Genre: Actie / Avontuur
Speelduur:
164 minuten (miniserie, 2 delen)
Geregisseerd door: Russell Mulcahy
Met onder meer: Patrick Stewart, Kyle MacLachlan en Roy Marsden
Plot Mysterious Island
Het verhaal gaat over veroordeelden die met een ballon uit een Zuidelijke gevangenis ontsnappen, vervolgens afdrijven en een niet in kaart gebracht eiland aandoen, waar gigantische dieren leven. Naar het boek van Jules Verne.
Cyrus
Helen
Jane
Nemo
Pencroff
Neb
Bob
Blake
Joseph (as Roy Anthony Mould)
Atherton (As Christopher Stephens)
sam70
wat een voorspelbaar film, slechte presentatie rammelt aan alle kanten, een afrader
crovax
wat een ongelooflijk lange en saaie, slecht geacteerde en visueel onuitstaanbare film.
afgezet na 90 minuten
balosa
het verhaal is zeer slap, de CGI effecten zijn constant goed zichtbaar en meer naar het einde toe leek het wel of het er steeds meer werden (misschien was het geld op?), ook wat onzinninge dingen in het verhaal waarvoor heb je een kaart nodig als je de ingang van de grot al weet, de schat ligt 10m verder, in het begin zie je nog wat grote monsters maar verder in de film bijna niet meer
verder zie ik Patrick Stewart liever op de Enterprise, maar goed kortom alleen kijkbaar als je echt niets anders te doen hebt 2*
Quatro
wat een drama, special effects zijn waardeloos (effects in films van 30 jaar geleden zitten nog beter in elkaar). Acteerwerk is waardeloos, vinnie jones...sjezus..
Montagewerk klopt totaal niet, dan is het schip weer rechts van de sloep en dan er weer voor. Er zitten 2 mensen op een berg, een met een geel shirt en een met een blauw shirt. Die met het blauwe shirt wordt eraf geschoten, en daarna.....wordt die met het blauwe shirt er nog een keer afgeschoten...behalve de spinnen is er van elk dier blijkbaar maar één aanwezig op het eiland
kijk deze film niet!!
thunderball
Ik ken deze niet, maar heb ooit begin jaren 80 ofzo een versie gezien met Omar Sharrif als Nemo, die was toen wel leuk, maar ja ik was toen wel een jaar of 13 en dat scheelt!
Summerlinda
Helemaal mee eens Quatro. Van deze film krijg je hoofdpijn zo slecht, ik kan wel alles gaan benoemen maar ik bespaar me de moeite, letterlijk alles was slecht met als toppunt de lengte van de film, niet doorheen te komen. De special effects zijn echt om te lachen zo knullig....
PinheadRules
Wat een baggerfilm. Het klinkt allemaal leuk, een schat, piraten, grote enge beesten, Captain Nemo, een eiland in de Pacific... maar slechte effecten, slecht acteerwerk en had ik de slechte effecten al genoemd?
lordsnoopy
Acteerwerk en verhaal was redelijk, de monsters waren echter niet om aan te zien. Ik had ze wel van een betere kwaliteit verwacht, aangezien deze film uit 2005 is...
Trance
Aardige film en verhaal maar de special effects en monsters waren verschrikkelijk slecht helaas.
mesa57
Het verhaal is natuurlijk meer dan honderd jaar oud. Het scenario vond ik wel goed en redelijk spannend. De sfx waren inderdaad niet 2005 standaard. Maar dat boeit me niet zo heel erg. Verder was de film fotografisch best wel boeiend. Het acteerwerk vond ik goed. Alleen die piraat ... deed me ergens aan denken met die geraspte stem ...
Wat vonden jullie van die acteur ?
Ronhart
Ik heb er samen met mijn zoon van 13 naar gekeken en wij vonden het best een aardige avonturenfilm. Meestal vinden we films met deze lengte veel te lang duren, maar daar hadden we hier geen last van.
In principe is de film naar een boek van Jules Verne, het script wijkt daar wel heel ver van af. Ook voor wat betreft de essentie van het verhaal.
De monsters en speciale effecten waren inderdaad wat mager van kwaliteit, Maar ons stoorde dat niet.
Al met al een ruime voldoende voor een avondje popcorn-vermaak 3,5**
deStef
Film was lekker uit te kijken dankzij het verhaal van Verne. Jammer genoeg waren het script en de special effects onwijs bagger, daar konden de acteurs niet veel aan doen want van een paar van die lui zag je wel dat ze er gerust wel wat van kunnen.
deze film krijgt van mij 2,5* omdat ie gelukkig nog wel lekker wegkijkt dankzij het goede verhaal.
