• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Ivona Juka

Met onder meer: Helena Beljan en Goran Hajduković

Gesproken taal: Kroatisch

Plot Ti Mene Nosis

"No treason, no surrender."

Dora is een verwaarloosd meisje dat ervan droomt om voetbalmanager te worden. Ze woont samen met haar moeder en haar broertje Jan. Op een dag verschijnt na vier jaar afwezigheid zomaar Dora's vader Vedran in hun levens. Vedran en Dora zijn natuurlijk nieuwsgierig naar elkaar en ze krijgen al snel een band als Dora Vedran redt als de politie komt binnenvallen. Dora's moeder Lidija is niet tevreden hoe haar leven verloopt. Ze haat Vedran en heeft een hekel aan haar kinderen.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Lange zit maar ijzersterk drama!

Film bevat overigens 3 verhaallijnen. Daarom is de "plotomschrijving" hierboven niet juist. Alhoewel het maar 1 verhaal omschrijft.

avatar van Fisico

Fisico

You Carry me is een mozaïekfilm waarbij drie aparte verhalen worden verteld die via het werk van de drie hoofdpersonen met elkaar verbonden zijn. Lidija heeft echtelijke problemen wegens het criminele wandelpad van haar man. Ook de relatie met haar kinderen verloopt niet optimaal. Toch is het vooral de dochter Dora die hier het meest in het oog springt waardoor de permissie van de mozaïekfilm in het gedrang komt.

Het tweede plot vond ik emotioneel het meest aangrijpende waarbij Ives zorgt voor haar dementerende vader. Het verhaal is authentiek en sereen gebracht. Het derde plot gaat over Natasa die omgaat met haar ziekte, zwangerschap en een bedriegende man, hoewel ze zelf ook niet vrij is van zonde, welk me nogal vergezocht leek.

Verder een prima drama met enkele sterke scènes. Cinematografisch ok, goede acteerprestaties ook. Sterk debuut alvast van Ilona Juka. Graag naar gekeken, geen wereldtopper, maar een meer dan degelijke dramafilm. Ietwat aan de lange kant, dat wel.