• 9.372.440 stemmen

Met onder meer: Basilio Vargas, Bernardo Vargas en Vanessa Vargas

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 15 december 2005

Plot The Devil's Miner

Elke ochtend daalt de veertienjarige Basilio Vargas te voet van zijn huis af langs de steile hellingen van de Cerro Rico naar een school in de Boliviaanse stad Potosi. Een paar uur later echter verruilt hij zijn schooluniform voor een stoffig mijnwerkerskloffie, rubber laarzen en een groene helm met gaslamp. Op de markt koopt hij een zakje cocabladeren en dan klimt hij snel in een open vrachtwagen die hem terug naar boven brengt. Bij de ingang van een van de vijfhonderd oude zilvermijnen bovenop de Cerro Rico wacht de voorman hem op. Om twee uur begint zijn dagelijkse shift.

avatar van Freud

Freud

Dit is en erg mooie, eenvoudige film die indruk maakt zonder al te veel effectbejag en die ontroert zonder sentimenteel te zijn. De film stijgt ver uit boven het louter aanklagen van een schrijnende toestand, hij toont ook een prachtige, fascinerende wereld met mooie personages en adembenemende beelden.

avatar van jay73

jay73

Gisteravond gezien op aanraden van vrienden die in hun vakantie ook in Potosi waren geweest.

Indrukwekkende docu. Ik verliet het filmhuis met het het heilige voornemen nooit meer om kleine dingen te zullen klagen.

avatar van Kibabu

Kibabu

IFFR genot! Heb er van genoten met open mond en ietwat droge keel. Volledig en met beide benen terug op aarde. Ik kan me direct vinden in het voornemen van jay73. Viermaal voor andere way of life bijna onderhuids gefilmd. Een echte binnenkomer.