Ravenstein
Ik hou wel van die Jules Verne verhalen.
Blijkbaar is dit geen al te beste film, maar zou hem wel eens willen zien.
Mister_Movie
Het eerste halfuur dacht ik oh mijn God nog twee uur van dit kan ik niet aan. Gelukkig, met een beetje geduld kijk je uiteindelijk wel naast de matige special effects en merk je dat er best een leuk verhaal in de film zit. Het is al bij al gewoon een degelijke avonturenfilm.
Een grote verrassing wel Patrick Stewart in een hoofdrol te zien in deze film. Niet echt van zijn niveau zou je denken.
Dynamovie
Wat een verkrachting van Jules Verne. Enorm zouteloze vertoning. Er doen nog niet eens zulke onbekende acteurs aan mee zoals Roy Marsden en Patrick Stewart maar het is gaapverwekkend matig. Acteerdieptepunt is Vinnie Jones. Deze voormalig voetballer kan maar beter trainer ergens gaan worden want nog nooit iemand zo onder de maat een piraat zien spelen.
Voor een productie uit de 21ste eeuw zijn de animaties enorm slecht. De eerste King Kong was nog stukken beter gedaan. Filmmuziek is ook irritant. En dan staat er op de achterkant van de dvd zelfs nog: "een avontuur dat zijn weerga niet kent". Hallmark Entertainment en Bridge Pictures zouden zich moeten schamen. 1* voor de moeite.
Scheurleer
Even het commentaar bekeken. Slik... dat valt niet mee. Maar goed, ik heb hem gehuurd en ga hem vanavond bekijken.
Wordt vervolgd.
Scheurleer
Ik was op het ergste voorbereid. maar.....het viel me niet tegen. Wat door anderen hier gezegd is kan ik beamen. Monsters zijn slecht gemaakt (nogal houterig), vaak matig tot bedroevend geachteerd, maar ik heb slechter gezien (Pterodactylus, Godzilla bijv.). Wel vielen me een aantal rritante zaken op. Eén is dat bij iedereen het haar goed bleef zitten en de mannen altijd perfect geschoren waren (ook bij de piraten in slechte weersomstandigheden). Twee is dat het piratenschip met kanonnen een beschieting begon op de verblijfplaats van de vluchtelingen. Ze wisten daarbij zowel een vlot op het strand te raken als ook een grot die enkele tientallen, zo niet honderden meters hoger in een rotswand lag. En dat zonder het kanon in hoogte te verstellen!! Knap, werkelijk heel knap.
Al met al geef ik de film 2,5*.
DragQueen
Geen echt bijzondere film, met wel een goed verhaal. maar dit is niet tot behoren uitgewerkt. de special effects zijn erg matig, en het acteerwerk is ondermaats. met uitzondering van stewart, die op routine draait. al met al, redelijk kijkvoer. 2,5 sterren.
Reticulated
vond de versie uit 1961 veel en veel beter!
knakker123
Ik kwam op deze film nadat ik het spelletje "Return To Mysterious Island" had gespeeld op de pc met veel plezier.
Vond deze film matig. Ik kon nog maar net het geduld opbrengen om hem af te kijken. Het leek wel of ie in 1950 was opgenomen qua special effects. Jammer want het is best een goed verhaal en een mooie locatie. Deze film had een topper kunnen zijn als er wat meer geld en tijd tegenaan was gesmeten.
MrEd
Eerste 60 minuten nu gekeken maar het wordt een lange zit vandaag. Dit is echt een draak van een film.
damianodebeste
Ik vind het een matige film De monsters waren niet om aan te zien Vooral die hele grote mier zag er niet uit Het verhaal ging dan wel weer Maar Ze hadden er echt veel meer van kunnen maken.
TerryA
ongeveer 20 jaar geleden had deze regisseur (Malcahy) een van de grootste hits van het jaar met Highlander - nu met deze is het ongelovelijk hoe ver deze gezakt is!!
De special effects in deze film zouden zelfs slecht zijn voor een film dat gemaakt was in de jaren 80
de akteur werk is ook slecht - en dan te denken dat Patrick Stewart en Kyle MacLachlan vroeger in goede films of tv series hebben gespeelt. een super slecht film en totaal verspilling van tijd
0.5 uit 10 - zo slecht!
MrEd
0.5 uit 10 - zo slecht!
Ben het hier helemaal mee eens. Alleen krijgt ie van mij 1* omdat ik nog veel slechtere films gezien heb.