• 9.374.591 stemmen

Stargate Atlantis: Rising (2004)

Sciencefiction | 120 minuten / 88 minuten (dvd)

Genre: Sciencefiction

Speelduur: 120 minuten / 88 minuten (dvd)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Martin Wood

Met onder meer: Joe Flanigan, Torri Higginson, Rachel Luttrell

Plot Stargate Atlantis: Rising

Het SG-1 team meent dat het de laatste overblijfselen van de Lost City of the Ancients heeft gevonden, de makers van de Stargates. Stargate Command stuurt daarop onder leiding van wetenschapster Dr. Elizabeth Weir een nieuwe expeditie naar het verafgelegen Pegasus Universum. Dat team ontdekt daar op de zeebodem een hoog ontwikkelde maar verlaten stad, een groep rondtrekkende nomaden maar ook een dodelijke vijand die zich voedt met de energie van mensen!

avatar van BacardiMan

BacardiMan

Stargate: Atlantis Rising zijn de eerste 2 delen van seizoen 1.

In totaal zijn er 20 afleveringen met nieuwe vijanden.

Is zeer de moeite waard.

Eerste 2 afleveringen 4,5

Hele seizoen een 5.0

avatar van neo

neo

Heeft Richard Dean Anderson de poort vaarwel gezegd, of loopt die serie ook nog steeds?

avatar van balosa

balosa

geen idee of die serie nog loopt, maar Stargate Atlantis vind ik best wel de moeite, alhoewel er ook weer een aantal vreemde puntjes op zijn aan te merken, je hebt nu niet de Gao'uld (of hoe je dat ook schrijft), maar de Wraith, vreemde planeten zijn weer allemaal bewoond door mensachtigen en ga zo nog maar even door, maar als je daar een beetje doorheen kijkt is het best een aangename serie (vooral de Siege I, II, III vond ik wel de moeite waard), maar heel kort samengevat is het weer meer van hetzelfde

avatar van KimiRules

KimiRules

Richard Dean Anderson is er na 8 seizoen mee gestopt, al loopt de serie Stargate sg-1 nog wel. Er komt zelfs een seizoen 10 aan. Stargate Atlantis vind ik een geweldige spin-off van Stargate sg-1. Van Stargate Atlantis komt seizoen 3 er ook aan. In Amerika zijn ze nou bij seizoen 2.

avatar van Dieselstar

Dieselstar

laten we wel zijn.

de serie stargate sg-1 is zeker van een 10de seizoen

en daarmee wordt het de langst lopende tv(sf)serie.

het format van beide sg-1 en atlantis zijn onuitputtelijk.

ook de acteurs schijven zo nu en dan scripts.

en heb vernomen dat fans ook scripts in mogen sturen.

dus ja dan kan je nog wel even vooruit in mijn ogen.

er is zelfs een scriptbased spinoff genaamd,

Stargate: Horizons

zelfs daar is een cast voor.

maar of dat ook een serie wordt??

avatar van Mythikal

Mythikal

Ik ben al jaren fan StarGate SG1 en Star Trek.

Maar na het zien van StarGate Atlantis seizoen 1 en 2, moet ik toegeven dat ik compleet verslaafd ben geworden aan Atlantis. Ik zit dan ook elke week met smart en spanning te wachten tot de aflevering op Amerikaanse TV komt

Je hoeft niet te verwachten dat de grappen en acties van Atlantis overeenkomen met die van SG1.

In Atlantis gaat het heel wat ruiger aan toe. Veel meer technische hoogstandjes en ruimtegevechten. De vijanden zijn ook een stuk gevaarlijker en geavanceerder dan welk vijand dan ook in SG1. Ook de grappen in Atlantis zijn veel komischer. Vooral om de wetenschapper Rodney lach je bij elk aflevering compleet in een deuk.

Een geweldige serie waarvan ik hoop dat deze ook nog wel effe 10 seizoenen doorgaat

Mijn stem: 5

Mythikal schreef:

Ik ben al jaren fan StarGate SG1 en Star Trek.

binnenkort op de nederlandese tv op veronica.

wanneer weet ik niet

is het boeiend om te volgen???

waarom staat hier n serie?

het is heel gek maar die serie duurt toch geen 120 minuten.

de film hebben ze zeker uitgerekt tot serie maar desalnietemin lijkt het me wel gaaf.

in de tv gids staat voor 6 jaar en ouder neem aan dat dat niet klopt HAHA

tis gewoon de pilot voor sga

en nee niet voor 6 jaar oud XD

tis gewoon de pilot voor sga

en nee niet voor 6 jaar oud XD

staat in de tv gids dat is dan wel dom zeg

avatar van Justice4All

Justice4All

silverfaustx schreef:

tis gewoon de pilot voor sg

Ik dacht dat PILOTS niet toegevoegd werden

avatar van Pepermolen

Pepermolen

Lijkt mij ook een goeie film/serie, dus dat wordt toch weer de video instellen, want er komen meerdere films gelijkertijd die ik ook wil zien.

opnemen?

gewoon dl

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Inderdaad...

