• 9.371.852 stemmen

Go West, Young Lady (1941)

Komedie / Western | 70 minuten

Genre: Komedie / Western

Geregisseerd door: Frank R. Strayer

Met onder meer: Penny Singleton, Glenn Ford en Ann Miller

Plot Go West, Young Lady

"Rip-Roarin' Rhythm"

Sheriff Tex Miller (Glenn Ford) en zijn vriendin Belinda 'Bill' Pendergast (Penny Singleton) komen vanuit het oosten wonen in het westernstadje Headstone. Een gemaskerde bandiet genaamd 'Pecos Pete' maakt met zijn bende de buurt onveilig. Pete lokt de nieuwe sheriff uit de stad om hem in een indiaanse hinderlaag te laten lopen, waardoor Pete ongestoord een grote overval kan plegen. Maar hij heeft echter buiten Bill gerekend, die ondertussen alle vrouwen van het stadje heeft gemobiliseerd, zodat allen hem gewapend staan op te wachten.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Staat op Youtube; Glenn Ford onwaardige film.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

(k)luchtige western comedy.

Glenn Ford heb ik wel eerder in komische rollen gezien, maar nooit zo vriendelijk en (gewild) stuntelend als hier.

Dat kon hij blijkbaar dus ook aan.

Hij is zó jong dat je goed moet kijken om hem te herkennen.

Van het uiterlijk van Penny Singleton kan ik niet koud of warm worden, maar zingen en acteren kon ze wel.

De echte "looker" is Ann Miller hier.

Haar benen konden m.i. concurreren met die van Cyd Charisse (en dat is zeldzaam)

Tapdansen kon ze ook als de beste.

Er is een leuke catfight tussen Singleton en Miller te zien.

De muzikale intermezzo's zijn best leuk.

3* neigend naar 3,5*

avatar van clubsport

clubsport

Penny Singleton speelt hier gewoon weer haar alles kunnende feministische rol die ze in de blondie films

ook altijd liet zien.

Luchtige humor waarin zij speelt heeft een aantal vaste regels 1 het leedvermaak gaat altijd ten koste van de mannen waarin ook hier weer een hoop klungels en lafaards rondlopen .

2 de vrouwen blijven er over het algemeen gevrijwaard van en zijn over het algemeen slimmer en moediger .

Wat dat betreft is er na al die jaren tot nu niet eens nog gek veel veranderd , alleen dat de humor een heel stuk naarder is geworden en dat dit cliche nu door veel andere genre's is overgenomen .

Als western komedie is ie aardig maar de humor is nogal slap en niet echt geslaagd .

En je hebt gelijk Brix : de echte looker is Ann Miller .