• 9.372.314 stemmen

Genre: Actie

Alternatieve titel: บอดี้การ์ดหน้าเหลี่ยม 2

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Petchtai Wongkamlao

Met onder meer: Petchtai Wongkamlao, Jacqueline Apitananon en Janet Khiew

Plot The Bodyguard 2

"When evil strikes he will return."

Khamlao is een geheim agent uit de provincie Wongnailum. Die provincie deelt het ISAN-dialect en de cultuur met het buurland Thailand (gelijk aan Laos). Hij wordt geplaatst in Bangkok voor een geheime missie met als doel terroristen te lokaliseren. Om dat mogelijk te maken gaat hij undercover als een Luk Thung zanger die werkt voor een platenlabel dat dienst doet als dekmantel voor dealers in wapens van massavernietiging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

tony jaa super vind die echt goed

avatar van mos18

mos18

ook geen eigen stunt maakt hij

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

De titel deed mij een heel andere film vrezen

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Mij ook: dit is nu al de tweede keer dat ik er in tuin...

sinterklaas

Ik hoop maar dat deel 1 en 2 eens in Holland uitkomen.

avatar van weedspider

weedspider

de film is er al hoor........ik ga hem vanaaf kijken!!!!!

avatar van god1

god1

ben hem nu aan het kijken

is meer een humor dan een aktiefilm

vind hem wel niet slecht geef hem voor mij toch een dikke 4

zijn echt leuke scene's bij

avatar van rtopma

rtopma

een zeekr goede actie film

avatar van balosa

balosa

een film die zeker niet te serieus genomen moet worden, soms zijn er echt wel té domme grappen, de actie is natuurlijk ook weer zéér overdreven, als je je daar in kunt vinden dan zul je dit zeker een leuke film vinden, kijk je iets sceptischer dan vind je het waarschijnlijk niets 3*

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke actie film. Moet zeggen dat die thaise films prima zijn.

Ik vond vooral dat stukje parodie leuk met die acteur van Umbak.

De rest verklap ik niet anders is het spoiler denk ik.

weedspider schreef:

de film is er al hoor.....

Ook in Nederland?

avatar van papillon 25

papillon 25

ik heb deze film gezien , jammer dat die niet engels gesproken was , het was een dome actie film zonder goed verhaal met super leuke stukken in , en boorde vol super stuntes

de moeite waard om hem te kijken

maar let op is geen actie film met verhaal

papillon 25 schreef:

ik heb deze film gezien , jammer dat die niet engels gesproken was ,

Wat wil je ook met een Thaise film?

Geslaagde mix van humor en actie.

Typische Thaise humor, het ene moment wordt zonder schroom John Woo met z'n duifjes geparodieert, de volgende scene vallen er in Zucker stijl ganzen uit de lucht. All over the place, vaak flauw, maar wél erg leuk.

Maar vooral fijn dat ook de actie hier redelijk goed afgewerkt is. Allemaal way over the top natuurlijk maar zo hoort het ook. Toffe scene met Tony Jaa (en z'n olifant), verder gewoon veel verwijzingen en spoofs.

Petchtai Wongkamlao is Thailand's populairste komiek en weet dat goed tot z'n recht te laten komen in z'n films. Daarbij vind ik het ook een best grappig acteur.

Geslaagde actie/comedy met genoeg leuke scenes en aangename speelduur om geen seconde te vervelen.

avatar van Polsini

Polsini

leuke parodie op andere thaise films (idd Tom Yum Goong - where is my elephant?) - maar ook films als Rambo IV en Mission Impossible 2 zag ik de revue passeren.

Zonder al te serieus te worden is dit een luchtige actiefilm voor liefhebbers van de aziatische cinema; de humor moet je net liggen...

avatar van Legan

Legan

Hoewel nog steeds vermakelijk, is The Bodyguard 2 lang niet zo sterk als zijn voorganger. Het verhaal is dunner, de humor in sommige scènes helaas meliger en het geheel is een fors stuk meer over-the-top. Maar ondanks dat zet Petchtai Wongkamlao zijn personage leuk neer met als leuke tweede zijn vrouw (Janet Khiew). En ook hier een grappige verwijzing naar Tony Jaa en zijn olifant (Muay Thai Fighter aka Tom Yum Goong). Desondanks prima onderhoudend en weer lekker druk. En met een hilarische 'after-scène'.

avatar van dominion

dominion

Erg leuk.

Had die in Thailand gekocht op dvd samen met deel 1.

En ik moet zeggen dat ik er erg van heb genoten.

De humor in de film was erg leuk en Petchtai acteert wel aardig ook al vind ik hem wel leuker in Ong-Bak.

Was ook heel leuk om Tony Yaa hier in te zien en die verwijzing naar Tom Yum Goong.

Actie zie je ook genoeg in deze film en het is ook weer lekker hard.

Vind dit deel wel vermakelijker dan deel 1.

4,0

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijk mix tussen comedy en actie, alleen niet zo geslaagd als deel één omdat het verhaal best flinterdun was en het was toch minder lachen.

Wel nog steeds leuke situaties met knipogen naar John Woo en uiteraard Jaa die weer een kleine cameo maakt als zijn personage uit Tom Yum Goong die op zoek is naar zijn olifant.

Alleen zit er toch wel een klein foutje in, aangezien dit een prequel is. De bodyguard die steeds van kostuum verandert in deel één gaat in deze film dood. Gelukkig levert hij in de eindcredits wel een hele tirade over hoe hij weer geen tekst heeft.

3,5 Sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Net als The Bodygaurd is dit tweede deel volgens hetzelfde concept. Veel actie, stunts en humor in vlotte vaart. En ook nu is het weer wederom vermakelijk.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film waar niet veel verhaal in zit, valt voor een keertje te doen.