• 9.371.038 stemmen

The Christmas Shoes (2002)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Andy Wolk

Met onder meer: Rob Lowe en Max Morrow

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Christmas Shoes

Een jong ventje probeert geld bij elkaar te krijgen voor een paar schoenen, als kerstgeschenk voor zijn stervende moeder. Tegelijkertijd probeert een rijke advocaat zijn stuklopende relatie weer te herstellen.

Robert Layton

👍
👎

avatar van Leno

Leno

Na een half uur ben ik afgehaakt. Een dramatische en setimentele draak, waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Geen film voor tijdens kerstmis (of uberhaupt).

avatar van Respekked

Respekked

Echt een verschrikkelijk wanproduct. Minder kerstgevoel dan van dit krijg je niet

avatar van dutchy19

dutchy19

Geweldige film. Is wat mij betreft echt de moeite waard om the bekijken. Tranentrekker inderdaad, maar dat mag met de Kerst

avatar van Norma

Norma

Oei, wat zoet. "Sentimentele draak" benadert inderdaad vrij aardig een goede omschrijving voor deze film. De regisseur schuwt werkelijk helemaal niets om een traan te onttrekken aan de kijker maar faalt daardoor juist hopeloos in die opzet. Toch geef ik niet helemaal de laagste score die mogelijk is omdat ik ondanks alle kleffe hap stiekem toch ook nog met een klein beetje belangstelling heb gekeken.

avatar van kanjertje

kanjertje

H(eerlijke) film

avatar van Bombong

Bombong

Aan het begin van de film, dat Robert op het kerkhof tegen Nathan zegt 'Merry Christmas' en dat dat wordt vertaald als 'Prettige feestdagen', dat vond ik het hoogtepunt van de film

avatar van pashja

pashja

is er iemand die weet waar ik die film kan halen met nl subs

the christmas shoes hoor der zoveel over maar kan hem nergens vinden

gr pashja

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2057 berichten

Dit is wel echt een super-sentimenteel drama. Een hoog RTL4 gehalte. Vermakelijk genoeg hoor, als je er echt van houdt. De rode lijn door het verhaal is prima verwerkt.