goed entertainment.