• 9.373.987 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dana Nechushtan

Met onder meer: Jacob Derwig, Maryam Hassouni en Sabri Saad El-Hamus

Plot Offers

Offers begint met een zelfmoordaanslag waarbij de moeder van Haron omkomt. Als de geheime dienst hem vraagt te infiltreren bij een geheime terroristische cel, is wraak het doorslaggevende motief ja te zeggen. Haron komt steeds onvermijdelijker vast in een web van tegengestelde belangen.

Haron Nasrallah

Laila al Gatawi

Offers is te zien op het Nederlands Film Festival:

donderdag 29 september / 19:30 / Camera premiere

zondag 2 oktober / 19:30 / Camera

avatar van Quido

Quido

Binnenkort ook op Ned 3 zaterdagavonds na Nova. Ben de precieze datum even kwijt, meen 1 of 8 oktober.

Webby

Interessante voorgeschiedenis; de scenaristen begonnen vijf jaar geleden met het script. Voor '9-11'... Er werd gedraaidt tijdens 'Code oranje' en gemonteerd toen Londen 'ondervuur' lag.

De VARA heeft na 'De Enclave' weer een film gemaakt over een actueel onderwerp. Offers zit zeer goed inelkaar en door het onderwerp en de aanpak daarvan ook erg interessant.

Jacob Derwig is top en verder een leuke rol van Tygo Gernandt. Ook leuk om Maryam Hassouni in een ander soort rol te zien dan we van haar gewend zijn.

avatar van Zyxx

Zyxx

Zojuist gezien op Net3 ... ERG goeie Nederlandse film ... en meer dan dat ... tjokvol nuances wat betreft het conflict tussen de 'Westerse' wereld en de Islam .... 'Wie gelooft wat? ... Wie heeft het recht aan z'n kant?'

Waarvoor sterven we? Een ideaal of een machtsverhaaltje?

T.O.

Beetje erg simplistisch alleen helaas.

T.O. schreef:

Beetje erg simplistisch alleen helaas.

Verklaar je nader....

avatar van LittleBox

LittleBox

Prima film. Boeiend en een onbestemd gevoel aan het einde.

avatar van Quentin

Quentin

Er wordt prima geacteerd, maar het verhaal is wat te zwak en zoals al eerder aangegeven simplistisch. 3*

93.9

Zo simplistisch vond ik het einde nou ook niet.
Politie had die laatste zelfmoordaanslag toch gewoon kunnen voorkomen?

93.9 schreef:
Zo simplistisch vond ik het einde nou ook niet.
Politie had die laatste zelfmoordaanslag toch gewoon kunnen voorkomen?

Nee, want uiteindelijk plegen zij - speciale inlichtingen dienst - hemzelf

93.9

Speciale inlichtingen kon toch horen wat gezegd werd over die key?

Webby

Speciale inlichtingen versturen het laatste smsje zelf zodat de bomvest afgaat

93.9

Ik dacht dat het team waar de hoofdrolspeler voor werkt via een mobiel kon horen wat die man van die geheime terroristenopsporingsdienst, waar de hoofdrolspeler dus in het geheim bij werkt, zei tegen die zelfmoordterrorist.

Webby schreef:

Verklaar je nader....

Ik vond de manier waarop de geheime dienst Haron benadert, hij voor hen werkt en hij hen later chanteert niet bepaald realistisch overkomen.

Webby

Tja dat is film hè.. en als je het zo bekijkt zijn alle politiefilms over corruptie niet realistisch.

93.9 schreef:

nee, Haron's z'n collega's wisten natuurlijk helemaal niet dat hij infiltreerde bij die geheime dienst

Webby schreef:

Niet mee eens, het kan toch beter worden uitgedacht en geloofwaardiger worden gebracht?

Webby

Ik vond Offers niet onrealistisch. Dus daarover kan ik niet meepraten.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Aardige film over actueel onderwerp. Vond het verontrustende einde wel een beetje op "Arlington Road" lijken.

avatar van rcsmit

rcsmit

Ik vond het wel een goede film.

Wel apart dat het einde speelt tijdens in het feestgedruis van koninginnedag waar je net uit komt.

Daarnaast vraag ik me af in hoeverre de AIVD op de hoogte was van de plannen van "de Amerikanen" om Laila toch op te blazen. Je zou op zich zeggen van niet aangezien hun chef zelf mee de lucht in ging.

En tja, wie weet zijn Volkert van de G. en Mohammed B. ook wel zo bewerkt cq. gemanipuleerd door de AIVD...

Nominatie Emmy Award voor Maryam Hassouni

HILVERSUM (ANP) - Maryam Hassouni is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Beste Actrice voor haar rol in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. Dat maakte de VARA dinsdag bekend. De Emmy is de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor de tv-wereld.

Maryam Hassouni is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Beste Actrice voor haar rol in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. ANP Photo

Offers vertelt het verhaal van een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en anti-terreur in Europa. De hoofdrollen worden gespeeld door Jacob Derwig (Zus & Zo) en Maryam Hassouni (Dunya en Desie). Of de jonge actrice een Emmy wint, wordt bekendgemaakt tijdens een ceremonie op 20 november in het Hilton Hotel in New York.

avatar van sorsa

sorsa

Ik vind offers helemaal geweldig! en nog 1 ding jullie zeggen allemaal film....het is geen film

avatar van Quentin

Quentin

Wat mag het dan wel zijn?

avatar van sorsa

sorsa

rcsmit schreef:
Ik vond het wel een goede film.

dacht je dat het eind perongelijk was?

avatar van Hannibal

Hannibal

De Nederlands-Marokkaanse actrice Maryam Hassouni heeft een Emmy gewonnen voor haar rol als Laila in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. Dat meldde het Amerikaanse entertainmentkrant Variety in de nacht van maandag op dinsdag.

Hassouni won in de categorie beste actrice.

Offers vertelt het verhaal van een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en anti-terreur in Europa. De hoofdrollen worden gespeeld door Jacob Derwig (Zus & Zo) en Maryam Hassouni (Dunya en Desie). De jonge actrice kreeg de Emmy uitgereikt tijdens een gala in het Hilton Hotel in New York.

Hassouni liet de Britse actrices Lucy Cohu (The Queen's Sister) en Imelda Staunton (My Family and Other Animals) en de Duitse Heike Makatsch (Margarete Steiff) achter zich. De Emmy is de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor de tv-wereld.

Britse filmmakers gingen met het gros van de maandag uitgereikte prijzen naar huis. De presentatie van het door 1200 mensen bijgewoonde gala was in handen van comedie-talkshowhost Graham Norton. TV-sterren als de Amerikaanse nieuwslezeres Katie Couric en verslaggeefster Christiane Amanpour maar ook de actrice Susan Sarandon en acteur Lorenzo Lamas namen de eigenlijke prijsuitreiking voor hun rekening. (Bron: ANP)

Scenes bij het journaal zagen er wel goed uit.

avatar van Hannibal

Hannibal

Hopenlijk geeft deze Emmy weer aanleiding om de film binnenkort weer eens uit te zenden op tv.

Webby

dvd release mag ook wel...

avatar van Alastor

Alastor

Hannibal schreef:

Za. 25 nov. 23.00 u. VARA Ned. 3 (i.p.v. Career Girls)

avatar van basketballerke

basketballerke

Lijkt me een geweldige film, na het zien van een paar erg goede scène's. Ik ga hem zaterdag bekijken.