• 9.370.543 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stanley A. Long

Met onder meer: Vincent Russo, Michael Gordon en Marie Scinto

Plot Screamtime

"An unholy trinity of terror, three times the horror, three times the murders."

Twee jongens stelen drie videobanden. Op elke band staat een horrorfilm waarnaar ze samen met jou kijken. Dat vormt een raamvertelling voor drie verhalen over een duivelse pop, een vrouw met vreemde visioenen en een plaats beschermd door elfjes.

avatar van Waku

Waku

Slap aftreksel van Creepshow.

Maar er is een stuk minder (echt leuke) humor.

Er zijn geen aansprekende verhaallijnen te ontdekken en

het wil zeker nergens eng worden.

Zoutloos.

avatar van namingway24

namingway24

Een drieluik aan horror-verhalen waar een redelijk verhaal aan ten grondslag ligt, maar die door de uitwerking nooit echt leuk, spannend of zelfs maar boeiend willen worden.

Het eerste verhaal heeft een leuk idee, maar de doorgewinterde horror-kijker heeft waarschijnlijk al vrij snel in de gaten hoe de vork in de steel zit. Het bestaat voornamelijk uit saaie praat-scènes met af en toe een verschrikkelijk geënsceneerde moord-scène die zo rommelig in beeld wordt gebracht dat het eerder slaapwekkend dan schokkend is. Het geluid dat de moordenaar maakt is nog redelijk creepy, en een paar bizarre momenten waarin hij/zij op de meest vreemde plekken opduikt zorgen nog wel voor een kleine glimlach, maar jammer genoeg blijft het een saai geheel.

Het tweede verhaal wordt bedorven door verschrikkelijk slechte scènes waarbij mensen van iets schrikken dat buiten beeld is, waarna er lelijk ge-cut wordt naar een ander standpunt. Het geeft echt een desoriënterend gevoel, maar ik heb het vermoeden dat dat niet de bedoeling was. Het verhaal is trouwens nog wel aardig bedacht, maar er gebeurt weinig schokkends tot de laatste vijf minuten, en dan is het alweer overduidelijk waar het allemaal heengaat. Een paar belabberde acteerprestaties zorgen wel weer even voor een onbedoeld grappig moment, maar voor de rest was het wederom niet goed genoeg en verslapte mijn aandacht gewoon veel te veel, iets wat dodelijk is voor een segment van nog geen half uur.

Tot mijn verbazing is het laatste gedeelte verrassend origineel en had het verreweg de beste uitwerking. Het heeft weinig met absolute horror te maken, maar een paar inventieve scènes houden het tot aan het eind toe leuk. Ik had nooit verwacht dat al die tuinkabouters zich samen zouden voegen tot één van lilliputter-formaat! Verder wordt alles uit de kast gehaald, van mummies tot dode prinsessen met telekinetische krachten; gekker moest het niet worden, maar gelukkig hadden de makers de leukste aflevering tot het laatst bewaard.

Het omringende segment is niet al te boeiend, maar het zorgt wel voor wat vluchtig naakt, iets dat de rest van de film helaas mist. De afloop is gelukkig ook wel leuk op een cliché manier. Het is ook bizar genoeg in Amerika opgenomen terwijl de korte verhalen 100% Brits zijn, iets wat trouwens de leukste zin van de film oplevert. Het is niet genoeg om de film nog te redden, maar samen met het laatste segment sluit Screamtime nog af met een aardig hoogtepunt.

Jammer dat de rest zo slecht was...

avatar van baspls

baspls

"They're British movies. I can tell by the way they talk."

Wat je wel niet allemaal vind op de amerikaanse Netflix. Screamtime is een Brits-drieluik van korte horror-verhalen aan elkaar verbonden door een verhaal van twee amerikanen die drie videobanden stelen bij de videotheek en ze een voor een bekijken.

De verhalen zijn allemaal niet echt interessant en gaan al snel vervelen, maar het beste vond ik dan nog wel het eerste over de oude man die geobsedeerd is door zijn Jan Klaasen-poppen en zijn vervelende familie. Al moet ik zeggen dat het einde wel een beetje voorspelbaar was. Het tweede verhaal was nogal zwak, een vrouw ziet spoken, meer is het niet. En het laatste verhaal is conceptueel wel grappig maar waardeloos uitgevoerd, een motorcrosser breekt in bij twee oude vrouwtjes en word door de elfjes opgevreten.

Het acteerwerk is ondermaats en sommige dingen zijn nogal raar gefilmd. Moest af en toe aan mezelf denken in pogingen om met m'n vrienden korte horror-films te filmen (moet je nagaan). Het eerste segment is eigenlijk nog lang niet zo slecht maar het tweede en het derde waren vooral erg amateuristisch. Een man die een ander met een rubbere-mes 'aait', steken kun je het niet noemen en in het laatste segment worden tuinkabouters en een dronken St. Pactricks-day lilliputter gebruikt om je bang te maken.

Ben benieuwt wat het budget was, zal wel niet meer zijn dan de waarde van een tweedehands auto. Nee, als je opzoek bent naar een geinig horrorfilmpje kun je deze beter laten liggen.