• 9.373.985 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Clark Brandon

Met onder meer: Tracy Griffith, Jim Youngs en Charles Napier

Plot Skeeter

"Earth is the final breeding ground."

Er heeft een ecologische ramp plaatsgevonden. Doodgewone muggen veranderen in reusachtige monsters. Deze monsters hebben natuurlijk een onstilbare honger naar bloed en de mensheid moet een manier vinden om zich te verweren tegen deze monstermuggen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Nou met mijn 3** pimp ik het gemiddelde iets op. Ik ben fan van de jaren 90 film, zelf de mindere vind ik al prettiger wegkijken dan de vele troep van tegenwoordig die ik tegenkom. Vele bekende koppen voor mij en dat maakt het voor mij al helemaal aantrekkelijk, vooral de toen nog jonge Tracy Griffith.

Het verhaal is absoluut magen en de prent is low budget. Maar het geheel is lekker luchtig waardoor het gemakkelijk wegkijkt als een prima standaard popcorn-film. De bugs zijn te lachwekkend voor woorden zodat het me niet eens stoorde, men heeft niet een willen verbloemen de de effecten gewoon belabberd zijn.

Grappig, dat is het woord dat bij mij opkwam tijdens het kijken van deze prent.

avatar van joolstein

joolstein

Ach, als goofy en domme horrorfilm was het best te bekijken. Een onzinmonsterfilm zoals we die vooral kennen uit de jaren '50 Echter deze komt uit de jaren '90, was bedoeld voor de videoverhuurmarkt en dus nog pre-Sy Fy Channel. Je kent het wel: kleine stad, Corrupte sheriff, corrupte criminele landontwikkelaar, de romantiek van de hulp-sheriff (met het half zusje van Melanie Griffith,) een oudere man die weigert zijn land op te geven en de monsters worden bijna secundair. Er zijn genoeg subplots in deze film en ze zijn alle niet heel interessant. Sommige gaan zelfs ook nergens naar toe! Waar was opeens die rare kwibus die de gigantische muggen vangt, in een kooi houdt en deze voedt met zijn eigen bloed ? Een noodzakelijk ingrediënt wanneer het om een insecten gaat is de manier hoe ze eruit zien en waarop ze worden vernietigd. Je verwacht een behoorlijke hoeveelheid make-up-effecten te zien en slijm en allerlei vervelende vloeistoffen. Deze film is dan wel geen gore-feestje, maar tijdens de sporadische momenten doet het wel zijn werk dat het moet doen. Zeker niet de beste film met grote moord-insecten, ook niet de slechtste want het doet soms nog wel precies wat je zou verwachten van een low-budget monstermuggenfilm.