• 9.372.674 stemmen

Flic, Tout Simplement (2016)

Misdaad / Drama | 94 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Yves Rénier

Met onder meer: Mathilde Seigner, Philippe Torreton en Yves Rénier

Gesproken taal: Frans

Plot Flic, Tout Simplement

Parijs, 1996. Politiecommissaris Martine Monteil heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om de 'Tueur de l'Est Parisien', een beruchte en sadistische seriemoordenaar, te vatten. De ondernemende en toegewijde Martine is bereid om heel ver te gaan om haar doel te bereiken. Ze wordt echter zwaar op de proef gesteld, omdat de moordenaar ongrijpbaar lijkt.

Martine Monteil

Le juge Thiel

Hélène Monteil

avatar van Ardjuna

Ardjuna

Verhaal gebaseerd op echte feiten naar een verhaal geschreven door Merine Monteil op basis van haar eigen ervaringen binnen de Parijse politie eind vorige eeuw. Boeiend gebracht. Vooral het gegeven dat het verhaal berust op echt gebeurde feiten spreekt mij aan.

Het is een aanklacht tegen de weinige samenhang tussen de verschillende onderdelen van de Parijse politie toentertijd waarin mensen werken met ieder hun eigen ego.

Ook het gegeven dat naar aanleiding van deze zaak (de affaire Guy George) de discussie op gang is gekomen voor een DNA databank van seksuele delinquenten spreekt mij aan. deze discussie heeft geleid tot het ontstaan van zo'n databank.

avatar van Ardjuna

Ardjuna