• 9.375.090 stemmen

Geregisseerd door: Roland Klick

Met onder meer: Elisabeth Ackermann, Ulrich Beiger en Jürgen Jung

Gesproken taal: Duits

Plot Bübchen

Het is zaterdagnamiddag en Achim's ouders zijn uitgegenodigd op een conferentie. Ze doen een beroep op de dochter van de buren als babysit voor Achim en zijn zusje Kathrin, maar deze neemt haar taak niet al te ernstig en trekt erop uit met haar vriend. Als de ouders thuiskomen is de kleine Kathrin echter verdwenen en begint een zenuwslopende zoektocht naar het kleine meisje.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Zou ik graag zien

avatar van pjmj

pjmj

Verrukkelijk naargeestige film (Rob Houwer-productie) die me enorm verraste en die mij nog lang zal bijblijven. Een 9-jarige jongen (Alexander Kekulé) speelt de hoofdrol in een decor van post-Wirtschaftswunder-triestheid.

De leden van het gezin waarin hij thuishoort (en dan vooral de overvloedig bier-zuipende vader), communiceren veelvuldig met elkaar en buitenstaanders door middel van onaangenaam, luid Duits geschreeuw. Is dat beslist niet je ding, blijf dan vooral van deze film af.

Aan het einde van de film vroeg ik me af: "Wat zou er toch allemaal in dat hoofd van dat jongetje omgaan en hoe zou hij zo geworden zijn?"

De uitgave op blu-ray van Lisa-Film-Kollektion.de is zeer geslaagd met natuurlijke kleuren en een mooie, zachte filmkorrel die zorgt voor fijn gedetailleerd beeld.

Er staat een interview op uit 2018 met de destijds 9-jarige hoofdrolspeler. Interessant om te horen (en te zien) hoe hij vertelt dat regisseur Roland Klick hem als kind alle scenes liet spelen zonder te weten over welke gruwelijke daad de film ging. De film was in 1968 slechts toegestaan voor volwassenen, hetgeen inhield dat de hoofdrolspeler niet aanwezig mocht zijn op de première van "zijn eigen" film. Decennia later zag hij zijn eigen film pas voor het eerst op DVD.......