• 9.373.140 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Ossie Davis, Charles S. Dutton en Andre Braugher

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Get on the Bus

"On October 16, 1996, the one year anniversary of the Million Man March, Spike Lee invites you to lift your head, raise your voice, and...get on the bus."

Ze kennen elkaar niet, maar ze zijn allemaal op weg naar de Million Man March, die verbroedering moet brengen onder de gekleurde bevolking. Er is een acteur die vol haat zit, een politieman die het geweld op straat beeindigd wil zien, een vader die in de knoop met zijn zoon ligt en een moslim met een grijs verleden. Voor ze echter aan de mars kunnen beginnen zal de buschauffeur ze naar de andere kant van Amerika moeten brengen, en daardoor leren ze elkaar kennen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Een goeie Spike Lee joint over een groep mensen op weg naar een verbroederingsbijeenkomst. Iedereen in de bus heeft andere ideën en idealen, maar deze busreis zal de groep meer verbroederen dan ooit. 3,5*

avatar van starbright boy

Van Lee zag ik hiervoor alleen het teleurstellende Summer of Sam. Dit beviel me al een stuk beter. Lee ontkomt niet helemaal aan stereotypes om de conflicten in de zwarte bevolking in een bus neer te zetten, maar het werkt allemaal wel. Nogal sentimenteel hier en daar, maar wel een mooie, oprechte film.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een twintigtal zwarte mannen met de bus op reis gaan naar de Million Man March. De film speelt zich grotendeels af in de bus en is dialoog-gedreven. En de dialogen zijn zeker wel boeiend. Zoals iedere goeie roadmovie gaat het niet om de bestemming maar om de reis zelf. Deze low-budget film van Spike Lee is misschien wel wat aan de lange kant.