• 8.841.728 stemmen

Met onder meer: Rudolph Valentino, Rosa Rosanova en Leo White

Gesproken taal: Engels, Spaans

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Blood and Sand

"You Haven't Seen Valentino Till You've Seen "Blood and Sand""

Juan Gallardo's geluk lijkt compleet wanneer hij niet alleen een beroemd stierenvechter is geworden, maar ook kan trouwen met zijn jeugdvriendinnetje Carmen. Dan treedt de adellijke Dona Sol naar voren, die de mooie matador tracht te verleiden. Juan's vertwijfeling wordt hem fataal tijdens het laatste gevecht van het seizoen. Terwijl een nieuwe held de eer in de arena ontvangt, sterft Juan in de armen van zijn trouwe echtgenote.

avatar van Theatertje

Theatertje

Geweldig geacteerd in deze stille film. Lievelingsscène is als de valse vrouw haar wil opdringt aan de held:"You love me! I know you love me!!!" en dan bijt in zijn hand. Hilarisch vind ik dat

avatar van Flavio

Flavio

Niblo was bepaald geen liefhebber van stierengevechten, noemt het terecht wreed en bloeddorstig. Ik vind zijn standpunt toch best opvallend, denkend aan tijdgenoten als Hemingway. Helaas is Blood and Sand een vrij saai drama waarin de nadruk ligt op de liefdesperikelen van Valentino al zijn er ook wel een paar scenes in de arena. Nita Naldi, die ik toevallig vorige week ook al in een film zag, heeft de leukste rol als femme fatale, Lila Lee als echtgenote komt totaal niet uit de verf. Verder een groot aantal bijrollen, die ook nog eens allemaal geïntroduceerd worden, die weinig tot niets toevoegen. De filosoof bijvoorbeeld die wat wijsheden opschrijft had zonder problemen weggelaten kunnen worden, en dat geldt ook voor een hoop randfiguren uit Juan's entourage. Valentino in de hoofdrol is best OK. Verder ziet de aankleding er verzorgd uit en zijn er een paar mooie shots.

De versie die ik zag duurde overigens 108 minuten en werd begeleid door een jazz-score van Marco Tamburini. Muziek is wel relaxed al past het niet altijd even goed bij de beelden, en met name de zangnummers hadden achterwege mogen blijven (stel ik tijdens het kijken van een silent sowieso niet op prijs).