• 9.370.282 stemmen

Confessions of a Psycho Cat (1968)

Horror / Thriller | 69 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Herb Stanley

Met onder meer: Eileen Lord, Ed Garrabrandt en Frank Geraci

Plot Confessions of a Psycho Cat

"Wierd. Wild. Way Out!"

Als haar broer haar achterlaat om op safari te gaan, worden Virginia's psychische problemen erger en besluit zij om in haar eigen gebied een jacht te openen. Zij geeft aan drie vreemden 100.000 dollar per persoon en zij moeten proberen 24 uur te overleven in Manhattan terwijl Virginia hen opjaagt.

Virginia Marcus (Psycho-Cat)

Anderson (as Ed Brandt)

Buddy (as Frank Grace)

Charles Freeman

Sex Inserts

avatar van Halcyon

Halcyon

Ligt nu gewoon in de rekken bij Free Record Shop voor 9,99 euro.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Is het de moeite waard?

avatar van Mescalino

Mescalino

ik heb hem vandaag gekocht aan staat op mijn 'Te zien' lijstje samen met nog 9 andere uit de 'Grindhouse' collectie

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

American Grindhouse strikes again!

Met een rol voor Jake LaMotta als heuse raging bull, gaat dat zien!

Ik vind dit soort films wel erg okay; de verhaaltechnisch gezien volledig overbodige, maar uitermate sexy scenes (wat een schoonheden!), de prachtige soundtrack, wat (pseudo-)spannende scenes met bijbehorende (o.a. first person) camera-angles, wat gemoord + gore en een flippende hoofdpersoon met een bijpassend einde. Hoogtepunten; de eerder genoemde LaMotta scene en de flashback!

Natuurlijk moet je wel een boel slecht acteerwerk en dialogen voor lief nemen. Het verhaal op zich is niks nieuws, denk aan Most Dangerous Game, The (1932) (en aanverwante titels), die ik overigens nog niet gezien heb en dat moet een echte (hoewel slechts 27 stemmen) klassieker zijn. Dit is 'gewoon' heerlijk vintage vermaak, op en top;

3,5*.

P.s. Let ook op de bonusfilm 'Preface to a Life', een soort voorlichtingsfilm van een Amerikaanse overheid (geestelijke gezondheidszorg) over ene John Thompson en de drie personen die hij zou kunnen worden; scary, sneu én een beetje grappig, allemaal tegelijk. Hier kon ik er nog iets over vinden.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Moeilijk te beoordelen film. Het is in zwart/wit gefilmd met nogal behoorlijk wat bloot- en vrijscènes die enkel dienen als opvulsel en niet bijdragen aan de voortgang van het verhaal. De dames zijn echter vrij mooi en hebben natuurlijke rondingen (gelukkig nog geen plastische chirurgie hier). Ik moet ook eerlijk toegeven dat de film zonder deze scènes ook vrij droog zou zijn geweest. Dit geeft de film de uitstraling van een vroege exploitatie of roughie, maar de film valt niet onder die categorie. Ook is er weinig sprake van horror, eerder een misdaad-thriller met een behoorlijk geschifte killer.

Ergens deed het me denken aan de "Of her Flesh" trilogie maar die kills waren toch een stuk beter. Low budget maar toch vermakelijk vooral dankzij Eileen Lord die haar rol als Psycho Cat voortreffelijk speelt.