Dit bericht kreeg ik een keertje:

kos schreef:

Je toevoeging van The House of Elliot (1991) is niet geaccepteerd, en verwijderd.

Toelichting: Dit is een televisie-serie (geen mini-serie) en die plaatsen we niet op de site, sorry.

House of Elliot: speelduur van 600 minuten.

Maar langlopende series mogen er blijkbaar wel op...

avatar van neo

neo

Vond de opener van de eerste reeks van Stargate beter met Anderson & co. Robert Patrick is ongelooflijk misplaatst, nog meer dan ik het geval had toen ik hem voor het eerst in The X-Files zag. Gelukkig dat hij naast Rising niet meer terugkeert. Joel Goldsmith levert echter nog steeds goede kwaliteit af met zijn score. 3 sterren

Dynamovie schreef:

Inderdaad...

Dit bericht kreeg ik een keertje:

House of Elliot: speelduur van 600 minuten.

Maar langlopende series mogen er blijkbaar wel op...

En dit kun je niet op het forum vragen omdat...?

avatar van Justice4All

Justice4All

SG-1's nieuwste vijand, hadden niet genoeg aan de goden van de farao's

xentos

ben nu bij seizoen 3 episode 19 en het is echt een top serie! echt een aanrader!

een 5.0

Taohu928

he trouwens er zijn nu twee stargate films onderweg.

Deze film heten Stargate: The Ark of Truth en Stargate: Continuum. De opnamens voor Stargate: The Ark of Truth beginnen in april 2007 en voor Stargate: Continuum in juni 2007. Beide films worden verwacht eind 2007

Taohu928

en xentos je hebt helemaal gelijk stargate atlantis is ook een geweldige serie.

weten jullie ook dat er plannen gemaakt zijn voor een 3e stargate serie naast stargate sg1 en stargate atlantis

t is maar dat jullie t weten.

xentos

gehoord ja, ik hoorde ook een gerucht dat er een seizoen 11 zou komen van sg-1, iemand die dat kan bevestigen?

Taohu928

dat is ook de laatste, heb ik gehoord op de amerikaanse tv. die is volgens mij nu in de vs ook aan t uitzenden

xentos

de laatste zou 10 zijn die is net afgelopen in de vs, er zou een seizoen 11 komen

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Er komt geen elfde seizoen voor SG-1, maar wel een 4e seizoen voor Atlantis.

Naast deze komt er ook nog een derde serie van de Stargate reeks, namelijk: Stargate Universe, maar dat duurt nog wel even want de makers van Stargate zijn nu bezig met 2 direct-to-dvd films: Stargate: The Ark of Truth (het eindverhaal voor de SG-1 reeks, dus geen elfde seizoen, maar in plaats daarvan deze film) en een andere film genaamd Stargate Continuum.

avatar van Unas

Unas

Beste Stargate-fans,

Hebben jullie in Nederalnd Forums voor SG1 en Atlantis.

In Beglië is dit nog onbestaande?

Gr.

Unas

avatar van Seifer

Seifer

Hmm Stargate Atlantis is geen film maar een serie, maar goed...

Ik vind het beter dan Stargate SG-1 en de saaie en stijve star trek films/series. Ik heb ooit wel eens een paar afleveringen op TV gekeken naar stargate SG-1, maar nooit een vol seizoen laat staan alle 10 seizoenen.

The Wraith zijn wel een coole vijand, de replicators daarin tegen niet.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Top serie! Vind het een schande dat Veronica anderhalf seizoen heeft uitgezonden, hebben ze eindelijk zo'n "Hitserie" zenden ze hem niet meer uit, net als Supernatural overgens, maar de term "hitserie" wel gebruiken voor series van maar 1 seizoen. Maar even on topic. SG: Atlantis heeft het gewoon allemaal: goede acteurs, goede SFX, goede CGI en goede verhalen.

avatar van viewer12

viewer12

een mooie opening voor de spin-off, vooral mooie eerste paar minuten in ( spoiler ) antartica, en wanneer ze per ongeluk die drone afschieten op de helicopter

De serie is ook leuk & humoristisch. Ik zag laatst op Wikipedia dat het 5e seizoen nu al is goedgekeurd. Wraith zijn leuke vijanden, maar tegenwoordig zijn ze zo wispelturig, terwijl ze gewoon wreed en bruut waren in het eerste seizoen. Replaicators, leuk dat ze erbij zijn gehaald maar zijn niet zo dreigend en gaaf meer als in SG-1.

desalniettemin, de pilot begint mooi en introduceert alle hoofdrolspelers op een goede manier. Ook leuk dat Richard Dean Anderson nog even zijn hoofd om de hoek steekt in het begin, evenals Michael Shanks.

4/5

avatar van lazyprovider